Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het is weer tijd voor een shoplog. Een kleintje, dat wel maar owww…. wat een leuke! Weer geen boeken maar wel schoenen! En welke vrouw houdt nou niet van schoenen. Het betreft een paar pumps van het merk ‘Mel shoes’ uit Brazilie. Lees lekker met mij mee en wie weet ga je ze ook bestellen. 

foto 2-1

Zoals jullie wellicht weten begin ik steeds meer van de vintagestijl te houden. Met name dan van de fashion. Vintage kleding en schoenen… I just love it. Deze stijl is bijzonder doordat het prachtig is afgewerkt. Mooie details en altijd weer totaal anders. Je moet er natuurlijk wel van houden. Ik heb inmiddels een vaste website waar ik zeer regelmatig even kijk namelijk op ‘Topvintage.nl’. Naast de geweldige (toch wel wat gedurfde) kleding hebben ze ook hele mooie tassen, accessoires, tassen en  schoenen. Daar kwam ik dus dit paar tegen. Hele bijzondere schoenen moet ik wel zeggen. Want ze zijn namelijk van een bijzonder materiaal vervaardigd namelijk plastic. Ja, je leest het goed plastic! 

foto 7-1

foto 9-1

foto 10-1

Details:

foto 3-1

foto 1-1

foto 11-1

foto 15-2

foto 5-1

foto 12-1

Mel Shoes – 60s Raspberry Bow Fever Pumps in Black 

Wat ben ik ongelofelijk blij met deze schoenen. Het merk ‘Mel Shoes’ komt uit Brazilie. Naast het feit dat ze er echt geweldig uitzien, zitten ze ook nog eens heerlijk en zijn deze pumps geparfumeerd met een Raspberry scent. Oke, je kunt proberen om er een dag mee te gaan winkelen maar ik kan je niet garanderen dat je het gaat halen. Wel moet ik zeggen dat je het langer zult volhouden dan op pumps die van reguliere materiaal zijn gemaakt. Ze zijn echt heel opvallend door de prachtige hoge hak. Daarnaast kunnen ze onder een spijkerbroek maar ook onder een mooi jurkje. Eigenlijk kunnen ze altijd. 

De pumps zijn gemaakt van superzacht comfortabel Melflex plastic. Op de neus zit een stoer strikje met studs (van plastic) en ze ruiken dus naar zoete bubblegum. Deze geur blijft serieus ook in de schoen hangen. Het is er niet na een weekje af. De zool is een  comfortabele plateauzool waardoor ze niet zo hoog zijn als ze lijken waardoor je benen nog langer laten uit komen. De hakhoogte is 12 cm. De binnenzool heeft een leuk luipaardenprintje en is zeer zacht en dik waardoor je het gevoel hebt op wolkjes te lopen. Wat ik erg mooi aan de schoen vindt is dat ze bijna naadloos gemaakt zijn. Op de neus en de hak zie je een heel fijn naadje lopen. Waarschijnlijk wordt deze schoen in 2 delen in een mal gegoten en later aan elkaar geplakt of gelijmd. Overigens is er dus geen overgang te zien van de hak naar de hiel. Erg mooi. Er zijn twee hele kleine ieniemienie nadeeltjes namelijk dat rubber, gel of plastic stof aantrekt waardoor je waarschijnlijk voor het eerst in je leven je pumps moet afstoffen, als je ze een paar dagen niet hebt gedragen (zie foto). Maar das natuurlijk geen reden om ze niet te kopen. Stofdoekje erover en good te go. En de schoenen vallen een halve maat kleiner uit. Ik heb zelf maat 40, heel soms 39. Ik heb de keuze gemaakt om ze niet een maat groter te nemen (ze zijn er helaas niet in halve maten) en ik heb dus maat 40 besteld. Het kan net doordat plastic, of zoals Mel zelf zegt ‘gel’, mee rekt. Houdt hier dus wel rekening mee.

Als je hier klikt kom je op de site van Topvintage en kun je ze direct bestellen.

Mel Shoes 60s Raspberry Bow Fever Pumps zijn bij topvintage alleen verkrijgbaar in het zwart // € 59,95

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: