Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Normaal gesproken bespreek ik op Movie Monday altijd een redelijk nieuwe film. Dit keer niet. Dit keer wil ik ‘Bridesmaids’ uit 2011 onder de aandacht brengen. Een golden Oldie! Een lekkere chick flick movie! Want sommige films zijn echt de moeite waard om in het zonlicht te worden gezet.

  bridesmaidsLB-1

   Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Kristen Wiig | Maya Rudolph | Rose Byrne | Melissa McCarthy | Wendi McLendon-Covey | Ellie Kemper / Genre: Komedie | Romantiek / Speelduur: 125 min.

‘Bridesmaids’ (2011) 

Ze heeft geen geld, geen lief en geen spatje geluk, maar wanneer dertiger Annie (Kristen Wiig) door haar op trouwen staande boezemvriendin Lillian (Maya Rudolph) tot Eerste Bruidsmeisje wordt gebombardeerd, is het hek helemaal van de dam. Compleet overweldigd, maar vastbesloten om te slagen, gaat Annie een hilarisch ensemble van bruidsmeisjes (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey en Ellie Kemper) voor in de strijd om de bruiloft van de eeuw te regisseren..

0512-01_bridesmaids-movie-broke_li

       bridesmaids-melissa-mccarthy-2 bm8-2 bridesmaids poster2-2

bridesmaids_ver8_xlg bm5-2 bridesmaids poster3-2

Annie is ergens in de dertig, komt net uit een lange relatie, en heeft een flut baantje bij een juwelier omdat het niet is gelukt om van haar eigen bakkerij een succesvol bedrijf te maken. Haar beste vriendin is Lillian. Met lede ogen moet ze toezien hoe Lillian aankondigt te gaan trouwen. 

Bridesmaids-Blu-ray-4

Op aanraden van een vrouwelijke collega heb ik deze film gezien. Ik had er nog nooit van gehoord en had hem dus ook nog nooit gezien. Volgens haar was ie namelijk heel erg grappig. De openingsscène is echt hilarisch! Je ziet Annie met haar vriendje gedurende vijf minuten verstrengeld zitten in de meest ongemakkelijke seksposes. Waarna het vriendje doodleuk vraagt of ze toch effe heel rap zijn huis wil verlaten. En dit soort grappen gaat eigenlijk de hele film door. De humor is echt grof. Niet alleen het taalgebruik maar ook de plastische humor. Het wordt de vrouwelijke versie genoemd van ‘the Hangover’. En dat klopt ook wel. Terwijl ik in eerste instantie dacht dat ie met name voor de vrouwelijke  doelgroep was vinden mannen hem ook wel leuk denk ik. De humor is echt heel erg leuk. Bijna aan het einde van de film zit een scene waarbij Annie en nog iemand, een agent iets duidelijk probeert te maken. Daarbij gebruiken ze allerlei humor en ik lag werkelijk in een deuk. Wat betreft de hoofdrollen zijn Kirsten Wiig (Annie) en Melissa McCarthy (Megan) de grappigste. Kirsten heeft overigens ook nog mee geschreven aan dit script. Er is veel ruimte voor improvisatie en het interesseert de cast geen moer dat ze de draak met zichzelf steken. Kortom…. ook al is het geen spik splinter nieuwe film…. hij is echt leuk om te kijken. Mits je van dit soort humor houdt natuurlijk. Het is een heerlijke film voor een regenachtige avond met je beste vriendinnen op de bank. Pot thee, chocola, dekentje en kijken maar.

annie-bridesmaids-thumb

snff24bride1--682P_1333096a

 

IMDb rating: 6,9 / Mijn rating: 8 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Een gedachte over “Movie Monday: # 24 – ‘Bridesmaids’

  1. Jolien schreef:

    Het is al eventjes geleden dat ik hem gezien heb maar ik vond het echt een geweldige film! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: