Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het verlangen naar Mill River is al meer dan een miljoen keer verkocht. Dat zegt dan toch wel wat. Eerlijkheids halve gebied mij te zeggen dat ik het boek niet kende en er eigenlijk ook geen publiciteit van had gezien. Misschien gemist? In elk geval kreeg ik dit boek in handen en ik heb het gelezen. Zijn jullie benieuwd? 

FullSizeRender-3

Uitgever: Xander  | categorie: roman | aantal pagina’s: 384 | jaar: april 2014 | ISBN: 978 94 016 0203 7

‘Het verlangen naar Mill River’  

Darcie Chan

Na de dood van haar man leeft Mary McAllister in isolement in haar witte huis dat uitkijkt over het stadje Mill River. Haar contact met de buitenwereld is beperkt tot de post, de tv en het uitzicht vanuit haar raam. De inwoners van Mill River vinden het witte huis in de verte mysterieus en weinig mensen hebben Mary ooit ontmoet. Alleen de oude priester Michael O’Brien kent Mary – en ook haar geheim. Als dat eenmaal aan het licht komt, zal het leven van de inwoners van Mill River ingrijpend veranderen.
Het verlangen naar Mill River is een prachtig verhaal van overwinning op tragedie en een herinnering aan de waarde van vriendschap en liefde uit de meest onverwachte hoek.

FullSizeRender 2-1

Dit is het verhaal over Mary Hayes McAllister. Mary is een lief jong meisje wanneer haar iets overkomt waardoor ze veranderd in een in zichzelf gekeerde vrouw. Een vrouw met een ziekte waarbij ze geen mensen onder ogen durft te komen. Ze leeft samen met haar vader op de boerderij waar ze paarden fokken en verkopen. Dan komt er een vreemde man op de boerderij om een paard te kopen, Patrick. Patrick is onder de indruk van het paard maar nog meer van Mary en hij heeft zijn zinnen op haar gezet. Langzaam aan weekt hij haar los van haar vader en trouwt uiteindelijk met haar. Maar van een gelukkig huwelijk is helaas geen sprake. Hierdoor raakt ze nog meer in een isolement en komt haar huis helemaal niet meer uit. Toch lukt het een persoon om bevriend met haar te raken namelijk priester Michael O’Brien. Op hem kan ze te allen tijde rekenen. Hij laat haar kennis maken met de bewoners van Mill River door over ze te vertellen. Daarnaast kan ze vanuit haar huis naar hen kijken. Ze ziet het wel en wee van hen en leeft met hen mee. Stiekem bezorgd ze de dorpelingen af en toe cadeautjes bij een geboorte of een huwelijk. Beetje bij beetje leer je Mary kennen en begrijp je waarom ze zich in het marmeren, grote, witte huis op de heuvel heeft opgesloten. Wanneer Mary ouder wordt en niet lang meer heeft besluit ze om iets te doen voor het stadje Mill River. 

FullSizeRender 3-2

Enige tijd geleden ontving ik dit boek van Xander Uitgevers. Zo op het eerste gezicht dacht ik dat het niet een boek zou zijn wat ik snel zou pakken maar ik wilde het toch graag lezen vanwege het verhaal. En owww… wat ben ik blij dat ik het gelezen heb! Wat een prachtig verhaal. Het is fantastisch beeldend geschreven waardoor je het idee hebt dat je echt rondloopt in het stadje Mill River of in het mooie statige huis op de heuvel. Heerlijk vind ik dat. Het verhaal is niet ingewikkeld maar door de prachtige schrijfstijl, de fantastische omschrijvingen en de sfeer die de auteur neerzet, heb ik echt genoten. Het boek is redelijk dik maar toch had ik het in 2 dagen uit. S ‘avonds lezen tot in de late uurtjes. Heerlijk mee leven met Mary en de bewoners. Hoe gaat het aflopen met ze? Ik heb geen traantjes weggepinkt maar ik kon me wel volledig in de personages inleven. Het waren veel personages maar door de fijne en duidelijk schrijfstijl is het zeer makkelijk te volgen. De hoofdstukken zijn lang maar zijn duidelijk gesplitst waardoor je weet dat je in het verleden of het heden leest. Het verhaal is totaal niet langdradig en heeft ook precies genoeg details zodat je je aandacht erbij kunt houden en je steeds een beetje meer wil weten. Tot mijn verassing zat er nog een spannend element in en aan het einde is er een verassende plotwending. Echt heel erg goed gedaan! Verder zaten er een aantal levenslessen in en een prachtige boodschap namelijk dat ondanks dat iedereen verschillend is en een ander leven leidt je elkaar moet accepteren en elkaar moet liefhebben. Prachtig!

Dit is echt een fantastisch boek. Wanneer je houdt van de boeken van Mauve Binchy dan is dit zeker een boek voor jou.  Wanneer je daar niet van houdt is het waarschijnlijk beter om hem over te slaan. 

 

 

 ♥ Mijn rating // 8,5

‘Het verlangen naar Mill River’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 17,95

♥ Ebook // € 7,99

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: