Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Hoe vaker ik een Young Adult boek lees hoe leuker, mooier en beter ik ze ga vinden. Zo ook met dit boek. Nadat ik de achterkant had gelezen was ik direct geïntrigeerd. Ik moest meteen beginnen met lezen. Ik liet alles voor wat het was en dook op de bank met dit boek en oefff…. dat heb ik geweten…. 

foto 1-1

Uitgever: Moon | categorie: Young Adult | aantal pagina’s: 224 | jaar: september 2014 | ISBN: 978 90 488 2171 6

‘Als ik blijf’  

de filmeditie | Gayle Forman

Een schitterend verhaal over liefde en verlies, en de moed om de juiste beslissing te nemen wanneer je leven letterlijk in je eigen handen ligt.

Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire rockband. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar wanneer Mia met haar ouders en broertje een dagje uitgaat, gebeurt er iets waardoor haar leven in één klap verandert…

foto 2-1

Mia Hall is 17 en zit in haar laatste jaar op de middelbare school. Haar leven draait om muziek met name om haar cello, haar vriendje Adam die in een up-coming rockband speelt, haar BFF Kim, haar lieve broertje Teddy van zeven en haar hippe vrijgevochten ouders. Mia heeft net een succesvolle auditie gedaan voor het conservatorium Julliard in New York. Haar leven loopt op een rolletje. Op een dag is er hevige sneeuwval voorspelt en er wordt geadviseerd om thuis te blijven. Volgens haar ouders valt het wel mee en daarom besluiten ze om er met zijn vieren een gezellig dagje uit van te maken. Niet lang daarna gebeurt er iets vreselijks. Nadat ze eindelijk hebben besloten welke muziek er aan moet, gebeurt er iets vreselijks. Ze krijgen een zwaar ongeluk. Een vrachtwagen klapt in volle vaart op hun auto. In eerste instantie denkt Mia dat alles oké is maar is dat ook werkelijk zo?   

foto 3-3

Ik ontving dit boek van Dutch Media uitgevers voor een recensie. Nadat ik de achterkant had gelezen ben ik direct in het boek begonnen omdat ik me afvroeg of het onderwerp in dit boek: ‘kiezen tussen leven en dood’ wel iets is voor het genre Young Adult. Het is namelijk een best zwaar onderwerp. Nadat ik het boek uit had, had ik ook mijn antwoord. Het antwoord is: Ja. Het is absoluut mogelijk om een thema als ‘out of body experience’ te gebruiken voor jonge volwassen. Dat komt met name door de luchtige en vlotte schrijfstijl van de auteur. Ondanks dat het een scary idee is dat ze tussen leven en dood inzit is het nergens eng. Het boek gaat met name over de keuze die ze moet maken. Het boek beschrijft in 24 uur het leven van Mia. Daardoor leer je haar als persoon zeer goed kennen waardoor ik haar echt super lief en leuk vind. Je weet wie haar belangrijke personen in haar leven zijn. Hoe ze mensen heeft ontmoet en hoe ze dingen ervaart. Dat beschrijft Gayle echt fantastisch. Het boek is met name verdrietig. Althans dat was mijn ervaring. Ik heb meerdere malen even mijn neus moeten ophalen of moeten afvegen. Met name als Mia over haar liefdevolle band vertelde met haar 10 jaar jongere broertje Teddy. Echt hartverscheurend. Maar ondanks dat zat er ook wat humor in. Nadat ik het boek uit had heeft het nog dagen erna in mijn hoofd rond gehangen. Ik kon het moeilijk loslaten. Tenslotte is het ook geen alledaags thema. Kortom als je eens een goed boek wil lezen met inhoudt en wat je laat nadenken dan moet je dit boek echt gaan lezen. Echt een heel goed boek. Nu moet ik nog even op zoek naar het vervolg ‘Wacht op mij’.  

For your information:

  • Er is een vervolg op dit boek geschreven door Gayle Forman: ‘Wacht op mij’ maar er is lastig aan te komen.
  • Deze New York Times-bestseller ‘Als ik blijf’ is verfilmd en is vanaf 18 september in de Nederlandse bioscoop te zien.

‘Als ik blijf van Gayle Forman is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel. Paperback: € 12,50, Ebook: : € 9,99  

 Ik geef dit boek een: 9

big_68-10hart5-1265684657

Een gedachte over “Recensie: ‘Als ik blijf’ – Gayle Forman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: