Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘De diva en ik’. De titel sprak me direct aan. Nadat ik de achterkant had gelezen was ik eigelijk al om. Qua verhaal lijkt het wel heel erg op ‘De duivel draagt Prada’. Wat ik echt een geweldig boek vond. Zou dit net zo’n goed verhaal zijn of een hele slechte imitatie?

 FullSizeRender-3

Uitgever: Sijthoff | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 399 | jaar: april 2010 | ISBN: 978 90 218 0297 8

‘De diva en ik’  

Jemma Forte

Wow! Assistente van de Hollywoodster Caroline Mason. Francesca denkt haar droombaan te hebben gevonden. Maar de mooie, vriendelijke ogende vrouw die ze uit de bladen kent, blijkt een bitch van een baas. Al vrij snel drijft de veeleisende diva met haar onmogelijke wensen haar tot wanhoop. Dan ontdekt ze dat de superster een goed verborgen geheim heeft. Iets waarmee Francesca terug kan slaan, maar dát is gemakkelijker gezegd dan gedaan… 

FullSizeRender 2-1

wil beroemd worden. Maar dat wil niet echt vlotten. Nadat

FullSizeRender 3-2

Met enig angst en beven begon ik in dit boek te lezen. Ik vond ‘De duivel draagt Prada’ zo’n ontzettend leuk boek dat ik me afvroeg of het mogelijk was om een gelijkwaardig verhaal te schrijven maar dan nog leuker en beter. En ik zeg het maar gelijk. Er zitten enorm veel overeenkomsten in het boek. De tirannieke, slechte baas met haar nutteloze, onzinnige opdrachten….. yep, zit er allemaal in. Maar het is totaal niet storend. Want het verhaal is wel degelijk anders. In dit verhaal zit namelijk heel veel humor. Daarnaast heeft het een aantal verrassende plotwendingen. Wat echt heel leuk is. Ook de personages worden goed uitgewerkt. Francesca is een leuke meid waar je veel lol mee hebt (in het boek) maar je leeft ook intens met haar mee. Jemma Forte schrijft zeer vlot en makkelijk te volgen. Niet te veel personages of lastige namen. Daarnaast is het niet langdradig of te veel details. Nope, er gebeurt precies genoeg om het aan een stuk door te willen lezen. Heel goed gedaan. Mijn antwoord op de vraag: zou dit net zo’n goed verhaal zijn of een hele slechte imitatie? Is dus: een super leuk verhaal. Net zo fijn om te lezen als ‘De duivel draagt Prada’. Kortom als je hem ergens tegen komt of je hebt zin een leuk goed boek, dan raad ik je deze zeker aan. 

 ♥ Mijn rating // 8

‘De diva en ik’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 12,00 (alleen tweedehands)

♥ Ebook // € 5,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // De Sterren en ik

♥ Chicklit // If You’re Not the One (alleen in het Engels verkrijgbaar)

♥ Chicklit // From London with Love (alleen in het Engels verkrijgbaar)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: