Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Bitch on top’  met de ondertitel: De duivel leest nada is een boek wat me direct doet denken aan ‘De duivel draagt Prada’. Wederom met een hekserige draak van een baas. Er zijn al tientallen boeken over geschreven maar toch val ik er iedere keer weer voor en ligt ie in mijn winkelmandje. De vraag is wederom of hij ‘De duivel draagt Prada’ evenaart. 

FullSizeRender-2

Uitgever: Boekerij | categorie: roman | aantal pagina’s: 272 | jaar: augustus 2007 |

ISBN: 9789022548332

‘Bitch on top’  

Bridie Clark

Claire Truman werkt voor een schijntje bij een topuitgeverij. Al jaren wacht ze vergeefs op een promotie. Plotseling gloort er hoop aan de horizon als ze een oude liefde tegenkomt. Randall Cox kent de juiste mensen, en hij bezorgt Claire een geweldige nieuwe baan voor een vorstelijk salaris.

Maar haar nieuwe werkgever, Vivian Grant, is een ‘boss from hell’. Ze overlaadt Claire met middernachtelijke telefoontjes schaamteloze verzoeken, eindeloos overwerk en overdreven woede-uitbarstingen. Het werk stapelt zich op, net als de vernederingen. Is deze baan wel een geschenk uit de hemel? En is Randall echt Claires droomprins?

FullSizeRender 2-1-1

Claire Truman is een assistent-redacteur in New York. Het is een uitgeblust baantje en ze is op zoek naar een volgende stap in haar carrière. Dan ontmoet ze haar long lost love, de oh-zo-perfecte Randall Cox. Hij bezorgt haar een baan met een enorm salaris bij hot-shot uitgever Vivian Grant. Een droom komt uit. Helaas wordt al snel duidelijk dat deze nieuwe baan niet is wat het lijkt. Vivian is meer dan een verschrikkelijke baas. Ze is een volwaardige psychopaat, en ze doet Miranda Priestly van “The Devil Wears Prada” er uitzien als een engeltje! Claire is vastbesloten om een jaar te blijven bij dit bedrijf. Uiteindelijk is het toch allemaal iets te veel voor Claire’s en het werk eist een grote tol op haar fysieke en emotionele gezondheid. Ze is bijna 24 uur per dag op het kantoor, verwaarloost haar relatie met haar moeder en haar beste vriendin, en is al blij om Randall (die is ook superdruk is) een paar uur per week te zien. Maar dan is daar ook opeens de aantrekkelijke Luke Mayville die net klaar is met zijn eerste roman. Nu zijn er twee mannen in haar geïnteresseerd. Wie gaat ze kiezen? Tot Claire eindelijk beseft dat ze een aantal belangrijke veranderingen in haar persoonlijke en professionele leven te moet maken om echt gelukkig te zijn.

IMG_4103-3

Bitch on Top. Wederom een boek met een bitchy boss. Ja, ik houd ervan. Ik vind het altijd weer leuk om zo’n boek te lezen. Mits het natuurlijk een goed geschreven boek is en het een beetje origineel is. Oke, het verhaal is niet nieuw en lijkt inderdaad op dat alom bekende boek ‘De duivel draagt Prada’. Maar toch is het net effe anders. De hoofdpersoon Claire is niet zo naïef en kent het uitgevers wereldje wel wat het boek net effe wat volwassener maakt dan dat andere. Daarnaast is het een zeer grappig boek en heb ik daadwerkelijk een paar keer hardop gelachen. De karakters zijn zorgvuldig omschreven. Zelfs de hatelijke Vivian Grant die bijna toegankelijk lijkt. Door deze diepgang in personages ga je toch stiekem eens naar je collega’s en vrienden kijken. Wie past in welke rol? Clark heeft een fijne schrijfstijl waardoor je het boek in no-time uit hebt. Ze schrijft met een heerlijke vaart. Elk hoofdstuk heeft de titel van een roman. Sommige boeken zijn in Nederland niet vertaald en dan staat de Engelse titel dus vermeld. Kortom een zalig boek wat je zo uithebt. Net wat volwassener en dieper dan ‘De duivel draagt Prada’. Ga hem lezen.

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 16,00

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Young Adult // You only live once (alleen engelse uitgave)

 ♥ Mijn rating // 7,5

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: