Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Volgend jaar april ga ik een week lang naar New York. Natuurlijk kun je niet zonder reisgids als boekenwurm maar ook niet zonder notitieboekje. En wat schetst mijn verbazing… Moleskine heeft er een notitieboekje voor. Me Happy!  

FullSizeRender-8

Uitgever: Moleskine | categorie: notebook | aantal pagina’s: 228 | jaar: april 2007 | ISBN: 978 88 837 0806 0

‘* City Notebook * New York’  

Moleskine

Een speciale gids die je zelf goed kunt gebruiken, maar deze is ook uitstekend geschikt is om als cadeau weg te geven. Ideaal voor degene die graag reist, ongeacht of je naar New York gaat voor je plezier, of voor zaken. Je kunt je reis gemakkelijk organiseren en ook nog eens je gedachten en anekdotes vastleggen. De gids is ook geschikt voor mensen die wonen in New York omdat je gemakkelijk alles wat je wilt weten over New York in deze gids kunt vinden. 

IMG_4074

‘Wat zegt Moleskine over the City Notebook New York’:

De eerste gids u zelf schrijft:

* om uw persoonlijke stadsplattegrond creëren
* om te gebruiken voor het verzamelen en bewaren van alles wat je nodig hebt en waarvan je houdt: plaatsen, adressen, mensen, verhalen en herinneringen
* om het constant te gebruiken, aan te passen en te updaten
* om er zeker van te zijn dat de volgende keer dat u de stad bezoekt u alles kunt vinden
* voor het uitwisselen van allerlei informatie
* om uw reizen te kunnen herinneren

FullSizeRender-12

Elke gids is voorzien van een elastieken sluiting, met maximaal 44 kleurenpagina’s gebonden. De gids heeft ook een opbergvak en 3 linten bladwijzers, elk in een andere kleur. Afmetingen: 9×14 cm. Dit boekje is dus erg handzaam. Je kunt het makkelijk bij je steken. Enige minpuntje… er zit geen pen bij maar er is ook geen ruimte om een pen in op te bergen.

FullSizeRender-9

‘Inhoud’

Het notebook is opgedeeld in 6 onderdelen: 

  • een overzichtskaart van New York
  • overzichtskaarten van de wijken
  • metrokaart
  • 96 pagina’s persoonlijk archief
  • 76 blanco pagina’s
  • 32 pagina’s waar je hele kleine notities op kunt zetten

 

FullSizeRender-13

Dit is een van de dingen die ik heel handig vind. Met een paar woorden kun je omschrijven wat je gedaan hebt of waar je juist nog naar toe wil. In een oogopslag heb je het allemaal op een rij. Hier hou ik van. Overzicht. Ik denk dat ik dit weekend maar een ga beginnen… 😉

FullSizeRender-10

Natuurlijk heb je ook meer ruimte nodig om je herinneringen in op te schrijven. Er zijn 76 blanco pagina’s, waar je helemaal los kunt gaan. Schrijven, plakken alles kan. Niet vergeten om een prittstift, plakband en een schaartje mee te nemen.

FullSizeRender-11

In dit boekje kun je een persoonlijk archief maken. 96 pagina’s met 12 tabbladen in twee series van 6, Hier kun je alles noteren wat je belangrijk vind maar je kunt het ook weer makkelijk terug vinden vanwege de tabs. Tevens zitten er nog blanco tabs in  waar je stickers (achterin het mapje te vinden) op kunt plakken of je kunt er zelf iets op schrijven. 

IMG_4072

Dit zijn de stickers die je op de blanco tabs kunt plakken. Daarnaast kun je hier bonnetjes of herinneringen in stoppen. Super handig zo’n opbergvakje. 

Kortom, ik ben helemaal gelukkig met mijn boekje. Nu al en ik heb hem nog niet eens gebruikt. Alleen jammer van dat pennetje. Dat was toch wel heel handig geweest. Ik hoop dat ie helemaal vol gekalkt word met al mijn ervaringen en herinneringen. Ik hoop dat mijn broer dat ook doet. Want voor hem heb ik er ook een gekocht 🙂

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Moleskine * City Notebook * New York // € 13,16

De volgende City Notebooks zijn o.a. verkrijgbaar:

♥ Moleskine * City Notebook * // Parijs

♥ Moleskine * City Notebook * // London

♥ Moleskine * City Notebook * // Lisbon

♥ Moleskine * City Notebook * // Brussel

♥ Moleskine * City Notebook * // Hong Kong

Er zijn er in totaal 33!!!

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: