Daantje loves to read

Book reviews and a little more

New York! Al jaren wil ik graag een keer naar New York. Maar het kwam er nooit van. Er was altijd wel een excuus: werk, geen oppas voor de kinderen, duur, niemand om mee te gaan… althans dat laatste dacht ik. Maar wat bleek? Broerlief wilde nog graag een keer. Wat een geluk voor mij zeg. IK GA NAAR NEW YORK!!! YIPPIE!!  

 Snow-New-York

Zolang als ik me kan heugen heb ik een aantal landen en steden op mijn verlanglijstje staan. Australie is bijvoorbeeld een land waar ik heel graag nog eens heen wil. Maar ja, inmiddels hebben we kindjes en met ukkies is dit niet een onderneming die ik graag neem. Op mijn lijstje met favoriete steden staat op nummer een: New York. Hoe kan het ook anders? Ook dit vind ik met kinderen geen doen. Allereerst zijn ze te klein en ten tweede is de afstand om te vliegen veels te lang. Daarnaast vinden kinderen een stad bezoeken geen moer aan. Althans die van mij. Een middagje in een kinderwagen of de loopfiets oké, maar een week lang? Nope, absoluut geen optie. Maar ja, met wie moet ik dan? Manlief is er al drie keer geweest en had er echt totaal geen zin in. Vriendinnen moeten allemaal werken en het is ook best kostbaar. Maar toen kwam broerlief om de hoek. Toen we jonger waren hadden we het er al eens over gehad. We wilden allebei heel graag naar New York maar het kwam er niet van. En zo maar out of the blue hadden we het erover en 2 seconden later besloten we om het te doen. Het heeft nog wel een half jaar geduurd voor we daadwerkelijk samen achter de computer zaten om het vast te leggen. Maar we hebben het gedaan. Vorige week hebben we de tickets en het hotel geboekt. Het koste een godsvermogen ondanks dat we al weken naar mooie aanbiedingen aan het zoeken waren… en uiteindelijk ook gevonden maar het blijft een klap geld. In april 2015 moet het gaan gebeuren. Met mijn broer naar New York! En wat een geluk heb ik! Hij is er al een keer geweest en weet inmiddels de juiste plekken om te bezichtigen, te bekijken en te eten. Mijn eigen vertrouwde gids. Beter kan niet. Jippie! 

’10 hoogte punten die ik gezien of gedaan wil hebben’  

SONY DSC

1. Ground Zero

NYC_-_Time_Square_-_From_upperstairs

2. Time Square

looming-cmh2

3. Empire State Building

brooklyn-bridge-2-H

4. Brooklyn Bridge

Freiheitsstatue_NYC_full

5. Vrijheidsbeeld

12

6. Staten Island Ferry

ny_central_park

7. Central Park

Coney_Island2

8. Coney Island

Christmas at Rockefeller Center, 2008

9. Rockefeller Center

Saks-Fifth-Avenue

10. Fifth Avenue

‘What else’ 

yankees-baseball-game-package3

New York Yankees

Naast deze 10 hoogte punten willen we nog proberen naar een baseball game te gaan. En heel misschien naar Broadway. Natuurlijk willen we lekker eten en genieten van de ontbijtjes in een gezellig cafe. Lekker rondwandelen met in mijn ene hand een Starbuckscoffee. Ik ben benieuwd hoe ze de naam van mijn broer zullen schrijven, die is namelijk heel moeilijk… NOT: Roy. In mijn andere hand heb ik of mijn camera of mijn reisgids.

5428515913_035ae95e31

Sephora New York

Natuurlijk moet er ook gewinkeld worden. Al heb ik eigenlijk geen wensen. Maar ik zou wel dolgraag even bij de Sephora willen binnen gaan. Graag wil ik nog een palet van Urban Decay (er komt weer een mooi compleet pallet aan) en natuurlijk de Nars orgasm (blush) en Nars Albatross (mooiste highlighter ever) kopen. Daarnaast wil ik eigenlijk nog zo’n cheezy t-shirt met I love New York en zo’n mok. Verder wil ik een beetje rondsnuffelen. Iedereen raad me aan om met een lege koffer heen te gaan en met een volle terug te komen. Ik ga dus maar niet al te veel mee nemen. Wie weet vind ik wat leuks.

Maar eigenlijk is het enige wat ik echt wil…. gewoon genieten van de bruisende stad. De sfeer en de omgeving. Ik wil de drukte van de stad zien en voelen. Het hysterische verkeer, de geluiden en de gele taxi’s, de vreemde straten en die ‘naakte zingende cowboy met zijn gitaar die helemaal niet naakt blijkt te zijn (thank god!)’. Phoe, dat worden 7 pittige dagen! Gympen!! 

FullSizeRender-5 kopie

FullSizeRender-5

FullSizeRender-6

FullSizeRender-7

FullSizeRender-8

‘De reisgidsen’ 

Toen mijn broer en ik besloten hadden om te gaan moest ik natuurlijk reisgidsen hebben. Want een stedentrip zonder reisgids is geen stedentrip is mijn motto. Buitendat wil ik me altijd een beetje in lezen. Ik heb er 4 gescoord: 100% New York, Capitool New York, Capitool Compact New York en Moleskine * City Notebook * New York. Van de laatste reisgids/notebook komt nog een recensie online. Ik weet nu al dat ik 3 boekjes mee zal nemen. De grote Capitool reisgids laat ik thuis. De reden daarvan is dat de andere drie zeer handzaam zijn en niet zo zwaar.  De 100% New York heeft namelijk allerlei looproutes gemaakt en dat is wel heel erg makkelijk. De kleine capitool is dan voor de extra info en tja de moleskine notebook lijkt me duidelijk. Die gaat mee maar blijft waarschijnlijk in het hotel voor de aantekeningen en de herinneringen.  

Alle 4 de reisgidsen zijn verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com. 

♥ Paperback 100% New York // tussen de € 14,99 

♥ Paperback Capitool New York // tussen de € 26,99 

♥ Paperback Capitool Compact New York // tussen de € 11,99 

♥ Paperback Moleskine * City Notebook * New York // tussen de € 13,16 

Wat heb ik er zin in. Het is pas over vele maanden. Maar ik raak er maar niet over uitgepraat. Volgens mij heeft mijn broer me inmiddels geblocked op zijn telefoon vanwege de iets te enthousiaste whatsapps over New York 😉 Mijn koffer staat al bijna klaar. De reisgidsen zijn al door gebladderd en gelezen. Mijn gympen staan al klaar en ik ben er serieus al over na aan het denken welke kleren ik mee moet nemen. Het is echt verschrikkelijk. 

Zijn jullie weleens in New York geweest en hebben jullie nog leuke ideeën of suggesties die je echt gedaan moet hebben? Ik sta er voor open.

Liefs,

Daantje

5 gedachtes over “Going to ‘New York’

 1. biebmiepje schreef:

  Gaaf! Wil ook dolgraag een keer! Geniet lekker van alle voorpret!

  Like

  1. Eindelijk ga ik! Ik weet nu al dat het de moeite waard zal zijn. Ik laat het je weten. I love New York!

   Geliked door 1 persoon

 2. SeeByCo schreef:

  Top of the Rocks! Rockefeller building, dan heb je waanzinnig mooi uitzicht op de Empire State Building. Guggenheim museum! En neem een kijkje in Soho. NYC heeft zoveel, geniet ervan! Veel plezier met de voorpret

  Like

  1. Ohhh ja het Guggenheim en natuurlijk naar SoHo hoe had ik dat kunnen vergeten. Ik voeg het toe aan mijn lijst. Dank voor de tip!

   Like

 3. LauraDenissen schreef:

  Beste Daan! Ontzettend veel plezier en je zult een top tijd hebben. Misschien iets voor jou?… Een leuke herinnering voor broer en zus 😉 ….http://lauradenissen.com/category/new-york-2/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: