Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Aangezien ik in mijn ‘chicklit leesfase’ zit heb ik geen ander genre meer aangeraakt. Doodzonde want in mijn boekenkast barst het van de goede thrillers. Tot er op een dag het boek ‘Vertel Me’ van Lisa Jackson op de deurmat viel. Het was spontaan over en uit met mijn ‘chicklit fase’! 

 IMG_3898-2

Uitgever: The House of Crime | categorie: thriller | aantal pagina’s: 352 | jaar: juli 2014 | ISBN: 978 90 443 4579 7

‘Vertel Me’  

Lisa Jackson

De meest gehate vrouw van Savannah wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ze werd veroordeeld voor de moord op haar oudste dochter en mishandeling van haar twee andere kinderen. Haar motief: de kinderen uit de weg ruimen zodat zij bij haar minnaar kon zijn. Journaliste Nikki Gillette is vastbesloten verhaal te halen bij deze gevaarlijke vrouw. Niet alleen ruikt ze een interessant verhaal, maar Nikki is ook persoonlijk betrokken. De vermoorde dochter, Amity, was haar beste vriendin. Nikki is vastbesloten om de onderste steen boven te halen. Dan vindt er weer een moord plaats. In welk wespennest is Nikki beland?

IMG_3899-3

Nikki Gillette is een jonge aantrekkelijke vrouw. Niet alleen is ze journaliste maar ook auteur. Bij een van haar laatste boeken ‘de Grafschender’ was ze zelf zeer betrokken. Ze was namelijk ook een slachtoffer van deze psychopaat. Vandaar dat ze op haar hoede is voor alles was er om haar heen gebeurt. Inmiddels lijkt haar leven weer op orde en gaat ze trouwen met rechercheur Pierce Reed. Totdat de meest gehate vrouw ‘Blondell Rochette O’Henry’ van Savannah vrijkomt. Blondell werd 20 jaar geleden veroordeeld tot levenslang voor de moord op haar oudste dochter Amity (de beste vriendin van Nikki) en poging tot moord op haar 2 andere kinderen Niall en Blythe. Maar omdat Niall zijn getuigenis terug trekt ligt alles weer open. Het toeval is dat Nikki op zoek is naar een goed verhaal voor haar derde boek. Daarnaast wil ze ook graag weten hoe en wie haar vriendin nou om het het leven heeft gebracht.  

FullSizeRender-1

Ik had al meer over dit boek gehoord. En hoe leuk is het dan als Dutch Media Uitgever je een exemplaar toe stuurt? Nadat ik de achterkant had gelezen kon ik niet wachten om in het boek te beginnen. Toen ik het proloog had gelezen zat ik volledig in het verhaal. Super spannend! Je wil maar een ding weten en dat is ‘Whodunit’??? Maar…. helaas zo soepeltjes al ik het proloog had gelezen zo moeizaam gingen de volgende pagina’s. Er zijn namelijk te veel personages. Althans voor mij. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Wie is dat? En bij wie hoort deze persoon? Van wie is hij of zij familie? En aan wie is deze personage gelinkt? Wie? Wat? Waren veel vragen die ik had. Wat behoorlijk storend is. Ik heb een aantal maal terug moeten bladeren om te begrijpen met wie ik nu ook alweer te maken had. Daarnaast zijn de karakters erg oppervlakkig en de namen niet zo makkelijk om te onthouden. Ik had het fijner gevonden als er minder personages waren geweest maar ze meer waren uitgediept. Wat de auteur geweldig heeft gedaan is een sfeer neerzetten of een omgeving omschrijven. Heel knap waardoor je je werkelijk in haar appartement begeeft of bij de hut bent. De hoofdpersoon Nikki en haar relatie met Reed worden goed uitgediept waardoor je sympathie krijgt voor deze hardwerkende vrouw met haar op haar tanden. Door Nikki’s ogen volgen we het verhaal. Maar ook haar verloofde Pierce Reed laat je meekijken hoe hij over de zaak denkt. De hoofdstukken betreffende het interview tussen Nikki en Blondell vond ik in eerste instantie wat verwarrend en tot niets leiden. Nu ik heb boek uit heb vind ik dat het allemaal goed past in het verhaal. Ondanks dat er te veel personages zijn, wat voor verwarring zorgt bij mij, vind ik het toch een ontzettend goed boek. Het leest als een trein en blijft spannend. Je blijft maar meedenken wie het nou heeft gedaan. Na een geweldig plotwending weet je wie het uiteindelijk maar pas op de laatste pagina! Kortom een goed boek. Ik heb nog twee andere boeken van haar die ik zeker ga lezen.    

 ♥ Mijn rating // 8

Vertel Me is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 19,95

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Thriller // De Zevende Doodzonde

♥ Thriller // De Onwetende

♥ Thriller // Zonder Mededogen

♥ Thriller // Slaap Zacht

♥ Thriller // Zonder Mededogen

♥ Thriller // Venijn

Thriller // Verloren Zielen

♥ Thriller // Rozenkrans

♥ Thriller // Dochter van Lucifer

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: