Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het was alweer een tijdje geleden dat ik in de bios was geweest maar toen de 4e Transformers film uit kwam wist ik dat ik hem in de bios moest zien. Dus toen we opeens op een avond oppas hadden grepen we onze kans. We gingen naar de film om ‘Transformers: Age of Extinction’ te gaan zien. Yeahhh!!

    optimus_prime_riding_grimlock-wide
         

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Mark WahlbergNicola PeltzJack Reynor / Genre: Actie | Avontuur | Sci-Fi / Speelduur: 165 min.

‘Transformers: Age of Extinction’ (2014)

In de spectaculaire actiefilm ‘Transformers: Age of Extinction’ zijn de Autobots en Decepticons vrijwel allemaal van de aarde verdwenen nadat ze vervolgd werden door de overheid.
Een automonteur (Mark Wahlberg) en zijn dochter (Nichola Peltz) doen echter een bijzondere ontdekking.
Ze krijgen nu niet alleen te maken met Autobots en Decepticons, maar ook met de overheid die hen op het spoor komt
.

transformers-age-of-extinction-15a

Optimus Prime

Transformers-Age-of-Extinction-Desktop-Images

Bumblebee

De film begint wanneer de mensheid is hersteld na de grote verslag in Chicago. De Transformers zijn bijna allemaal verdwenen, uitgemoord of ondergedoken, want ze zijn niet meer welkom. Ze krijgen de schuld van alles. Cade Yeager is een uitvinder maar heeft nog niet echt iets geweldigs uitgevonden. Zijn dochter Tessa is student. Ze hebben niet veel geld om van rond te komen  dus een meevaller voor Cade zou leuk zijn. Bij puur toeval vind hij Optimus Prime en wil hem helpen en knapt hem zo goed als hij kan op. Een groep wetenschappers is intussen in opdracht bezig om nieuwe Transformers te creëren. Helaas gaan ze iets te ver en kunnen ze deze machines niet meer onder controle houden. Vervolgens barst er een oorlog tussen de Autobots en de Decepticons los waarbij Optimus Prime de hulp in roept van de Dinobots. 

TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION

Cade Yeager (Mark Wahlberg)

Na een hele tijd niet in de bios te zijn geweest vond ik het super leuk om weer eens een film op super groot scherm te zien. We zijn naar een kinepolis bios geweest in Brussel. 24 zalen, heel veel ruimte om je voeten neer te zetten en geen mensen hinderlijk voor je omdat je allemaal trapsgewijs zit. Wat een verademing vergeleken met de bios uit mijn geboorte dorp. Anyway…  Transformers… Ik heb ze tot nu toe allemaal op groot scherm gezien en ik vond ze ook allemaal erg goed. Ook deze weer. Deze film heeft een nieuwe cast. Mark Wahlberg (Cade Yeager) is een geweldige acteur en niet verkeerd om naar te kijken. Tessa Yeager (Nicola Peltz) en Shane Dyson (Jack Reynor) kende ik niet maar het acteren gaat ze zeer makkelijk af. Fijn om naar te kijken. Helaas vond ik de verhaallijn erg ingewikkeld. Er zitten er namelijk heel erg veel in. Je springt van het ene naar het andere. Naast het feit dat ik dat erg vermoeiend vond kon ik het soms ook niet helemaal volgen. En begreep ik niet precies waar  het naartoe zou moeten gaan. Daarnaast zitten er ook nieuwe transformers in. Alleen Optimus Prime en Bumblebee zijn over. De nieuwe transformers (uitgevonden door de wetenschappers) vond ik redelijk bizar. Ze transformeren niet zoals een autobot wat ik echt heel jammer vind, maar op een iets wat vreemde manier. Daarnaast komen er opeens Dinobots. Die vond ik nog wel het meest bizarre. Ik weet dat heel veel mensen ze geweldig vonden  maar ik vraag me af hoe ze er gekomen zijn. Ik denk dat ik dat in de film gemist heb maar ik snap nog steeds niet hoe ze ontstaan zijn. Mijn man overigens ergerde zich een breuk aan Optimas Prime, en dan met name aan het einde. Hij vond hem iets te zoetsappig en begreep ook niet dat Optimus iets deed wat ie nog nooit eerder had gedaan. Nee, hij vond deze film niet de allerbeste van de Transformers. En ik eigenlijk ook niet. De cast vond ik fijn en fris. Prima acteerwerk maar de verhaallijnen en robots? Mehhhh….. een beetje tegenvallen. Maar desondanks wel vermakelijk. 

Mark-Wahlberg-Featured-in-New-Transformers-Age-of-Extinction-TV-Spot

Tessa Yeager (Nicola Peltz) en Shane Dyson (Jack Reynor)

IMDb rating: 6,2 / Mijn rating: 7,5 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: