Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Al weer enige tijd geleden heb ik het boek Vampire Academy gelezen. En dat vond ik een redelijk vermakelijk boek. Het leukst vond ik volgens mij de relatie tussen Rose en Dimitri. Natuurlijk wilde ik de film ook zien, dus toen ik eens een avondje alleen was ben ik hem gaan kijken.      

 Vampire-Academy-2014-Movie-Banner-Poster      

Hoofdrolspelers:   Zoey Deutch | Lucy Fry | Danila Kozlovsky  / Genre: actie | komedie | fantasie / Speelduur: 104 min.

‘Vampire Academy’ (2014) 

Twee meiden die studeren aan een school voor vampiers zijn op een hele bijzondere manier met elkaar verbonden. Rose (Zoey Deutch) is niet alleen hartsvriendinnen met Lissa (Lucy Fry), ze wordt ook opgeleid tot haar beschermer. Niet zonder reden, want Lissa is prinses en troonopvolger van de Moroi – zoals vreedzame, sterfelijke vampiers heten. Rose traint er graag hard voor, ook omdat ze extra vechtlessen krijgt van de knappe Dimitri (Danila Kozlovsky) voor wie ze wel wat voelt. Ze zal iedere les nodig hebben, want de Strigoi – onsterfelijke, evil vampiers – zullen er alles aan doen om Lissa het leven onmogelijk maken. Alsof het leven op school nog niet ingewikkeld genoeg is…

Vampire-Academy-cast-photo

Rose Hathaway is een dhampir, half vampier en half mens. Zij volgt een opleiding tot beschermer aan het St Vladimir’s Academy. In haar wereld zijn er goede en slechte vampiers. De goede zijn de Moroi. Zij leven vreedzaam tussen/naast de mensen leven en nemen alleen bloed af van donoren. Tevens hebben zij ook de mogelijkheid om een van de vier elementen te beheersen – water, aarde, vuur en lucht. Dan zijn er nog de slechte vampiers de Strigoi: bloedzuigende, kwaade vampiers die drinken om te doden. Roos en de andere dhampir verzorgers worden gedurende hun opleiding opgeleid om de Moroi te beschermen en de Strigoi te doden. Rose haar beste vriendin is Prinses Vasilisa Dragomir, een Moroi en de laatste in haar lijn. Met haar heeft zij een bijna onverbrekelijke band. Rose moet haar uiterste best doen om haar te beschermen tegen degenen die haar willen schaden en gebruiken voor hun eigen middelen. Aangezien ze een tijdje uit de running is geweest moet ze weer  op ‘vechtles’. Deze lessen worden gegeven door een zeer aantrekkelijk manspersoon namelijk Dimitri. Het is overduidelijk dat ze elkaar leuk vinden. Maar kun je werk en privé gescheiden houden?

vampire-academy08-2

Nadat ik het boek had gelezen wilde ik ook de film zien. Lees hier mijn recensie. Maar blijkbaar kwamen er wat boeken tussendoor want ik heb net pas de film gezien 🙂 Ja, er moet natuurlijk wel gelezen worden. Wat ik prettig vond aan de film is dat ze het versimpeld hebben. Waar ze in het boek enorm veel personages introduceren en heel veel gedetailleerde uitleg geven is de film een stuk makkelijker en duidelijker om te volgen. Toch is het mijn voordeel dat ik het boek heb gelezen Overigens vind ik het boek beter en dus gedetailleerder maar ondanks dat is de film lang niet slecht. Oke, het is geen hoogstandje maar hij is zeer vermakelijk. De liefde tussen en Rose en Dimitri is erg leuk neergezet en maakt dat de film net weer wat dieper gaat. Dan zijn er nog de vecht scenes waar ik wel bewondering voor heb. Dat moet best hard werken zijn geweest. De leukste rol is weggelegd voor Zoey Deutch. Zij speelt een sterke jonge vrouw die niet bang is om haar handen te gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk een prachtmeid die zeer natuurlijk acteert. Haar voordeel is dat ze er veel humor in mag gooien wat de film echt een hele leuke komische noot geeft. Meer dan in het boek overigens. Dimitri had ik me totaal anders voorgesteld dus toen ik hem in de film zag moest ik even slikken al weet ik niet precies waarom. En dan is er nog Lucy Fry. Ik ken haar ergens van maar ik weet niet waarvan (slecht!!). Met haar had ik de grootste moeite. Haar acteren was zo onnatuurlijk en stram (en dan dat accent) dat ik er een beetje de kriebels van kreeg. Ik weet niet of dat bewust is gedaan maar mijn god ik kon er bijna niet naar kijken. Gelukkig maakt Rose dit allemaal weer goed. Het verhaal is leuk en luchtig, geen zwaar werk. Leuk voor tussendoor. 

8255_668207543220087_1782114332_n

VAMPIRE ACADEMY

 

IMDb rating: 5,6 / Mijn rating: 6,8 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: