Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Maleficent ook wel Doornroosje, een modern sprookje voor volwassenen. Ik wist niet precies wat ik ervan moest verwachten maar aangezien ik doornroosje tot in de treuren heb gezien als cartoon was ik hier eigenlijk wel benieuwd naar. En is het beter dan het boek?      

      maleficent_disney_movie_poster

Hoofdrolspelers: Angelina Jolie | Elle Fanning | Sharlto Copley / Genre: actie | avontuur | familie / Speelduur: 97 min.

‘Maleficent’ (2014) 

‘Maleficent’ duikt in het nooit eerder vertelde verhaal van Disneys meest beruchte slechterik uit de klassieker “Doornroosje” en het verraad dat uiteindelijk haar pure hart in steen doet veranderen. Gedreven door wraak en een vurig verlangen om het land waarover zij heerst te beschermen, spreekt Maleficent een wrede en onherroepelijke vloek uit over de pasgeboren koningsdochter Aurora. Wanneer Aurora groter wordt, staat ze tussen twee vuren; aan de ene kant haar geliefde koninkrijk in het bos, en aan de andere kant het koninkrijk van de mensen, waar haar wortels liggen. Maleficent beseft dat Aurora misschien wel de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en moet drastische maatregelen nemen die beide werelden voorgoed zullen veranderen.

commision__maleficent_with_malphas_by_altena21-d629y1t

Maleficent (Angelina Jolie) is het moderne verhaal van Doornroosje maar dan net effe anders. Maleficent is een mooi en onschuldig meisje. We zien haar opgroeien en genieten van alle mooie dingen om haar heen in haar bos. Op een dag ontmoet ze een aardige jongen wat uitgroeit tot een prachtige vriendschap en later zelfs liefde. Maar alles valt in duigen wanneer het bos wordt aangevallen door een leger. Maleficent is een sterke krachtige fee en beschermd haar woud. Niet veel later wordt ze bedrogen en haar hart verandert daardoor langzaam in steen. Van een vredelievend wezen wordt ze de duivel in eigen persoon. Ze wil nog maar een ding en dat is wraak. Daarom betovert ze de pasgeboren baby Aurora (Elle Fanning) van de nieuwe koning. Maar al snel heeft ze spijt als blijkt dat de baby die ze heeft vervloekt, opgroeit als een heel lief meisje. Daarnaast is Aurora de sleutel tot vrede is, en wellicht ook tot haar ware geluk.

Elle-Fanning-As-Princess-Aurora-In-Maleficent-Wallpaper

maleficent-photo-gallery-1

Aangezien ik nog kleine kinderen heb worden er zeer veel Disney films gekeken. Zo ook Doornroosje. Dus toen we deze film gingen kijken, zonder de kinderen overigens, moest ik even slikken. ‘Mijn god’ weer een Disney film. Maar tot mijn verassing was het de volwassen versie van Doornroosje. Het allerleukste vind ik dat het verhaal verteld wordt vanuit Maleficent, de slechterik. Nooit eerder besefte ik dat er een verhaal zat achter het feit waarom Maleficent zo slecht is geworden. En nooit heb ik me afgevraagd waarom ze niet op de ‘babyshouwer’ wordt uitgenodigd. Het punt is dat ze eigenlijk niet slecht was of is… Sterker nog zelfs toen ze ‘slecht werd’ vond ik haar nog steeds sympathiek. Dan het verhaal. Het verhaal is nou niet het verhaal zoals wij hem kennen of aan onze kinderen voorlezen. Nope, er zijn 2 dingen die hetzelfde zijn. Namelijk dat de prinses in zich prikt aan een spinnenwiel en dat ze gekust moet worden door haar ware liefde. Voor de rest is het toch wel iets anders. Maar dat doet helemaal niets af aan het verhaal. Het is echt heel erg leuk gedaan. Doordat het toch anders is wordt je wel een paar keer op het verkeerde been gezet. Angelina Jolie speelt de stèren van de hemel. Wat een actrice is dat. Echt geweldig. Haar mimiek, heer spel, super.  En dan hebben we het nog niet over de humor. Af en toe lach ik in een deuk maar ook moest ik een paar keer een traantje wegpinken. De special effects zijn geweldig net zoals de fantasie dieren. Kortom voor kleine kinderen is hij echt te eng met al die creaturen. En voor de volwassenen is het gewoon een geweldige leuke film. Dus om nog even terug te komen op de vraag of hij beter is dan het boek…. helaas het is dus niet te vergelijken aangezien de boeken echt totaal anders zijn maar desondanks is hij super leuk omdat we nou iets meer weten over de slechterik. Ga hem kijken hij is het waard.

MALEFICENT

angelina-jolie-maleficent-2014-wings-feather-poster-film-widescreen-

 

IMDb rating: 7,2 / Mijn rating: 7,5 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: