Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nadat ik het boek had gelezen moest ik natuurlijk ook de film zien. Het boek vond ik echt steengoed. Dus ik was erg benieuwd naar de film. Zou de film het niveau van het boek halen?

  Divergent_Cast
   
Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Shailene Woodley | Theo James | Kate Winslet | Ashley Judd / Genre: Actie | Avontuur | Sci-Fi / Speelduur: 139 min.

‘Divergent’ (2014) 

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Veronica Roth

In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four.

Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

DIVERGENT

divergent-alh-073113

Deze film is gebaseerd op het boek Divergent 1 ‘Inwijding’ van Veronica Roth. Beatrice is zestien en woont met haar familie in een wereld die is opgedeeld in vijf facties: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Elke factie staat voor een bepaalde levensstijl, een bepaalde waarde. Wanneer kinderen zestien worden, moeten ze een factie kiezen waar ze voor de rest van hun leven blijven. Er is geen mogelijkheid om te switchen. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Dus er ligt enorm veel druk op Beatrice haar schouders. Voordat ze een keus moet maken moet ze een test doen. Deze test verbaast Beatrice behoorlijk en verward haar enorm. Op de bewuste dag maakt Beatrice een opmerkelijke keuze. Ze krijgt het zwaar bij haar ontgroening want wie zijn haar vrienden en wie niet? Daarnaast heeft Beatrice een geheim. Een zeer groot geheim wat ten alle tijden geheim moet blijven, want het kan haar haar leven kosten. De wereld waarin ze leven lijkt perfect maar helaas verhard de maatschappij en er begint een conflict te ontstaan tussen de facties. Kan Beatrice haar geheim bewaren en tegelijk de wereld redden of gaat het gruwelijk mis?   

Divergent_-_Final_Trailer

Nadat ik het boek had gelezen en ben razend enthousiast. Zo enthousiast dat ik de volgende dag naar de boekenwinkel ben gerend om de 2 andere delen ook te kopen. Daarom wilde ik ook de film zien. Want als de boeken zo goed waren dan kon de film toch niet heel slecht zijn. En wat schetste mijn verbazing…. de film was geweldig. Ik vond hem serieus leuk en heb genoten. Oke, het boek is beter maar dat is altijd zo. Het boek is veel gedetailleerder en verduidelijkt heel veel dingen. Daarnaast was er in de film het een en ander chronologisch aangepast waardoor ik wel een beetje in verwarring werd gebracht. Maar uiteindelijk klopte het verhaal aan het einde van de film toch. De onbekende Shailene Woodley (Beatrice) en Theo James (Four) zijn de hoofdrolspelers en spelen hun rol erg goed. Kate Winslet (Jeanine) speelt de ‘slechte factieleider’ wat haar zeer goed af gaat. De altijd mooie Ashley Judd (Nathalie) speelt de moeder van Beatrice. De laatste 2 dames vallen met hun rollen wel een beetje weg. Over het verhaal is al veel geschreven in de Media. Ik vond het erg leuk en origineel maar ik kan niet ontkennen dat het wel iets weg heeft van ‘Twilight’ en ‘the Hungergames’. En dat is ook gelijk waarom deze film soms zo negatief in het licht staat maar ik heb er geen moeite mee. Ja, het zijn beide dames met een sterke wil, beide vallen voor een leuke vent en ja ze wonen in een bijzonder verdeelde wereld. Maar het maakt mij niet uit. De film gaat namelijk net zo snel als het boek. Als een rollercoaster raas je erdoorheen. Heerlijk. Het is een aaneenschakeling van acties en dat maakt de film voor mij erg vermakelijk. Ga hem kijken zou ik zeggen want hij is echt leuk. De andere 2 boeken worden ook nog verfilmd. Dus gauw de andere boeken lezen.  

divergent-6

 

IMDb rating: 7,0 / Mijn rating: 7,5 

Lees hier mijn recensie van het boek Divergent 1 Inwijding.

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: