Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Bergdorf Blondes’ is een boek wat ik een tijdje geleden heb gelezen. Sterker nog het is eigenlijk helemaal geen recente Chicklit maar toch wil ik haar in het zonnetje zetten. Het is de hoogste tijd voor een recensie.

FullSizeRender-2-2

Uitgever: Vassallucci | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 300 | jaar: april 2004 | ISBN: 9789050005111

‘Bergdorf Blondes’  

Plum Sykes

Een Bergdorf Blond is mijn variant op de prinsessen van Park Avenue. Ik noem ze zo omdat deze jonge vrouwen dol zijn op blond haar (het is onderdeel van het uniform) en in de haarsalon van Bergdorf Goodman hun haar laten verven.’ Aldus verklaart Plum Sykes de titel van haar roman Bergdorf Blondes, die een satirische zedenschets is over jonge society-vrouwen in Manhattan.

De heldin van het boek beweegt zich in de hoogste kringen van het New Yorkse glamourleven en struint met haar beste vriendin – die net een enorme erfenis heeft ontvangen – de ene na de andere party af. Maar wanneer haar verloving in de soep loopt, komt ze terecht in een neerwaartse spiraal. Hoe kan ze ooit nog het geluk vinden in een stad die overladen is met sieraden, wenkbrauwontharingen, dermatologen en front row girls? Aan het eind van het verhaal komt ze tot inkeer en beseft dat er meer is dan bellini’s en baljurken, en dat het leven eerder lijkt op de film ‘Fargo’ dan op ‘High society’.

FullSizeRender 2-1-1

Een Bergdorf Blondje is iemand die alleen designer jeans draagt, elke 14 dagen naar de, op dat moment, meest hippe kapper gaat om haar haar te laten blonderen en alleen de allernieuwste designerfashion draagt met de daarbij behorende Manolo Blahnik’s. Voor deze upperclass New Yorkse meisjes is uiterlijk het allerbelangrijkste. Ze zijn super slank, super rijk en super trendy.  Dat is ook direct het enige waar ze zich mee bezig houden. Geen een heeft er een job. Wel maken ze er een job van om op party’s de meest rijke vent aan de haak te slaan in de hoop dat ze zich verloven, zodat ze gebakken zitten. Maar dat wil niet altijd lukken. De hoofdpersoon is eigenlijk een vreemde want ze heeft wel een job. Ze is namelijk modejournaliste. Helaas loopt het met haar verloving niet zo goed af. Ze stort zich met haar beste vriendin, een rijke erfgename, van de ene party in de andere. Helaas wordt ze daar niet blijer van en aan het einde ziet ze het licht. 

IMG_4096-3-2

Toen ik begon in Bergdorf Blondes was ik niet echt geïntrigeerd. Ik kwam totaal niet in het verhaal en vroeg me werkelijk af of ik het wel uit moest gaan lezen. Nee, besloot ik. Ik donderde het in de kast voor een andere keer, als die al zou komen. Tot ik niet lang geleden dit boek weer tegenkwam in mijn  enorme stash boeken. Ik begon opnieuw te lezen en inderdaad de eerste pagina’s konden me wederom  niet boeien terwijl ik normaal echt wel van dit soort genre en verhalen hou. Maar dit keer zette ik toch door. En wat bleek je moet even door de eerste 2 hoofdstukken heen. Want owwww…. wat is het een leuk boek! Helaas had ik hem nu zo snel uit dat ik echt baalde. Net nu het interessant ging worden was het verhaal afgelopen. Onwijs leuk hoe Plum de wending op het eind met Charlie heeft beschreven. Dit is het eerste boek van Plum Sykes. Zij is journalist 9 (Vogue) en kent dit glitter en glamour wereldje als geen ander. Doordat ze het wereldje zo goed kent kan ze het fantastisch beschrijven. Ze steekt behoorlijk de draak met het jetset leven van de jonge New Yorkse Bergdorf Blondes. De titel verwijst natuurlijk naar de 12 in een dozijn blonde hippe fashionvictims. Het enige wat deze dames moeten doen is zoveel mogelijk geld in zo’n kort mogelijk tijdsbestek uitgeven en een rijke echtgenoot scoren. Zien en gezien worden, daar draait het om in dit boek. Plum schrijft zeer beeldend en heerlijk luchtig over de rich partygirls van de upperclass. Dit boek heeft alles in zich, humor, geroddel, fashion, vriendschap en natuurlijk liefde. Het verhaal zelf gaat niet heel erg diep maar dat is ook niet het doel van dit boek. Als je van dit soort dingen houdt zit je helemaal goed. Lekker lezen dit boek.

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 11,00

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Scheiden voor beginners

 ♥ Mijn rating // 7,5

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Bergdorf Blondes’ – Plum Sykes

  1. Cinnamon Etcetera schreef:

    Hoi Daantje loves to read! Ik heb je genomineerd voor een Liebster Award, dit is een award voor kleine en beginnende bloggers. Meer weten? Kijk op mijn blogpost:

    http://cinnamonetcetera.nl/liebster-award/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: