Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Geloof me maar van Gillian King kwam ik in mijn boekenkast tegen. Na haar boek ‘Zestig dagen’ wilde ik graag meer van haar lezen. Blijkbaar had ik dit boek direct gekocht maar zijn er zoveel andere boeken tussen door gekomen dat ik het een beetje vergeten ben. En nu heb ik het dus uit….   

 IMG_3983-2

Uitgever: Zomer & Keuning | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 254 | jaar: oktober 2010 | ISBN: 978 90 5977 574 9

‘Geloof me maar’  

Gillian King

Twintiger June gaat terug naar haar tienerjaren als ze haar jeugdliefde Julius na vele jaren weer tegen het lijf loopt. Ze is opnieuw smoorverliefd, met alle symptomen van dien. Het grote verschil: hij valt nu ook op haar! 

June kan haar geluk niet op. Zij en Julius samen, dat is wat ze altijd wilde! Haar vriendinnen Sophie en Mira, met wie June naast vele hilarische acties ook serieuze momenten beleeft, zijn dolblij voor haar. Maar June zelf kan het amper geloven. Haar twijfels over Julius’ oprechtheid stapelen zich op. Vooral wanneer het erop lijkt dat Maud, de verloofde van haar broer, zwanger is van Julius. Julius zelf houdt bij hoog en bij laag vol dat er niets van waar is. June weet niet wie ze moet geloven, dus neemt ze het heft in eigen handen – maar of dat nu zo slim is?

IMG_3984-3

June is een jonge meid van 23. Na jaren komt ze haar jeugdliefde Julius weer tegen. Zwaar verliefd was ze toen en dat is eigenlijk nooit helemaal overgegaan want ze valt als een baksteen voor hem nu ze hem opnieuw weer heeft ontmoet. En hij valt ook voor haar. Wat een geluk! Ze krijgen een relatie en het lijkt allemaal geweldig. Haar broer Jack heeft een relatie met Maud. Maud is zwanger en een ietwat verwaande trut volgens Sophie, de beste vriendin van June. Sophie en June vinden Maud dus niet leuk. Maar ze accepteren haar om Jack. Op June haar verjaardag stelt ze Julius voor aan Maud. Wat reageren ze gek op elkaar! En waarom is Maud in 3 seconden verdwenen van haar verjaardagsfeest. Dan blijkt een andere vriendin Mira, Maud en Julius ook nog in een restaurantje samen te hebben gezien. Wat speelt daar? Moet ze Julius confronteren of laten gaan. En dan lijkt het erop dat Maud niet zwanger is van Jack maar van iemand anders. Is Julius dan toch de vader? 

FullSizeRender-1

‘Geloof me maar’ is het eerste boek wat Gillian King schreef en het werd direct een hit. Hierna volgden nog meer boeken die het zeer goed doen/deden. Het eerste boek wat ik van haar las was ‘Zestig dagen’ en ik wist meteen dat ik meer van deze schrijfster wilde lezen. Een roman/chicklit met een beetje meer! Althans zo heb ik ‘Zestig dagen’ ervaren. Ik hou daarvan. Toen bestelde ik dit boek en begon direct met lezen. Keek ik even op mijn neus. Waar het boek ‘Zestig dagen’ voor een volwassenen chicklit lezer is geschreven is dit boek toch echt wel voor de jongere chicklit lezer. De hoofdpersonen zijn rond de 23 en het feit dat ze het nog heel vaak over school etc hebben en dat ze nog studerend zijn zegt genoeg. Niet dat dat erg is maar het boek is minder volwassen. Doordat de hoofdpersonen zo jong beschreven zijn zit er voor mij ook een minpunt in… Namelijk dat om alles wordt gelachen. June en Sophie lachen samen alles weg. Vooral Sophie. Zelfs op momenten dat het echt niet kan. Om het verdriet, een fout of gene van je vriendin hoor je niet te lachen. Helaas gaat het het hele boek eigenlijk zo door. Ontzettend jammer vond ik dat. Door het ‘kinderlijke’ gedrag van de meiden mist het voor mij nou net een beetje diepgang. Als de hoofdrolspelers 10 jaar ouder waren geweest had het verhaal voor mij meer gedaan denk ik. Of ik ben zelf gewoon 10 jaar te oud om dit te lezen…. :-)) Gelukkig zijn er meer positieve punten dan negatieve want dit boek leest wel heel makkelijk weg en voor je het weet heb je het uit. Het verhaal zelf vind ik ontzettend goed bedacht en heel leuk uitgewerkt. De schrijfstijl is vlot en leest als een trein. Geen ingewikkelde verhaallijn en niet te veel personages. Het is met veel humor geschreven. Ondanks dat ene minpuntje heb ik het hele boek uitgelezen want ik wilde weten wie nou de vader was. King kan dus zeer goed de aandacht van de lezer houden. Op de laatste pagina’s kom je er eigenlijk pas achter wie de vader is. En dat vind ik super knap gedaan. Daarnaast vind ik dat King gegroeid is in het schrijven, van ‘Geloof me maar’ (een lichte jonge chicklit) tot ‘Zestig dagen’ (een zwaarder, met diepgang geschreven chicklit). Echt super knap en mooi om te zien hoe iemand zich kan ontplooien. Mijn complimenten! Ik ben fan en ga zeker meer van haar lezen. ‘O, o, Olivia’ ligt al klaar. Kortom een leuk boek voor de wat jongere chicklit lezer.  

 ♥ Mijn rating // 6,8

‘Geloof me maar‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 12,99

♥ Ebook // € 8,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Zwart Wit

♥ Chicklit // Zestig dagen

♥ Chicklit // O, o, Olivia

Liefs,

Daantje

3 gedachtes over “Recensie: ‘Geloof me maar’ – Gillian King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: