Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nadat ik het eerste deel  ‘Koffie verkeerd’ van de Barista! serie had gelezen moest ik ook deel 2 ‘Zoete inval’ lezen. Het eerste deel vond ik leuk maar een beetje voor de jonge lezer. Ik was zeer benieuwd of ik dat ook weer zou vinden van dit deel. En dan is er natuurlijk nog het derde deel ‘Troost’. Maar laat ik jullie niet vermoeien met het derde deel. Eerst maar eens ‘Zoete Inval’. 

foto 1-1

Uitgever: Xander | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 199 | jaar: 2014 | ISBN: 978 94 0160 185 6

Barista! ‘Zoete Inval’  

Elsbeth Witt

Iris lijkt het goed voor elkaar te hebben: leuke vriend, mooi huis, afgestudeerd en op zoek naar een baan als psycholoog. Tot die tijd werkt ze bij Barista!. Onverwacht wordt ze overweldigd door intense gevoelens voor haar baas Luigi, en ontdekt ze dat ze helemaal geen psycholoog wil worden, maar liever de hele dag muffins en taarten bakt. Lukt het Iris het roer om te gooien, of blijft ze braaf aan de verwachtingen voldoen? 

foto 2-1

Iris is 28, afgestudeerd psycholoog maar kan geen werk vinden en werkt daarom net als Laura bij Barista! Barista! is een koffiebar die wordt gerund door haar baas Luigi. Een Italiaan met een zachte G. Ze heeft het enorm naar haar zin mede omdat ze er samenwerkt met haar hartsvriendin Iris. In deel 1 versterkt Sophie het team. Met zijn vieren houden ze de zaak draaiend. Iris heeft het helemaal voor elkaar. Ze heeft een prachtig huis in een Vinexwijk, een vriend met een goede baan, ze is afgestudeerd en en heeft een droom keuken. Je zou denken dat Iris alles heeft waar ze van droomt maar helaas is de realiteit anders. Haar vriend heeft namelijk weinig oog voor haar. Maar zij zelf is wel heel erg bezig met Barista! Hoe komt het dat haar baas Luigi ineens een hele aantrekkelijke man is. Antonio Banderas is er niets bij. Waarom doet Laura opeens zo vreemd? En haar huis? Is dat nog wel haar thuis? En wil ze eigenlijk wel echt psycholoog worden of bakt ze liever taarten en muffins? Iris vraagt het zich allemaal af maar wat moet ze doen? Wat is verstandig en hoe los je dit op zonder anderen te kwetsen en toch voor jezelf kiezen? 

foto 3-2

Dit is dus het tweeede deel van de Barista! serie. Hij bestaat uit 3 delen. De laatste titel is ‘Troost’. Ik heb de serie in een keer gekocht vanwege de lovende kritieken. Dit deel gaat over Iris. Iris is de vriendin van Laura. De vriendschap wordt wederom leuk en goed beschreven. De sfeer bij koffiebar Barista! is zo leuk beschreven dat je er daadwerkelijk zelf een kop koffie en een heerlijke muffin van Iris wil gaan halen. De recepten van Iris zijn om je vingers bij af te likken. Zo lekker klinken ze. Je kunt de geur bijna ruiken. Zalig. Dit keer gaat het niet zo zeer om Barista! uit de brand te helpen maar gaat het meer over Iris haar persoonlijke leven. Helaas moet ik bekennen dat ook dit deel niet heel erg de diepte in gaat. De problematiek wordt aangestipt maar niet echt uitgediept. Bijvoorbeeld wanneer het niet lekker gaat tussen Iris en haar vriend of juist tussen haar en Luigi. Het wordt allemaal iets te licht beschreven. Wat ik echt heel jammer vindt want het is echt een leuk boek maar het is allemaal zo licht, er wordt snel aan voorbij gegaan. In het echte leven gaat het echt niet zo simpel terwijl de verhaallijn wel echt zou kunnen gebeuren. Maar ondanks dat blijft het een leuk boek om te lezen. Je hebt het wel in een middagje uit. Ik ben klaar voor ‘Troost’ het laatste deel. Want ook dit einde verwijst weer naar het volgende boek. Nogmaals, heel slim gedaan. Want je raakt wel begaan met de 3 meiden. Wat zou Sophie op haar kerfstok hebben? 

‘Barista! Zoete inval is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel. Paperback: € 12,50 en Ebook: € 3,99.

 Ik geef dit boek een: 7

big_68-10hart5-1265684657

3 gedachtes over “Recensie: ‘Barista! – Zoete Inval’ – Elsbeth Witt

  1. Jolet schreef:

    Hij lijkt me leuk!

    Like

  2. Dat is ie ook hoor. Als je hem tegenkomt meenemen. Leest heerlijk weg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: