Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Lucy is een film waar ik al veel over had gehoord. Van de betreffende filmmaatschappij had ik al wat extra info gekregen. Nadat ik het verhaal had gelezen was mijn aandacht direct getrokken. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van Scarlett Johansson.  

           lucy-hd-wallpaper

Hoofdrolspelers: Scarlett Johansson, Morgan FreemanMin-sik Choi | Genre: actie, sci-fi, thriller  | Speelduur: 89 min

Bekijk hier de trailer.

‘Lucy’ (2014) 

Wanneer de studente Lucy in het buitenland per ongeluk betrokken raakt bij een gevaarlijke drugsdeal, ontdekt ze dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling en dat ze in staat is om steeds meer van haar hersencapaciteit te benutten. Ze verwerft daarbij ongelimiteerde krachten die haar veranderen in een genadeloos wapen.

LUCY_Selectie Stills © EUROPACORP - TF1 FILMS PRODUCTION - GRIVE PRODUCTIONS (5)Wanneer Lucy gedwongen wordt door een ‘so called friend’ om een mysterieus koffertje af te leveren bij de heer Jang veranderd haar leven in een nachtmerrie. Ze wordt onmiddellijk gevangen genomen door de bende en wordt ingezet om een nieuwe en krachtige synthetische drug te vervoeren. Maar zij is niet de enige koerier. Wanneer de zak die zij draagt ​​aan de binnenkant van haar maag gaat lekken, ondergaat Lucy’s lichaam onvoorstelbare veranderingen. Een mens schijnt maar 10 procent van zijn hersencapaciteit te gebruiken maar Lucy’s hersenen gaan meer en meer gebruiken. Uiteindelijk zal ze 100 procent hersencapaciteit hebben. Daardoor heeft ze onmenselijke krachten en veranderd Lucy in een meedogenloze strijder. Ze wil alle drugs terug halen en gaat achter haar ontvoerders aan. Maar niet zonder hulp van de Franse politie kapitein Pierre Del Rio. Daarnaast ontvangt zij onschatbare hulp van Professor Norman, de toonaangevende autoriteit op het gebied van de menselijke geest.

LUCY_Selectie Stills © EUROPACORP - TF1 FILMS PRODUCTION - GRIVE PRODUCTIONS (10)LUCY_Selectie Stills © EUROPACORP - TF1 FILMS PRODUCTION - GRIVE PRODUCTIONS (8)Lucy, tja, ik had via de filmmaatschappij al wat info ontvangen en ik was ongelofelijk benieuwd. Kortom, ik wilde hem heel graag zien. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van Scarlett trouwens. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… ik vond het niet een al te beste film. Dat we maar 10 procent van onze hersencapaciteit gebruiken is een gegeven. Om hier een film van te maken is helemaal briljant maar uiteindelijk vond ik de film echt veels te ver gezocht. Fantastische actie en Scarlett speelt haar rol met glans maar aan het einde van de film wordt het wat rommelig waardoor ik het niet helemaal meer begreep. Daarnaast waren de special effect mooi gemaakt maar ook daardoor ook weer erg vaag. Want waar bijlft Scarlett aan het einde… Mmm…. ik zal wel iets gemist hebben of interesseerde hij me niet meer… Ik denk beide. Het verhaal is dus wel leuk maar persoonlijk had ik er niets aan gemist wanneer ik hem niet had gezien. Ik heb hem uit gekeken maar ik heb veel betere films gezien. Voor mij echt te ver gezocht.

 

LUCY_Selectie Stills © EUROPACORP - TF1 FILMS PRODUCTION - GRIVE PRODUCTIONS (12)

IMDb rating: 6,5 / Mijn rating: 5,5 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: