Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Edge of Tomorrow’ waar ken ik het verhaal toch van? Met aandacht heb ik deze film gekeken omdat ik maar bleef malen. ‘Hij komt zo bekend voor’. Is het een remake? Ik ben er nog steeds niet achter zelfs na research op internet nog niet. Pfff…..      

      hb3linruc6cl024irwsm

Hoofdrolspelers: Tom CruiseEmily BluntBill Paxton | Genre: actie, sci-fi  | Speelduur: 113 min

Bekijk hier de trailer.

‘Edge of Tomorrow’ (2014) 

De aarde is aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage (Tom Cruise) wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar wordt opgeslokt in een tijdlus en gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw door te maken. Telkens moet hij vechten, om vervolgens keer op keer te sterven. Maar naarmate hij zijn vaardigheden traint, aan de zijde van mede-strijder Rita Vrataski (Emily Blunt), wordt hij beter en beter. Elk gevecht brengt hem een stap dichter bij de overwinning, in deze intense actiethriller.

ALL YOU NEED IS KILL

De mens is in oorlog met buitenaardse wezens. Het lukt ze maar niet om van deze wezens ‘Mimics’ te winnen. Dan verschijnt Lt. Col. Will Cage (Tom Cruise) ten tonele. Niet geheel vrijwillig overigens. Hij heeft namelijk nog geen dag in zijn leven gevochten en wordt nu op een gevaarlijke missie gestuurd. Binnen een paar minuten wordt Cage gedood maar weet zelf ook een van de Mimics te doden. Dan gebeurt er iets vreemds. Hij wordt weer wakker aan het begin van dezelfde verschrikkelijke dag en wordt dus weer op missie gestuurd. Wederom legt hij het loodje en wordt weer wakker aan het begin van dezelfde frustrerende dag. Door het doden van de Mimic blijft hij namelijk in een tijdlus zitten. Dan ontmoet hij Rita Vrataski (Emily Blunt) en zij traint Cage. Helaas voor de Mimics begint Cage het steeds beter te snappen en wordt slimmer, gewiekster en gaat beter vechten. Samen vechten ze tegen de buitenaardse wezens. Maar zullen ze het beide overleven en redden zij de aarde?

emily-blunt-edge-of-tomorrow-photo2

Edge of Tomorrow…. ik weet niet exact hoe of wat maar ik heb er een groot déjà vu gevoel bij. Ik heb zo’n film al gezien. Maar ik kom er niet achter waar hij op lijkt of dat het een remake is. Op internet is niets te vinden maar ik weet het bijna zeker. Wel schijnt het een knopoog te zijn naar Starship Troopers en Full Metal Jacket. Zouden het deze films dan zijn? Anyway, het verhaal is erg leuk en spannend. Niet lang na de start van de film wordt je van de ene actie scene naar de andere gegooid. Heerlijk een film die direct begint. De special effects zijn geweldig. Door het terugwerpen in tijd werd ik even bang dat dit zo zou blijven en je dus contstant hetzelfde zou zien met een beetje meer. Maar goddank is dat niet het geval. Net wanneer je  je bijna begint te ergeren weet Cruise de herhalende scenses te versnellen met name door humor. Wat het allemaal net effe behapbaarder maakt. Wel is het einde voor mij en anderen misschien ook een beetje een domper. Beide acteurs doen het erg goed. Dit is niet echt een rol waar ik Cruise in eerste instantie zou plaatsen maar hij komt erg geloofwaardig over. Emily Blunt is een coole chick met behoorlijke vechtkwalificaties. Kortom een spannende en actie volle film. Zeer vermakelijk voor een avondje film kijken.

edge-of-tomorrowbeach

 

 

IMDb rating: 8 / Mijn rating: 7,8 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: