Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Een tijdje geleden zat ik eens in mijn boekenkast te scheumen en kwam dit boek tegen. Het was lang geleden dat ik het had gelezen maar ik wist nog dat ik het een zeer leuk boek vond. Heerlijk zelfs. Ik herinner me ook dat dit boek een hele lange tijd een enorme hype is geweest want het vertelde de geheimen uit de wereld van het hotel wezen. Er is zelfs een televisie serie van gemaakt. Natuurlijk was het boek vele malen beter zoals altijd.    

 FullSizeRender 3-2

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers BV | categorie: non-fictie | aantal pagina’s: 279 | verschijning jaar: 2004 | ISBN: 97890229 89180 

‘Hotel Babylon’  

Anonymus & Imogen Edwards-Jones

Mensen veranderen als ze een hotel binnenkomen. Al hun normen en waarden lijken ze te laten varen en ze doen alles wat God verboden heeft. En dat wordt alleen maar erger als het gaat om een van de duurste en meest luxe hotels van Londen. Hotelgasten stelen de zeepjes en handdoeken, en gaan ervandoor met de tv, de antieke toiletbril en de koelkast.

Maar ook het personeel houdt er een twijfelachtige moraal op na: kamermeisjes vechten om fooien, leveranciers hebben een dubbele boekhouding en de conciërge laat zich omkopen.

Hotel Babylon verteld het verhaal van 24 uur in een van Londens duurste en meest luxe hotels. Door de ogen van de receptionist krijg je een onthullende en schokkende blik in de wereld van de ultieme dienstverlening. Alles kan geburen in Hotel Babylon, en meestal gebeurt het ook.

FullSizeRender 2-1

Hotel Babylon beschrijft gedurende 24 uur het leven in een van Londens duurste en meest luxe hotel met een smetteloze reputatie. Je leert het hotel, de gasten en het personeel (portier, barman etc.) kennen. Hier komen de wereldberoemden en rijken gasten om even te ontsnappen aan hun leven of juist om zich belangrijk te voelen. Ze leven hier hun luxe leventje. Alles wat ze willen kunnen ze krijgen. Maar het gedrag van de gasten gaat steeds verder en leidt tot crimineel, extravagant en bizar gedrag. Ze stelen alles wat los en vast zit. Van tv’s, handdoeken en antieke wc-brillen. Ze bellen voor een godsvermogen naar sexlijnen of worden stomdronken. Het is allemaal te regelen of juist weer recht te breien door het personeel. Maar is het personeel wel discreet en te vertrouwen? Tenslotte is iedereen omkoopbaar voor een paar centen. Maar niet alleen de gasten gedragen zich wat ongewoon in deze glamourwereld. We krijgen ook een blik achter de schermen te zien. Het schoonmaak personeel blijkt vaak illegaal te zijn. Ze worden slecht betaald en zijn niet erg gemotiveerd. Dit meest bizarre, ranzige, schokkende of verdrietige waar gebeurde verhalen worden beschreven vanuit het oogpunt van de receptionist.

FullSizeRender-3

Wat een heerlijk boek is dit. Nu ik het weer vol verbazing en afgrijzen gelezen heb komt het allemaal weer terug. Het rare extreme gedrag van de gasten. Hoe duurder het hotel hoe vreemder de gasten zich gedragen. Ze vergeten hun normen en waarden opslag wanneer ze over de drempel van het hotel naar binnen stappen. Het feit dat het gebaseerd is op waar gebeurde verhalen vind ik echt geweldig maar ook een beetje ranzig YEK!! Want ik geloof dat mensen zich zo gedragen. Dit boek is geschreven door Imogen Edwards-jones (journalist en auteur) en een anoniem persoon. Deze ‘Anonymus’ is manager in een van Londens meest luxe hotels. Om de schuldigen te beschermen, onder wie waarschijnlijk Anonymus zelf, speelt het boek zich af in het fictieve Hotel Babylon. Alle verhalen zijn echter waar gebeurd maar de namen zijn veranderd, behalve die van beroemdheden als Michael Jackson, Naomi Campbell, Madonna, Lady Di, Roger Moore en Pamela Anderson. Anonymus wil anoniem blijven totdat hij zijn baan opzegt. De schrijfstijl is heel fijn, levendig en vlot. Het leest als een trein en gaat maar door van de ene verhaallijn naar de andere. En dat is niet storend. Ik verslond het boek want ik wilde weten wat de gasten maar ook het personeel uitvrat. Het boek is al een oudje…. Een Golden Oldie zullen we maar zeggen. Maar mocht je zin hebben in iets leuks en kun je nog aan dit boek komen. Lees hem dan. Ik denk dat je volledig anders kijkt naar het hotel wezen, je hotel bed en die ontbrekende wc bril :-)).

Ik moest even slikken toen we laatst een nachtje gingen overnachten in een hotel. ‘Getver!! Wat zou hier allemaal uitgevreten zijn?’ was  mijn eerste gedachten :-))

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com. Maar niet alle boeken zullen nog nieuw verkrijgbaar zijn. Kijk eens bij de boekenkraam.nl. Je kunt naar hun kraam in Hilversum (woensdag en zaterdag) en ze verkopen ook online. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs! 

♥ Paperback // tussen de € 10,00 en 15,00

Deze auteur schreef de Babylon serie:

♥ Deel 2 // Hotel Babylon (2004)

♥ Deel 3 // Air Babylon (2005)

♥ Deel 4 // Fashion Babylon (2006)

♥ Deel 5 // Beach Babylon (2007)

♥ Deel 6 // Pop Babylon (2008)

♥ Deel 7 // Wedding Babylon (2009)

♥ Deel 8 // Hospital Babylon (2011)

♥ Deel 9 // Restaurant Babylon (2012)

Maar schreef ook o.a. ook :

♥ Boek // The Taming of Eagles: Exploring the New Russia (1993) 

♥ Boek // My Canapé Hell (2000)

♥ Boek // Big Night Out (2002)

♥ Boek // Shagpile (2002)

♥ Boek // The Wendy House (2003)

♥ Boek // Tuscany for Beginners (2004)

♥ Boek // Ladies’ Night (2005)

♥ Boek // The Stork Club (2006)

♥ Boek // In Bed With… (2009)

 ♥ Mijn rating // 7,5

Liefs,

Daantje

3 gedachtes over “Recensie: ‘Hotel Babylon’ – Anonymus & Imogen Edwards-Jones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: