Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Air Babylon is het tweede boek van de Babylon serie. De serie waarvan het eerste boek ‘Hotel Babylon’ heel wat stof deed opwaaien over het hotel wezen. Dit boek is een vergelijkbaar boek maar dan over het reilen en zeilen in de vliegwereld.

 FullSizeRender-3

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers BV | categorie: non-fictie | aantal pagina’s: 330 | verschijning jaar: januari 2006 | ISBN: 9789022991701 

‘Air Babylon’  

Imogen Edwards-Jones & Anonymus

Chagrijnige stewards die een laxeermiddel in je drankje doen? Gehandicapte passagiers die op wonderbaarlijke wijze weer kunnen lopen? Welke kleren draag je om een upgrade te krijgen? Het aantal onderbroeken en gebitten dat wordt achtergelaten in het vliegtuig? Wat doe je met het lichaam van iemand die overlijdt tijdens de vlucht? Wat gebeurt er met je bagage als je incheckt? En is dat veilig? Ben jij veilig?

Geen idee? Air Babylon verteld je alles en nog veel meer. Je volgt een dag lang het grondpersoneel, de piloten, de stewardessen wier taak het is om ons een veilige en comfortabele vlucht te bezorgen. Na je vlucht met Air Babylon zul je nooit meer op dezelfde manier een vliegveld of vliegtuig betreden.

FullSizeRender 4-2

Air Babylon beschrijft net als het eerste boek gedurende 24 uur (letterlijk van uur tot uur) de werkzaamheden van het grondpersoneel van een groot Brits vliegveld. Waar de meeste realityshows qua vliegveld ophouden gaat dit boek nog een stukje verder. Hier kom je te weten hoe het personeel een overleden passagier verwijderd en wat er gebeurt als je brutaal bent tegen de stewardess (eet smakelijk). Tevens wordt ook duidelijk waarom de ‘gordijn/raampjes’ bij het landen altijd open moeten (getver). Het ongeduld en de onwetendheid van de doorsnee passagier en de minachting die dit oproept bij het personeel wordt prachtig beschreven. Als je een baan als stewardess enig sinds glamour vind is dat na het lezen van dit boek wel voorbij.

FullSizeRender 2-1

Wederom heb ik weer genoten van dit boek. Dit boek vind ik eigenlijk nog beter dan het eerste boek. Met name natuurlijk omdat je nu weet wat er gebeurt als je ‘vervelend’ bent als passagier. Dat doe je dus echt nooit meer. Verder is dit boek weer vlot geschreven en door de korte hoofdstukken is het makkelijk te volgen. Het feit dat het van uur tot uur beschreven wordt leest als een trein. Je hebt het gevoel dat je een week meemaakt maar het zijn maar 24 uur. Knap. Wel jammer dat alle glamour er nu een beetje vanaf is. Maar het blijft heerlijk om te lezen hoe de stewardessen en stewards wraak op je nemen. Echt, ik was al netjes en beleefd maar nu weet ik het heel zeker. Altijd beleefd blijven en ze gelijk geven want je wil echt geen zout in je koffie of een wind in je gezicht! Getverdemme. Anyway ga het lezen!! Je zult nooit meer zo vrij het vliegtuig in stappen.

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com. Maar niet alle boeken zullen nog nieuw verkrijgbaar zijn. Kijk eens bij de slegte.be of boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs! 

♥ Paperback // tussen de € 10,00 en 15,00

Deze auteur schreef de Babylon serie:

♥ Deel 1 // Hotel Babylon (2004)

♥ Deel 2 // Air Babylon (2005)

♥ Deel 3 // Fashion Babylon (2006)

♥ Deel 4 // Beach Babylon (2007)

♥ Deel 5 // Pop Babylon (2008)

♥ Deel 6 // Wedding Babylon (2009)

♥ Deel 7 // Hospital Babylon (2011)

♥ Deel 8 // Restaurant Babylon (2012)

Maar schreef ook o.a. ook :

♥ Boek // The Taming of Eagles: Exploring the New Russia (1993) 

♥ Boek // My Canapé Hell (2000)

♥ Boek // Big Night Out (2002)

♥ Boek // Shagpile (2002)

♥ Boek // The Wendy House (2003)

♥ Boek // Tuscany for Beginners (2004)

♥ Boek // Ladies’ Night (2005)

♥ Boek // The Stork Club (2006)

♥ Boek // In Bed With… (2009)

 ♥ Mijn rating // 7,5

Liefs,

Daantje

3 gedachtes over “Recensie: ‘Air Babylon’ – Imogen Edwards-Jones & Anonymus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: