Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Snowpiercer! Ik had al een paar keer een trailer van deze film gezien en wist meteen dat ik de film wilde bekijken. Geen leven meer buiten de rondrazende trein. De wereld is niet meer. Just in this running train. 

           MV5BMTQ3NzA1MTY3MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE2Mzg5MTE@._V1_SX640_SY720_

Hoofdrolspelers: Chris EvansJamie BellTilda Swinton | Genre: actie, sci-fi, thriller  | Speelduur: 126 min

Bekijk hier de trailer.

784064858559497764‘Snowpiercer’ (2013) 

In 2031 is onze planeet door een mislukt klimaatexperiment in een nieuwe ijstijd terecht gekomen. De laatste overlevenden bevinden zich op een kolossale trein: de Snowpiercer. Om de orde op de trein te handhaven regeert de elite met ijzeren hand over de lagere klasse. Moegetergd door dit onrecht neemt Curtis tegen wil en dank de leiding over een groep opstandelingen. Een rauwe en bloederige strijd met als inzet de mythische motor van de trein lijkt onafwendbaar.

15SNOWPIERCER2-jumbo

Snowpiercer. Een mislukt ‘klimaatverandering’ experiment doodt al het leven op de aarde. Er is een nieuwe ijstijd is aangebroken. Gelukkig is er de Snowpiercer. In deze sneltrein zijn er een aantal overlevenden die rondreizen. In de voorste wagons leven de rijken en in de allerlaatste wagon de armen. Een trein die niet kan stoppen en dus non-stop over de hele wereld reist. Een klasse systeem is ontstaan maar de armen pikken het niet langer en een revolutie is onvermijdelijk.

snowpiercer4

snowpiercer-vlcsnap-2014-03-12-08h25m39s48

Snowpiercer! Ik kon niet wachten om hem te zien. En ik werd beloond. Wat een bijzonder film. Het gegeven/verhaal is super simpel. Toch hebben ze er iets heel bijzonders van gemaakt maar ook surrealistisch en luguber. En dan natuurlijk de vraag… hoe lang kan dit doorgaan? Hoe lang moet de trein blijven rijden? Hoe gaat dit eindigen of eindigt het nooit? De acteurs zijn niet de minste en spelen briljant vooral Tilda Swinton. Het plot is leuk en je leeft enorm mee met de armen. De rijken hebben geen idee. Elke keer verbaasde ik me weer over de wagons van de rijken. Hoe zien ze eruit en wat zicht er achter de volgende deur. Briljant gefilmd. Daarnaast vraag je je natuurlijk ook af hoe de populatie niet uit zijn voegen groeit. De film heeft op mij een grote indruk gemaakt en ik niet anders zeggen dan dat je deze film gewoon moet gaan zien, tenzij je niet houdt van surrealistische films want soms vroeg ik me werkelijk af wat ik aan het kijken was.  

 

a_560x0

IMDb rating: 7,0 / Mijn rating: 7,0 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: