Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het was een regenachtige zondag en we verveelden ons een ongeluk. Toen kwam mijn man op het idee om naar de bioscoop te gaan met onze hummeltjes van 3 en 4 jaar. Het zou de eerste keer voor onze ukkies zijn. Dus ik was heel benieuwd. Ik wilde naar Pieter Post (das niet zo eng voor hun dacht ik) maar daar kreeg ik mijn man niet mee naartoe. Dus werd het ‘Hoe tem je een draak 2’. En dat is best een pittige film voor kleine kinderen.

  how_to_train_your_dragon_two_xlg    Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Stemmen:  Jay Baruchel | Cate Blanchett | Gerard Butler / Genre: Actie | Avontuur | Animatie / Speelduur: 102 min.

‘Hoe Tem Je Een Draak 2’ (2014)

How to Train Your Dragon 2 (original title)

Het is vijf jaar nadat Hikkie en Tandloos succesvol de draken en Vikingen hebben verenigd op het eiland van Berk. Samen gaan ze weer op avontuur en stuiten deze keer op een geheime ijs grot die het huis is van wilde draken en de mysterieuze Drakenrijder. Wanneer Hikkie en Tandloos stuiten op Drago, die van plan is de macht te grijpen, vinden ze zich midden in een strijd en moeten ze hun krachten bundelen om de vrede te bewaren.

how-to-train-your-dragon-2-poster

20140318123844519

Dit is het tweede deel over de schriele jonge Viking Hiccup die bevriend is met een draak genaamd Toothless. De films zijn gebaseerd op de boeken van Cressida Cowell. In dit deel zijn we 5 jaar verder in de tijd. De draken wonen inmiddels in het stadje Berk en worden liefdevol verzorgt door de Vikings. Wanneer Hiccup op verkenningstocht gaat met Toothless wordt ie gevangen door een stel drakenjagers. Deze drakenjagers werken voor de mysterieuze Drago, alle draken wil vangen inclusief Toothless!

Best-Toothless-classic-sci-fi-soul-possession

Ik val gelijk met de deur in huis. Wat een leuke film is dit! Ik heb genoten en mijn kinderen ook. Hiccup is 5 jaartjes ouder en iets volwassener maar nog steeds een onzeker leuk ventje. Ook in dit deel staat de vriendschap tussen Hiccup en Tootless weer centraal. Ze gaan weer op avontuur en ontdekken samen van alles. Natuurlijk zit er weer humor in. Kinderen zal het ontgaan maar ik heb toch wel een paar keer heel hard gelachen. Arme schapen! De draken zijn echt prachtig bedacht en uitgewerkt. De kleuren!! Van de hele film wordt je blij alleen al door de mooie plaatjes en het geweldige tekenwerk. De stemmen zijn goed gekozen. De film begint gelijk met actie en spanning. En dat is toch waar iedereen voor komt. Voor volwassenen is ie entertaining maar voor kinderen geweldig. Hij is net niet te spannend. Mijn zoon vond hem wel ‘wat pittig’ zei hij. Hij is net 3 en wil deel 1 niet meer zo graag zien. Mijn dochter daarentegen wil de hele dag beide films zien. Dus hebben we deel 2 nu al meerdere malen in de bios gezien. 🙂

Group

 

IMDb rating: 8,3 / Mijn rating: 8,5 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: