Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Kleurblok of kleurboeken voor volwassenen… wie kent ze inmiddels niet. De gene is er inmiddels af en iedereen durft toe te geven dat ie zo af en toe graag de potloodjes wel eens vasthoudt. Zo ook onder getekende… 

IMG_4006-2

The History:

Een jaar of 10 geleden was ik op vakantie bij mijn ouders op de camping. Ik zat een boek te lezen voor de tent. Althans dat hoor je te doen. Maar we weten natuurlijk allemaal dat we maar net alsof doen zodat we stiekem bij de buren kunnen gluren. Anyway, het werd avond en toen zag ik iets waar ik heel vrolijk van werd maar waar ik ook verbaasd over was. Ik zag namelijk een volwassen vrouw haar etuitje met potloden op haar camping tafeltje neerleggen om er vervolgens een multomap met kleurplaten (mandala’s) bij te leggen. Tot mijn verbazing ging ze verwoed zitten kleuren! Huhhh? En dat deed ze niet alleen deze avond zonder gene. Nee heee, dat deed ze elke avond! Ik was heel benieuwd en ben uiteindelijk op haar afgestapt en heb gevraagd of ik even mocht kijken. Beretrots was ze op haar ingekleurde platen. En eerlijk is eerlijk. Ik was onder de indruk. Deze vrouw was een pro. Ze bleek het al jaren te doen. Ik vroeg haar waar ze die ‘mandala’s’ vandaan had want mijn hart begon toch wel heel hart te kloppen. Ze vertelde dat ze ooit in de kleurboeken van haar kinderen was begonnen en later op internet mandala’s zocht en die uitprinten. Ik was om! Dit wilde ik ook! Thuis gekomen ben ik een kleurboek gaan kopen maar er was niks voor volwassenen en dus kwam ik thuis met een…. een…. oh mijn god… een kinderkleurboek. Zo ik heb het toegeven. Dat bleek het toch niet te zijn voor mij en toen ben ik maar eens gaan zoeken op internet en heb kilo’s papier geprint met mandala’s. Uren heb ik getekend. En toen eindelijk een jaar geleden kwam er opeens iets leuks op de markt. Namelijk kleurboeken voor volwassenen! 

    FullSizeRender 3-1

FullSizeRender 2-1

Ja, serieus, hier kleurde ik dus in. Een kinder kleurboek met prinsessen! Kan het nog erger? Jazeker, als je betrapt wordt door je man met dit kleurboek. Oeps! 🙂

IMG_4010-3

Kleuren is HOT! Joepie! Bij mijn favoriete webwinkel Bol.com had ik ze al meerdere malen voorbij zien komen ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen’. Overigens zijn er nog meer kleurboeken voor volwassenen. Maar hoe graag ik ook kleur. Ik vind deze boeken te duur. Krent die ik ben! Later kwam ik ze ook tegen bij de boekhandels en toen kon ik er even in kijken. Mmm…. de kleurplaten waren mooi maar niet allemaal. Sterker nog de helft is niet wat ik graag inkleur. En om dan een boek te kopen van € 9,95 waar ik de helft niet van gebruik…. Mehhhh nee, ik dacht het niet. Dus ging ik maar weer terug naar mijn vertrouwde printertje.

 

FullSizeRender 8-2

Uitgever: Dutchbook bv | categorie: hobby | aantal pagina’s: 24 | jaar: 2014 | ISBN: 978 90 865 1464 9, ISBN:978 90 865 1465 6

Todat ik opeens (ja hoor, daar gaan we weer) het Kruidvat foldertje in handen kreeg en ‘ohhhh my godddddd!!!’ Daar hadden ze kleurblokken voor volwassenen!! Ik ben nog nooit zo snel mijn auto in gesprongen om naar de Kruidvat te scheuren (I just love that shop!!). En ja hoor, daar lagen ze…. de blokken. Mijn hart maakte een sprongetje.

IMG_3995-3

IMG_3994-1

The Facts:

Soorten: 2: roze en blauwe variant (Er zitten een paar kleurplaten in die in beide zitten)

Papier: redelijk dik en stevig. Potloden zul je er niet doorheen zien stiften wel een beetje.

Bedrukking: enkelzijdig

Uit of afscheuren: aan de bovenkant zit een perforatie rand zodat je ze lekker makkelijk kunt afscheuren.

Openslaan: door de ril rand kun je hem makkelijk openslaan en plat neerleggen zodat je makkelijk kunt kleuren.

Aantal kleurplaten: 24 helaas. Helaas is dat wel erg weinig. ‘Het enige kleurblok voor volwassenen’ heeft er bijvoorbeeld 144 maar dit blok schijnt door en is aan beide zijde bedrukt. Wat dus niet zo handig is en waardoor je de andere kant dus bijna niet kan gebruiken. Daarnaast kleur ik helaas door tijdgebrek een stuk minder. Dus die 24 kleurplaten zijn voor mij voorlopig voldoende.

Prijs:  € 0,99 cent per blok. Huhhhh? € 0,99 cent? Whattt?? Serieus? Yep, je betaald 99 euro centen voor dit fijne blokje.

 ♥

FullSizeRender 9-4  FullSizeRender 5-2

FullSizeRender 4-1

Dit zijn trouwens de allerleukste kleurplaten. Nummertjes inkleuren. Heerlijk!

Het kleuren is echt heerlijk. Ik word er helemaal ontspannen en rustig van. Maar helaas, ik heb zo weinig tijd dat ik nog niet een kleurplaat het ingekleurd van dit geweldige blok. Straks als ik mijn dochter van 5 😉 van school heb opgehaald ga ik haar vragen of ze zin heeft om met mama te kleuren. Mijn zoon van 3 is niet te porren voor een kleurplaat. Zij vind het inmiddels heel normaal dat ik dat doe. Maar toen ik met dat prinsessen kleurboek, jaren geleden, thuiskwam stond mijn man wel een beetje raar te kijken. Ik weet wat hij toen dacht…. Inmiddels is hij het gewend dat er word geknutseld en dus ook gekleurd. Als ik nu een keer mee kleur zie ik een smile op zijn gezicht… Yep, hij denkt dan weer aan dat moment dat hij me betrapte met dat kinderkleurboek…. Mmmm dat was niet zo sexy…. besef ik nu :-))

IMG_3998-2

FullSizeRender 6-3

De fijnste vind ik altijd de mandala’s. Die terugkerende blokjes en rondjes etc. De vogels eenden en huizen kunnen me eigenlijk gestolen worden (ja, ja, ik ben niet snel tevreden). Als echte kleurpro 😉 weet ik wat ik wil. Helaas zitten er toch een paar vogels in. Mmmm…. vooruit… voor 99 cent. 

 

Inmiddels wordt je echt doodgegooid met kleurboeken voor volwassenen. Als je dit echt leuk vind zijn er ook allerlei leuke sites te vinden en kun je je kleurplaten zelf printen. Voor degene die wat dikker papier wil en toch liever een boekje hebben zijn er inmiddels heel veel alternatieve, niet zo heel dure, kleurboeken te koop. Ik raad je aan om goed te zoeken. Deze heb ik voor bijna niets op de kop getikt bij het Kruidvat. Maar ik weet dat de Action ze ook heeft voor een paar euro meer. Kortom… ga aan de slag. Koop een kleurboek of zoek ze op internet want het is geweldig leuk om te doen. Laat iedereen om je heen maar lachen. Jij hebt even een rust momentje voor jezelf. Koppie thee erbij en kleuren maar. 

Liefs,

Daantje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: