Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Oktober is alweer bijna voorbij en de herfst is in volle gang. Het zal niet lang meer duren voor het echt koud wordt. Tijd dus voor het overzicht van de te verwachten films in de bios voor november. Veel plezier in de bios! 

 

Verwacht 6 november 2014: 

 

‘Pak Van Mijn Hart

LN-PakVanMijnHart-660

Verhaal: Broers Tom en Niek zijn de baas van een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net begonnen met de voorbereidingen voor de feestmaand, als de aantrekkelijke Julia hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan…

Genre: Romantiek uit Nederland (2014) | Cast: Chico Kenzari, Halina Reijn, Benja Bruijning

 

Verwacht 13 november 2014:

 

 

‘Mommy

mommy-poster-dolan

Verhaal: Een weduwe heeft als alleenstaande ouder de taak om voor haar moeilijk opvoedbare, gewelddadige zoon te zorgen. Ze vindt daarbij steun wanneer een mysterieuze buurvrouw zich in het huishouden van de twee begint te nestelen. Deze vrouw geeft de moeder de ondersteuning die ze nodig heeft.

Genre: Drama uit Canada (2014)) | Stemmen: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément | IMDB rating: 8,5

 

Verwacht 19 november 2014:

 

 

‘The Hunger Games: Mockingjay – Part 1’

023148ed10d5d7f51cdc3675d0ec5eb8

Verhaal: Katniss heeft het onmogelijke gedaan. Ze heeft voor de tweede keer de Hongerspelen overleefd. Maar er is geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want één ding is heel duidelijk geworden na de Quarter Quell: het is oorlog.

Genre: Avontuur uit Amerika (2014) | Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth 

 

Verwacht 20 november 2014:

 

 

‘Left Behind’

47_LeftBehind_poster_web

Verhaal: Oud-politieagent Matt Scudder, verdient nu als ongelicenseerd privédetective zijn geld. Als een heroïnesmokkelaar hem vraagt de mannen die zijn vrouw ontvoerden en op brute wijze vermoord hebben, op te jagen, ontdekt de privédetective dat het niet bepaald de eerste keer is dat deze mannen zoiets gedaan hebben. En het zal ook niet de laatste zijn. Aan Scudder de taak hen te stoppen, voordat het te laat is.

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Nicolas Cage, Lea Thompson, Chad Michael Murray 

 

Verwacht 27 november 2014:

 

 

‘Horrible Bosses 2’

Horrible-Bosses-2-2014-movie-poster

Verhaal: Edward Newgate is recent afgestudeerd als arts, en krijgt al snel een positie bij een psychiatrische instelling. Daar ontmoet hij de prachtige patiënte Eliza Graves, waar hij op slag verliefd op wordt. Hij heeft echter geen weet over een recente, gruwelijke personeelswisseling binnen de instelling.

Genre: Komedie uit Amerika (2014) | Cast: Jennifer Aniston, Chris Pine, Christoph Waltz 

 Overige films in de bios:

6 november 2014:

♥ ‘Interstellar’

Avontuur uit Amerika (2014) met Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway.

Een groep wetenschappers maakt gebruik van een nieuw ontdekt wormgat en reist naar andere sterrenstelsels.

♥ ‘Nightcrawler’

Misdaad uit Amerika (2014) met Jake Gyllenhaal, Bill Paxton, Rene Russo.

Een jonge man komt terecht in de onderwereld van de L.A. freelance misdaadjournalistiek.

♥ ‘Qissa: The Tale of a Lonely Ghost’

Drama uit Duitsland (2013) met Irfan Khan, Tillotama Shome, Rasika Dugal.

Umber Singh is een Sikh die werkelijk alles verliest als India en Pakistan in 1947 gescheiden worden. Hij wordt zelfs gedwongen om zijn vaderland te verlaten. Umber heeft de obsessieve wens om een mannelijke erfgenaam te krijgen, maar als zijn vierde dochter geboren wordt, besluit Umber het lot te bevechten.

 

♥ ‘Wakolda’

Drama uit Argentinië (2013) met Àlex Brendemühl, Natalia Oreiro, Diego Peretti.

Het waargebeurde verhaal van een Argentijnse familie die samenwoonde met Josef Mengele, zonder zijn echte identiteit te kennen. En het verhaal van een meisje dat verliefd werd op een van de grootste criminelen uit de geschiedenis.

♥ ‘The Salvation’

Drama uit Denemarken (2014) met Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan.

Amerika, 1870. John is een uit Scandinavië afkomstige ex-soldaat. Wanneer hij de moordenaar van zijn familie doodt, krijgt hij de beruchte bendeleider Delarue op zijn dak. Verraden door zijn corrupte en laffe gemeenschap is het aan John om de schurken te doden en van de stad weer een veilige plek te maken.

 

♥ ‘3 coeurs’

Drama uit Frankrijk (2014) met Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni.

Als Marc gaat verhuizen naar Valencia, mist hij zijn trein terug naar Parijs. Hij ontmoet op het station Sylvie en de twee brengen de nacht door al wandelend door de straten van de provinciestad terwijl ze praten over alles en niets. Ze spreken af elkaar een paar dagen later in Parijs weer te zien, maar Marc komt niet opdagen. Hij probeert Sylvie vervolgens te vinden, maar dat lukt niet. In plaats daarvan ontmoet hij Sophie, met wie hij ook een romance opbouwt. Maar wat hij niet weet, is dat zij de zus is van Sylvie.

♥ ‘Revenge of the Green Dragons’

Actie uit Hongkong (2014) met Justin Chon, Kevin Wu, Harry Shum Jr..

Een waargebeurd immigratieverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van Flushing, N.Y. in de jaren ’80 en ’90. 

♥ ‘Violet’

Actie uit België (2013) met Cesar De Sutter, Koen De Sutter, Mira Helmer.

De 15-jarige Jesse is de enige getuige van hoe zijn vriend Jonas neergestoken wordt. Nu moet hij zijn familie en vrienden tegemoet en het onuitlegbare uitleggen: hoe hij zich daarbij voelt.

13 november 2014:

 ♥ ‘Sunset Blvd.’

Drama uit Amerika (1950) met William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim.

Sunset boulevard uit 1950 gaat over de wrede wereld die Hollywood heet. Een ambiteuze scenarist ontmoet een vrouw die in de periode van de stomme film een mega-ster was. Nu woont ze in een groot, eng huis, slechts bijgestaan door een sinistere butler. De scenarist trekt bij haar in en verliest stukje bij beetje zijn zelfrespect. Billy Wilder laat met karakteristiek cynisme zie hoe leeg en ijdel de droomfabriek is. William Holden en Gloria Swanson spelen het paar dat zijn dromen op de kille werkelijkheid ziet stukslaan. Sunset Boulevard draait sinds enige jaren als musical op Broadway.

 

♥ ‘Dumb and Dumber To’

Komedie uit Amerika (2014) met Jim Carrey, Laurie Holden, Kathleen Turner.

Twintig jaar na de gebeurtenissen in ‘Dumb and Dumber’ gaan Harry en Lloyd op zoek naar een verloren dochter, in de hoop haar nier te kunnen krijgen.

♥ ‘Horns’

Drama uit Amerika (2013) met Juno Temple, Daniel Radcliffe, Heather Graham.

Ig Perrish rouwt om zijn vermoorde vriendin. Op een dag wordt hij wakker met uit zijn hoofd groeiende hoorns die hem de kracht geven mensen hun zonden op te laten biechten en toe te laten geven aan zelfzuchtige daden. Dat komt hem goed uit in zijn zoektocht naar wat er precies is gebeurd met zijn vriendin.

♥ ‘Whiplash’

Drama uit Amerika (2014) met Miles Teller, Melissa Benoist, J.K. Simmons.

Een jonge muzikant probeert het te maken als jazzdrummer.

 

♥ ‘Samba’

Komedie uit Frankrijk (2014) met Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim.

Samba is een Senegalees, die al tien jaar in Frankrijk woont. Alice is een ambtenaar die last heeft van een burnout. Samba probeert op allerlei manieren een verblijfsvergunning te krijgen, en Alice doet vrijwilligerswerk voor een vereniging. Beiden willen uit hun moeilijke situatie komen, tot op een dag hun paden elkaar kruisen.

19 november 2014:

 ♥ ‘Wiplala’

Avontuur uit Nederland (2014) met Geza Weisz, Jack Wouterse, Peter Van den Begin.

Op een dag ontdekt de zevenjarige Johannes Blom achter een pot pindakaas een klein mannetje dat Wiplala heet en kan toveren. Als Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf is, begint een groot avontuur. Kunnen ze ooit weer normaal worden?

 

20 november 2014:

♥ ‘White Bird in a Blizzard’

Drama uit Frankrijk (2014) met Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni.

De moeder van een bloedmooie tiener verdwijnt van de ene op de andere dag. 

♥ ‘The Skeleton Twins’ 

Drama uit Amerika (2014) met Kristen Wiig, Bill Hader, Boyd Holbrook.

Na tien jaar van vervreemding, overkomt de tweeling Maggie en Milo plotseling een ongeluk. Op dezelfde dag overleven ze een bijna fataal ongeluk. Ze besluiten zich te herenigen en te kijken hoe hun levens mis zijn gelopen.

♥ ‘Still Life’

Komedie uit Verenigd Koninkrijk (2013) met Eddie Marsan, Joanne Froggatt, Karen Drury.

John May is een goed georganiseerde gemeenteambtenaar. Hij is belast met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Zijn afdeling wordt afgeslankt en dus wil John extra zijn best doen om zijn laatste zaak rond te krijgen. Het wordt een bevrijdende reis.

♥ ‘Party Girl’

Frankrijk (2014) met Sonia Theis-Litzemburger, Joseph Bour, Mario Theis.

Angelique is zestig jaar en nog altijd gastvrouw van een nachtclub. Ze is de oudste medewerkster en geniet van mannen en de vele feesten, maar voelt nu dat ze het einde van haar carrière heeft bereikt. In een opwelling stemt ze er daarom mee in om te trouwen met een vaste klant, Michel.

 

♥ ‘Still the Water’

Romantiek uit Japan (2014) met Nijirô Murakami, Jun Yoshinaga, Miyuki Matsuda.

Het is volle maan en op het Amami-Oshima eiland vindt een festival met traditionele dans plaats. Een veertienjarige jongen vindt een lichaam drijvend in zee en probeert samen met zijn vriendinnetje het mysterie op te lossen.

 27 november 2014:

♥ ‘Jessabelle’

Horror uit Amerika (2014) met Sarah Snook, Mark Webber, Joelle Carter.

Nadat ze haar verloofde is verloren door een ernstig auto-ongeluk, probeert Jessabelle van de schok te herstellen in het landhuis van haar vader uit Louisiana. Daar ontdekt ze dat ze over een gave beschikt die ze geërfd heeft van haar moeder, en dat een angstaanjagende entiteit het op haar gemunt heeft.

♥ ‘My Old Lady’

Komedie uit Verenigd Koninkrijk (2014) met Kevin Kline, Michael Burstin, Elie Wajeman.

Een Amerikaan erft een appartement in Parijs. Eenmaal daar, blijkt dat het appartement door een onverwachte gast bewoond wordt.

♥ ‘Miss Julie’

Drama uit Noorwegen (2014) met Jessica Chastain, Samantha Morton, Colin Farrell.

Tijdens een midzomernacht in Fremanagh in 1890, moedigt een ongevestigde dochter van de Anglo-Ierse aristocratie haar vaders valet aan haar te verleiden.

♥ ‘Trash’

Avontuur uit Verenigd Koninkrijk (2014) met Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura.

Een aantal jongens probeert in de Derde Wereld te overleven door op zoek te gaan naar waardevolle producten in een vuilnisbelt, die ze vervolgens proberen te verkopen. Als ze op een dag een leren tasje vinden, raken ze plotseling betrokken bij een belangrijke misdaadzaak.

 

♥ ‘Aanmodderfakker’

Komedie uit Nederland (2014) met Yannick van de Velde, Gijs Naber, Anniek Pheifer.

Over mannen die te lang jongens blijven en vrouwen die te snel een vrouw willen zijn. De 32-jarige eeuwige student Thijs sloft ogenschijnlijk zorgeloos door het leven dat gevuld is met bier, meiden, donaties van zijn moeder, hangen met zijn huisgenoot en wat werkshiftjes in een sfeerloze mediagigant. Wanneer hij de zestienjarige oppas van zijn zus ontmoet, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities en een uitgestippeld plan voor het leven, wordt Thijs keihard geconfronteerd met de gevolgen van zijn bestaan. 

 

Dit is de hele lijst met nieuwe films voor de maand november 2014. Ik hoop dat er iets voor jullie bijzit.

Liefs,

Daantje

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: