Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na deel 1 te hebben verslonden kon ik niet wachten om ook deel 2 ‘Zwaar beproefd!’ te lezen. Deze serie is echt een schot in de roos van auteur Chantal van Gastel. Lees met mij mee voor de recensie. 

IMG_3824-3

Uitgever: the house of books | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 320 | jaar: 2009 | ISBN: 978 90 443 3126 4

‘Zwaar beproefd!’  

Chantal van Gastel

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen. Ruben heeft zelfs een helemaal op haar wensen afgestemde inloopkast voor Isa gemaakt. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Ook al springt ze nog steeds uit bed om haar tanden te poetsen vóór Ruben wakker wordt.
Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ’s avonds in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?
 

FullSizeRender-2

Isa en Ruben hebben voor elkaar gekozen en zijn stapel op elkaar. Ze gaan samenwonen en alles gaat goed totdat de ex van Ruben  ‘Marleen’ opeens om de hoek komt kijken. Ruben is meubelmaker en heeft met zijn broer en vader een familiebedrijf. Marleen ziet de kwaliteiten van Ruben en ziet tevens de kassa rinkelen. Ze wil met hem samenwerken om er een groot bedrijf van te maken. En bij Isa is het niet veel anders. Haar oude baas gaat de praktijk verlaten en zijn zoon Hugo neemt het stokje over. Maar Hugo heeft wel heel veel interesse in Isa en de werkdruk wordt er niet minder om. Is hun prille relatie bestand tegen zoveel exen of gaan ze samen de strijd aan?  

FullSizeRender 2-1

Dit is het tweede deel van de serie ‘Zwaar’ van Chantal van Gastel. Het derde deel heet ‘Zwaar verguld’. Dit boek is een stukje dikker dan het eerste deel wat heel fijn is. Nu krijg je nog meer Isa en Ruben. De schrijfstijl van Chantal is weer geweldig. Ze neemt je volledig mee in het verhaal. Ook dit boek leest als een trein. Wat is het toch heerlijk om een serie te lezen. Zo komt het verhaal en de personages een lange tijd niet aan zijn einde. Net als het vorige deel kon ik weer niet stoppen toen ik eraan begon. De karakters zijn erg sympathiek en je leert de karakters goed kennen al begin ik Isa wel wat neurotisch te vinden. Dat hele gedoe met de ‘grote boodschap’ op de wc… tja, ik weet het niet hoor. Dat gaat wel wat ver. Verder heeft dit boek weer alles. Liefde, een lach en een traan. Het personage Stan krijgt meer rol en wordt steeds leuker. Zalige humor. Tuurlijk weten we ook hoe dit boek gaat eindigen maar dat maakt niet uit. Het is de verhaallijn die het hem doet. Wederom weer een ontzettend leuk boek. Op naar deel drie. Het laatste boek.

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 10,00

♥ Ebook // € 6,79

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Deel 1 // Zwaar verliefd!

♥ Deel 3 // Zwaar verguld!

♥ Roman // Ik wist het

 ♥ Mijn rating // 7

Liefs,

Daantje

4 gedachtes over “Recensie: ‘Zwaar beproefd!’ – Chantal van Gastel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: