Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nadat we de laatste aflevering van Suits hadden gezien was ik driftig op zoek naar een nieuwe serie waar ik me in zou kunnen verliezen. En ook al haalt geen enkele serie het natuurlijk bij Suits heb ik gelukkig toch een serie gevonden waar ik een beetje voor gevallen ben. De serie heet Person of Interest. Ook op zoek naar een nieuwe serie? Lees dan snel verder.

 person-of-interest-wallpaper-HD

Hoofdrolspelers: Jim Caviezel | Michael Emerson | Taraji P. Henson | Kevin Chapman / Genre: Actie | Drama | Mysterie / Speelduur: 43 min per aflevering.

‘Person of Interest’ (2011) 

In de serie speelt Michael Emerson Mr. Finch, een mysterieuze miljardair, die software heeft ontwikkeld voor de overheid om terroristische bedreigingen te voorspellen. De software was ontwikkeld om een tweede 11 september te voorkomen, maar Finch ontdekt dat de software ook vele irrelevante misdaden voorspelt. De informatie van de irrelevante (geen terroristische) misdaden wordt geplaatst in een aparte database en wordt elke nacht gewist. Finch realiseert zich dat er vele binnenlandse misdaden voorkomen kunnen worden als die data gebruikt wordt. Finch heeft een achterdeur in het systeem gebouwd, waardoor hij elke dag lijsten krijgt met burgerservicenummers van mensen die betrokken gaan raken bij een toekomstige misdaad. Aangezien hij niet in staat is deze informatie zelf te onderzoeken, huurt hij John Reese (Jim Caviezel) in. Reese is een voormalig Special Forces officier, van wie de staat denkt dat hij dood is.

PERSON OF INTEREST

Dit zijn de hoofdrolspelers:

 

Person of Interest

John Reese (Jim Caviezel): een voormalig Special Forces officier, van wie de staat denkt dat hij dood is.

Cast-Promotional-photo-Michael-Emerson-person-of-interest-24445963-752-1000

Harold Finch (Michael Emerson): een mysterieuze miljardair, die software heeft ontwikkeld voor de overheid om terroristische bedreigingen te voorspellen.

Cast-Promotional-Photos-Taraji-P-Henson-person-of-interest-27077976-900-1139

Detective Joss Carter (Taraji p. Henson): NYPD officier

PoI S1 Cast Detective Fusco 001

Detective Lionel Fusco (Kevin Chapman): een corrupte agent die wordt gechanteerd door Reese en dus voor hem werkt.

"Bullet To The Head" New York Premiere - Outside Arrivals

Sameen ‘Sam’ Shaw (Sarah Shahi): een huurmoordenaar die lange tijd moorde in opdracht van de regering afdeling ‘Special Counsel’, niet wetende dat ze met de “relevante” cijfers van de Machine werkte. Nu werkt ze samen met Reese en Finch. 

Person+Interest+2013+PaleyFest+Made+New+York+RH_xFR8cMEFl

Root (Amy Acker): een zeer intelligente computerhacker en huurmoordenaar met een levendige belangstelling voor zowel Finch and the Machine. Haar echte naam is Samantha ‘Sam’ Groves.

Laat ik beginnen te vertellen dat deze serie een vreemd eend in de bijt is (vind ik) in de poel ‘series’. Hij is nergens mee te vergelijken. Het is geen echte politieserie of detective en romantisch is ie al helemaal niet. Series als CSI, NYPD, etc, etc, het valt allemaal in het niet bij deze serie. Want deze is echt totaal anders. Wij kwamen deze serie tegen op de Belgische televisie en begonnen halverwege seizoen 1 te kijken. In het begin kon ik er geen touw aan vast knoppen. Twee kerels die mensen redden door middel van een machine die hun burgersservice nummer uitspuugt? Beetje vreemd maar meer was het ook niet. Redelijk simpel allemaal en het begon me ook een beetje te vervelen want op een gegeven moment weet je het wel. Tot we toch maar eens besloten om bij aflevering 1 te gaan beginnen. En dat was een hele goede zet. Dan begrijp je opeens hoe Reese Reese is geworden en begrijp je sommige personages opeens. Daarnaast ontdek je ook een hele dunne rode draad en die draad wordt steeds dikker tot opeens je in serie 3 ontdekt dat bijna geen aflevering meer gaat over het redden van de irrelevante nummers maar dat de machine centraal staat en de hoofdrolspelers niet alleen hun eigen haggie moeten gaan redden maar ook die van de wereld. Kortom er lopen meerdere verhaallijnen (corrupte agenten, maffia, irrelevante nummers, relevante nummers etc, etc) waardoor je eigenlijk de afleveringen niet los kunt kijken. Ontzettend goed gedaan. Super knap. Ik kan verder niet zo heel veel vertellen. Behalve dat het erg spannend is en dat je echt even moet volhouden. Daarnaast moet je ook erg goed opletten want het is een roller coaster. Elke aflevering wordt de rode draad namelijk duidelijker en toch wordt je constant op het verkeerde been gezet. In het eerste seizoen zijn de hoofdrollen voor John en Harold. Deze acteurs zijn een prima gecast. Harold ligt er wel echt een beetje dik bovenop qua acteurkeuze maar toch past het prima. John met zijn vreemde hoge stem… het klopt allemaal. In seizoen 2 komt ‘Bear’ erbij. Een hond die John redt en een leuke kleine rol heeft. Daarnaast komen er 2 dames bij. De een is een sterke vrouw ‘Sam’ en de ander ‘Root’ is nog gekker dan gek. Wat betreft de ‘machine’ waar het allemaal om draait die vindt ik ‘spookie’. ‘Spookie’ omdat het zomaar waar zou kunnen zijn. Niet waarop die nummers Harold bereiken misschien maar het zet me wel aan het denken. Die camera’s in de straten… Niemand is namelijk onzichtbaar. Iedereen heeft een burgerservice nummer en is dus te volgen. En laten we vooral het internet, social media niet vergeten. Als je daarop staat is er bijna niets meer privé. Anyway, ik zou zeggen ga hem eens kijken als je series als NCIS en Criminal Minds een beetje zat bent. Dit is echt een goede serie en het zet je ook aan het denken. Heel veel kijk plezier!

Ik raad je aan om de serie vanaf de eerste aflevering te kijken want het wordt steeds een beetje ingewikkelder nadat je verder in de serie komt. Vanwege die hele dikke rode draad dus. Er zijn 4 seizoenen. Ooit werd hij uitgezonden bij Veronica maar ik kan niet terug vinden of hij op dit moment op de Nederlandse tv draait. In Belgie draait hij nog wel en daar wordt je getrakteerd op 2 afleveringen achter elkaar. That’s how we like it!!!!!

Zender: BE2. | Dag: Maandag | Tijd: 21:00 – 21:50  en 21:50 – 22:40 uur 

IMDb rating: 8,4 / Mijn rating: 8,5!

 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: