Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Lauren Weisberger is bekend geworden door haar boek ‘De duivel draagt Prada’. Echt iedereen kent dit boek. Een mega hit! Sterker nog, het is zelfs verfilmd. Maar dan komt het moment dat de wederom auteur weer een boek schrijft. Lukt het dan om je  laatst geschreven boek te evenaarden? Dat zijn maar weinig auteurs gelukt.    

 FullSizeRender 2-1

Uitgever: Boekerij | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 368 | jaar: januari 2007 | ISBN: 978 90 225 4119 3

‘Gossip & Gucci’  

Lauren Weisberger

Jen is 27, intelligent en grappig, maar ze verveelt zich. Als de relatie met haar vriend op de klippen loopt, besluit ze dat het tijd is voor iets nieuws. Aangemoedigd door haar oom Will, die ooit een beroemd society-journalist was neemt ze een baan aan bij een bureau dat grote feesten en evenementen organiseert. Van de ene op de andere dag maakt Jen deel uit van de jetset van Manhatten, en kan ze haar geluk niet op. In plaats van zich negentig uur per week af te beulen achter een computer, zit ze nu in het vliegtuig op weg naar hotspots als Miami, Londen en de Hamptons.

Will is ook in de wolken, want Jen levert hem volop sappige verhalen over de sterren die zij tegenkomt. Die verhalen kan hij weer gebruiken voor zijn nieuwe roddelrubriek. Jen en Will veranderen in een klap van nobodies in somebodies. Terwijl Jen van het ene feest naar het andere rolt, gaat ze meer en meer op in haar nieuwe luxe-leventje. Alleen Michael, haar oudste vriend, ziet nog wel eens een glimp van de oude Jen. Ze raakt het contact met de werkelijkheid steeds meer kwijt. Als dan ook nog uitkomt dat zij de bron van Wills columns is, dreigt iedereen haar te laten vallen. 

FullSizeRender-2

Jen is 27 en werkt bij een saaie beleggingsbank maar verveeld zich dood. Tijd voor verandering! Aangemoedigd door haar oom Will neemt ze een baan aan als event manager bij een exclusief PR bureau dat o.a. party’s voor VIP’s organiseert. Het ziet er direct een stuk leuker uit in haar leven. Ze gaat naar allerlei jetset clubs en party’s. Daarnaast raakt ze bevriend met allerlei celebrities en organiseert hippe feesten. Al haar roddels en het geen ze beleefd verteld ze door aan haar oom Will die een roddelrubriek heeft en alles keurig publiceert. Ze raakt bevriend met de sexy en rijke advocaat Philip Weston wat haar baas geweldig vindt. Maar daardoor vergeet ze haar oude vrienden. Wanneer ze erachter komt dat haar privé-leven te veel verweven raakt met haar professionele leven, gaat het helemaal mis. Blijft ze alleen over of valt er nog iets te redden?

IMG_3958-3

Allereerst moet ik even iets kwijt over het boek zelf namelijk dat de achterkant van het boek totaal niet overeenkomt met de inhoud van dit boek. De grap is namelijk dat op de achterkant de hoofdrolspeler Jen heet. Terwijl in het boek zelf zij Bette heet. Huhhh??? Wat?? Hoe kan dit? Dit was natuurlijk super storend omdat ik dus de eerste paar pagina’s niet begreep waar Jen nou bleef. Tot ik een vermoede kreeg dat dit een foutje was en Bette dus Jen is. Oeps, zeer zeer slordig moet ik zeggen. Ik heb heel wat boeken gelezen maar ben deze fout nog nooit tegenkomen. Heel bizar dus. Gelukkig hebben ze het in de drukken die erna kwamen aangepast. Afijn, Gossip & Gucci is het boek wat ik na ‘De duivel draagt Prada’ las. Een boek wat een enorme hype is geworden. Voor de auteur des te moeilijker om na dit boek nog zo’n hit te schrijven. En helaas moet ik tot de conclusie komen dat dat helaas niet is geluk. Gossip & Gucci komt niet in de buurt van ‘De duivel draagt Prada’. Het is een leuk vermakelijk boek maar helaas lijkt het ook op haar eerdere boek. Wat ik zo sterk vond aan haar eerste boek… het verhaal dus, doet ze hier een beetje over… en dat wil niet vlotten. De setting van het verhaal is wel leuk. Pr- en jetsetwereld. Glitter en Glamour. Maar het is helaas maar een klein kijkje in deze keuken. Het wordt zelfs een beetje op de hak genomen. Maar dat maakt het wel weer leuk. Het is geen slecht boek maar het is geen topper. De schrijfstijl is wel weer heel prettig. Het is makkelijk te volgen en totaal niet ingewikkeld. De karakters worden leuk uitgediept en inderdaad voel je weer sympathie voor de hoofdrolspeler maar aan de andere kant vond ik haar ook weer erg naïef wat me weer stoorde. Kortom het is een leuk boek. Maar wanneer je dit boek leest moet je even ‘De duivel draagt Prada’ vergeten anders kijk je mooi op je neus.

 ♥ Mijn rating // 6

Gossip & Gucci is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 10,00

♥ Ebook // € 5,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // De wraak van Prada

♥ Chicklit // De duivel draagt Prada

♥ Chicklit // Champagne in Chateau Marmont

♥ Chicklit // Chanel Chic

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Gossip & Gucci’ – Lauren Weisberger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: