Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na deel 1 ‘Zwaar verliefd!’ en deel 2 ‘Zwaar beproefd!’ gelezen te hebben en super enthousiast te zijn, moest ik natuurlijk ook deel 3 lezen ‘Zwaar verguld!’ En dat heb ik dus ook ook gedaan… en nu…. nu heb ik hem uit. Geen Isa en Robin meer! Wat vond ik ervan? Lees snel verder 

  FullSizeRender-7

Uitgever: The House of Books | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 320 | jaar: 2013 | ISBN: 978 90 443 3863 8

‘Zwaar verguld!’  

Chantal van Gastel

Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen! Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden. Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje. En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig? Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past. Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd? 

FullSizeRender 2-3

Isa en Ruben gaan trouwen! Eindelijk heeft Isa alles wat ze heeft. Ze is gelukkig en haar leven kan niet meer stuk. Ze willen het grote nieuws aan familie en vrienden vertellen. Maar Isa houdt wijs haar mond over zijn aanzoek, omdat Floors en Mas’s zoontje te vroeg geboren wordt. Uiteindelijk kan Isa haar mond niet meer houden en verteld het aan familie en vrienden. Ruben en Isa willen de bruiloft klein en intiem houden maar hun ouders en schoonouders denken daar heel anders over. Hoe gaan ze dit op lossen? De geplande huwelijksreis naar Italie heeft nog een leuke verassing voor Isa in petto. En hoe loopt het af met de trouwjurk die toch iets kleiner is uitgevallen dan Isa? En zal het Isa dan eindelijk lukken om een eigen praktijk op te zetten? In dit laatste deel volgen we weer een hoop hoogte- en dieptepunten in het leven van Isa en Ruben. 

FullSizeRender 3-1

‘Zwaar Verguld!’ is het laatste deel van de ‘Zwaar’ serie. De eerste twee delen vond ik geweldig. Ik heb ze in een ongelofelijk snel tempo uitgelezen. Zo leuk zijn de boeken van Chantal van Gastel. Het eerste deel ‘Zwaar verliefd’ gaat met name over de ontmoeting en gaan ze elkaar krijgen. In het tweede deel ‘Zwaar beproefd!’ hoop je dat ze bij elkaar blijven want er gebeuren toch wat vervelende dingen in de relatie. En het derde deel ‘Zwaar Verguld’ gaat het niet meer zozeer om het krijgen van de relatie of elkaar maar gaat het wat de diepte in door bijvoorbeeld de vroeggeboorte van het kindje van Floor en Mas. Daardoor is het laatste deel niet een typische chicklit. Daarnaast gebeurt er verder dan de te vroeg geboren zoon van Floor en Mas ook niet al te veel. Wat het verhaal wel wat dunnetjes maakt. En toch blijf je verder lezen, want de personages zijn zeer prettig. Je leert de personages in dit deel nog beter kennen waardoor ze nog meer voor je gaan leven. Het zouden zo je vriendinnen of vrienden kunnen zijn. Chantal zou Chantal niet zijn als er nog een kleine verassing achterin het boek zat. Het laatste hoofdstuk is namelijk geschreven vanuit het persfectief van Ruben. En dat is nou net waar Chantal weer het verschil maakt. Goed gedaan. Verder is het boek makkelijk om te lezen en er zit weer humor in. De typische relaxte schrijfstijl is vlot en voor iedereen toegankelijk. Je zit direct in het verhaal en ik kon niet wachten om te weten hoe het afliepJe kunt de boeken afzonderlijk van elkaar lezen maar er zit wel degelijk een rode draad in het verhaal dus ik raad het niet aan. Buiten dat moet je alle boeken van ‘Miss van Gastel’ gewoon lezen dus lees ze op volgorde. 

 Mijn rating // 7

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 10,00

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Deel 1 // Zwaar verliefd!

♥ Deel 2 // Zwaar beproefd!

♥ Roman // Ik wist het

Liefs,

Daantje

3 gedachtes over “Recensie: ‘Zwaar verguld!’ – Chantal van Gastel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: