Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘De Huwelijksval’ is deel 2 van de ‘Getrouwd met een miljonair’-serie. Het eerste deel ‘Het Huwelijkscontract’ vond ik geen hoogstandje maar ‘leuk’ genoeg om nog een deel te lezen. Ik ben benieuwd of ik dit deel beter vind.  

  FullSizeRender 3-2

Uitgever: Boekerij | categorie: roman | aantal pagina’s: 256 | jaar: maart 2013 | ISBN: 978 90 225 6495 0

‘De Huwelijksval’  

Jennifer Probst

Italiaanse miljonair zoekt nepverloofde. Als tegenprestatie tot alles bereid…

Om gehoor te geven aan de wens van zijn overleden vader is de onweerstaanbare miljonair Michael Conte op zoek naar een verloofde. Een bruid die bij zijn traditionele Italiaanse familie past. En hij heeft haast, want alleen als hij verloofd is mag zijn zus trouwen.

In het geheel niet van plan zich echt vast te leggen, vraagt hij de vurige en eigenzinnige fotografe Maggie Ryan ten huwelijk. Als zij ermee instemt zijn ‘verloofde’ te zijn tijdens een tripje naar Milaan, belooft hij niet meer te flirten met Maggies beste (en getrouwde) vriendin Alexia. Maar eenmaal in Italië spatten de vonken ervan af tussen Michael en Maggie. Krijgt deze verbintenis een hartstochtelijke wending, of strooit de lust hun zand in de ogen en is het huwelijk uiteindelijk toch een val. 

FullSizeRender 2-1

Mchael Conte is niet alleen een aantrekkelijk, italiaanse graaf maar ook nog eens een businessman en een miljonair die in amerika woont. Daarnaast is een familyman en dol op zijn zus. Zijn zus is hopeloos verliefd en wil graag trouwen met de man van haar dromen. Maar helaas kan dat sprookjeshuwelijk alleen realiteit worden wanneer de oudste zoon al is getrouwd. Aangezien Michael geen kandidaat heeft maar toch graag zijn zus wil helpen vraagt ie Maggie Ryan. Maggie Ryan is een mooi fotografe maar tevens assertief en erg zelfstandig. Ze zit niet echt op een huwelijk te wachten maar een toneelstukje spelen voor zijn familie om zijn zus toch te kunnen laten trouwen vindt ze oké mits hij niet meer flirt met haar schoonzus Alexa. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er is toch wel degelijk aantrekkingskracht tussen hun beide maar kunnen ze afstand van elkaar bewaren of wordt dat lastig als je een verliefd stel moet spelen?

FullSizeRender-3

Dit is het tweede deel van de ‘Getrouwd met een miljonair-serie’. Hij bestaat uit 4 delen: ‘Het Huwelijkscontract’, ‘De Huwelijksval’, ‘De Huwelijkskans’ en ‘De Huwelijksdeal’. Alle boeken zijn met elkaar verbonden, door vriendschappen of familie. Dit deel gaat over Maggie Ryan. Ook dit verhaal is weer simpel simpel, licht en ontzettend voorspelbaar. Gelukkig worden de karakters iets meer uitgediept dan in het vorige deel en krijg je zowaar meer sympathie voor de hoofdpersonen. De familieverhoudingen en de achtergrond van Michael Conte worden warm beschreven wat het verhaal daadwerkelijk beter behapbaar maakt. Natuurlijk is dit boek niet als een diepzinnig boek bedoelt maar door de verdieping is het al een stuk prettiger om te lezen. Van mijlen ver zie natuurlijk al aankomen hoe dit gaat eindigen dus dat is niet echt een verassing. Geen plot wendingen of iets anders leuks. Daarnaast is het bijna een kopie van het eerste boek. Alleen de setting is anders en de hoofdpersonen hebben andere namen. Nee, helaas kan ik niet anders zeggen dan dat ik dit boek prima vind passen in het genre: bouquet reeks meets new adult. Niet dat dat erg is maar ik hou toch wel iets meer van een roman met meer diepgang. Wel is het lekker vlot geschreven waardoor je het snel uit hebt. Het is niet slecht maar ook geen topper. Het is waarschijnlijk een genre waar ik me niet echt in kan vinden. Dit boek moet het hebben van de sterke seksuele aantrekkingskracht tussen de 2 hoofdpersonages wat zorgt voor veel ‘spannende’ momenten. Het is dat ik blijkbaar ook deel 3 ‘De Huwelijkskans’ heb gekocht want anders had ik niet nog meer van haar gelezen om eerlijk te zijn. Maar goed hij staat nu eenmaal in mijn boekenkast dus deel 3 ga ik alsnog lezen. Maar wel na eerst een spannende thriller te hebben gelezen 😉

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 12,50

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Deel 2 // Het Huwelijkscontract (recensie)

♥ Deel 3 // De Huwelijkskans

♥ Deel 4 // De Huwelijksdeal

♥ Deel 1 // Op zoek naar jou (Op zoek naar de ware-serie)

 ♥ Mijn rating // 7

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘De Huwelijksval’ – Jennifer Probst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: