Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Deel 1 en 2 van de Barista! serie had ik razend snel uit en ik kon niet wachten om deel 3 ‘Troost’ te lezen. Zou deze ook weer voor de jongere lezer zijn of zou deze wat dieper gaan? Ik wil wel alvast verklappen dat ik het erg jammer vind dat ik de serie uit heb. Ik heb ze alle 3 gelezen en met veel plezier.  

foto 1-1

Uitgever: Xander | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 229 | jaar: 2014 | ISBN: 978 94 0160 181 8

Barista! ‘Troost’  

Elsbeth Witt

Sophie is een single moeder in de stad. Ze heeft een leuke baan bij Barista! en lijkt weer rust in haar leven te hebben. Totdat haar dochtertje Yasmina vraagt wie haar vader is… Ineens moet Sophie haar wilde verleden onder ogen zien en de vader van Yasmina opzoeken – en dat loopt niet zoals verwacht. Voelt ze nu vlinders in haar buik? Opnieuw? Of is de broer van collega en vriendin Laura toch leuker? 

foto 3-4

Sophie is een twintiger en werkt in de koffiebar Barista! Ze heeft een dochter van zeven en is een single moeder. Sophie werkt bij Barista! omdat ze haar carriere als zangeres aan de wilgen heeft gehangen nadat ze ontdekte dat ze zwanger was. Inmiddels heeft ze haar leven aardig op de rit. Haar dochter is een gezonde meid en Sophie heeft het naar haar zin bij Barista! waar ook haar  vriendinnetje ‘Laura’ werkt die ze nog van vroeger kent. Alles begint een beetje te wankelen wanneer haar dochter opeens vraagt naar haar vader. Sophie heeft geen keus en gaat op zoek naar hem. Al snel heeft ze hem gevonden en maakt een afspraak om hem te gaan vertellen dat hij vader is geworden. Hij is enorm veranderd maar is hij nog net zo leuk als vroeger? En wil hij wel de vader zijn voor haar dochter Yasmina? En dan is er nog de broer van Laura die opeens op duikt. Vroeger was hij verlieft op Sophie zou hij dat nu nog zijn? En is Sophie per ongeluk verlieft op hem geworden? 


foto 2-2

Dit is het derde en laatste deel van de Barista! serie. De serie bestaat uit 3 delen. ‘Koffie Verkeerd’, ‘Zoete inval’ en ‘Troost’. Dit deel gaat over Sophie. Ook dit boek gaat over de vriendschap en deze wordt wederom leuk en goed beschreven. In Troost staat de koffiebar Barista! niet meer zo in het middelpunt als bij het eerste en tweede deel. Natuurlijk gebeurt er nog van alles maar het is beduidend minder. Dit deel gaat echt over Sophie. Wat ik overigens erg goed gedaan vindt. Op een gegeven moment weet je wel hoe het reilt en zeilt bij Barista! Heel lichtjes wordt de relatie van Laura en Malik en de relatie van Iris en Luigie aanstipt. Want het gaat om Sophie. Wat ik jammer vond aan het vorige deel heeft Elsbeth hier juist wel gedaan. Ze is namelijk dieper op de personages en problemen in gegaan. Daardoor weet je werkelijk alles van Sophie. Heerlijk dat het niet zo oppervlakkig is. De problematiek wordt uitgediept. Je komt er bijvoorbeeld achter wanneer en door wie Sophie zwanger raakt. Waarom ze geen abortus pleegt. En waarom haar zangcarriere is gestopt.  En juist door die details krijgt het boek diepgang. Hetgeen ik bij de eerste 2 delen miste. Verder is het boek wederom heel makkelijk te lezen. Het verhaal is licht maar heeft leuke verhaallijnen. ook dit boek had ik weer in een middagje uit. Ik ben heel benieuwd of er nog een vervolg komt. In dit boek helaas geen verwijzing naar het volgende boek. Maar je weet maar nooit. Ik zou graag willen weten hoe het verder gaat met Laura, Iris en Sophie. Als je zin hebt in iets lichts en wat lekker wegleest…. bestel ze dan alle drie. Je kunt ze afzonderlijk lezen natuurlijk maar het is leuker om gewoon bij deel een te beginnen. Heel veel leesplezier!

‘Barista! Troost is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel. Paperback: € 12,50 en Ebook: € 3,99.

 Ik geef dit boek een: 7

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: