Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Als je moet wachten op nieuwe afleveringen van je favoriete series (Suites, Homeland and so on, and so on) ga je zoeken naar andere series. Want wachten is niet fijn! En waar kun je beter zoeken dan op Netflix. Yep, zo kwam ik dus aan deze serie. New Girl!

new-girl-cast-pic

Hoofdrolspelers: Zooey Deschanel | Jake Johnson | Max Greenfield | Lamorne Morris | Hannah Simone  / Genre: Comedy  / Speelduur: 21 min per aflevering

‘New Girl’ 

De sukkelige maar schattige Jess (Zooey Deschanel) is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt met een ander meisje. Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) en Coach (Damon Wayans Jr.). Ze overtuigt hen haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen. In de eerste afleveringen probeert het drietal (waarbij in de tweede aflevering Coach is vervangen door Winston) haar weer op de been te krijgen. Ook Nicks relatie is net beëindigd en hij heeft net als Jess te kampen met liefdesverdriet. Cecilia “Cece” is de beste vriendin van Jess. Zij is een model. Schmidt vind haar geweldig en doet er alles aan om haar te krijgen.

New-Girl_612x380

Dit zijn de hoofdrolspelers:

zooey-deschanel-1656

Jess is een leerkracht. Een positief in gesteld persoontje, super vrolijk maar kan behoorlijk gek doen.

1363493856977.cached

Nick is barman en heeft zijn rechtenstudie niet afgemaakt en wil meestal alleen maar met rust gelaten worden.

cn_image.size.s-max-greenfield-portrait-new-girl

Schmidt is een flashy zakenman en vrouwenversierder, die gelooft dat hij een geschenk is aan vrouwen.

090911-celebrities-lamorne-morris.jpg

Winston komt terug uit Letland, waar hij professioneel basketbal speelde. Hij onderverhuurde zijn kamer aan Coach.

0472_guest_2_3-524b8727498b4

Cece is de BFF van Jess en tot groot geluk van haar nieuwe roomies is Cece model!

damon_wayans_jr

Coach is een fitnesstrainer maar in de tweede aflevering is deze personage vervangen voor een andere personage namelijk Winston Bishop.

new-girl-season-4-fox

Ik had al wel eens gehoord van deze serie maar nooit was ik enthousiast genoeg om te gaan kijken. Tot ik 3 weken geleden ziek was en ik daadwerkelijk in bed moest blijven (dat is mij de laaste 6 jaar niet meer gebeurd.). Ik verveelde me en had zowaar geen zin om te lezen. Dan maar Netflix aan. Effe zoeken en daar kwam ik een paar series tegen waaronder ‘New Girl’. Dus mezelf in de kussens gehesen, een paar droge beschuitjes met een kop hete thee en kijken maar. De eerste aflevering was in september 2011 en het 4e seizoen draait nu op de amerikaanse televisie. Om eerlijk te zijn liep ik niet direct over van enthousiasme. Maar doordat de afleveringen maar 21 minuutjes zijn kun je er veel achter elkaar kijken… althans ik. Naarmate ik verder in de serie kwam werd het leuker. Maar nog steeds is het niet een serie waar ik echt naar kan verlangen of waar ik naar uit kijk. Waarom dan niet zul je misschien denken? Nou, eigenlijk geen idee. Misschien is het de verhaallijn. Iets te oppervlakkig  misschien ben ik op een leeftijd dat het iets diepzinniger mag. De karakters zijn namelijk echt super leuk. En ze worden werkelijk door alle acteurs geweldig gespeeld. Geen een doet onder voor de ander. Topcasting hoor. Vier totaal verschillende mensen gaan samenwonen. Waaronder 3 mannen en een vrouw. Dat moet wel zorgen voor hilariteit. Maar het is niet zozeer wat ze beleven wat leuk is maar het zijn de personages. De hoofdpersoon is natuurlijk Jess, Jessica Day. Ze is een vrolijk, ietwat gekke meid. Altijd positief ingesteld. Haar gekheid uit zich in het feit dat ze graag mededelingen wil zingen (wat ze ook nog goed kan trouwens). Daarnaast zie je haar in de meest verschillende kostuums rond hobbelen. Bij haar is het altijd halloween 😉 Waar de mannen zich natuurlijk gek aan irriteren terwijl ze allemaal dol op haar zijn. Dolgraag wil ze ‘one of the boys’ zijn wat tot grappige situaties leidt. Ze is lerares en ondanks dat ze een beetje bizar kan zijn is ze zeer toegewijd aan haar werk. De kinderen zijn gek op haar. Nick is een aardige vent met zijn hart op de juiste plek. Maar daarnaast is ie erg makkelijk. Hij maakt niets van zijn ‘leven’. Ooit deed ie een studie rechten maar daar heeft ie de brui aan gegeven en nu klooit ie maar wat aan. (Daar krijg ik persoonlijk de kriebels van… ga iets nuttigs met je leven doen denk ik vaak). Maar Nick is zo sympathiek en heeft zo’n grappige lach dat je daar dus door heen kijkt. Het is overduidelijk dat Nick en Jess toch wel redelijk goed bij elkaar passen. Wat de een mist heeft de ander. Daarin tegen is Schmidt een beginnende carriere tijger. Heel langzaam groeit ie op en zal hij het nog wel ver schoppen. Hij begint in een bezemkast maar klimt op tot een manager met een eigen kantoor…. de bezemkast. Schmidt vindt ik de leukste personage. Zijn uitspraken zijn goud waard. Hij zegt echt de raarste dingen. Daarnaast denkt ie werkelijk dat hij een godsgeschenk is aan vrouwen. Dit komt waarschijnlijk om dat ie niet lang geleden enorm dik was. Door gezond te eten en enorm te sporten is hij slank geworden. Tevens is hij dol op Cece, de beste vriendin Jess. Cece is model en hij kan zich bijna niet voorstellen dat Cece hem misschien ook wel leuk vindt. Dan hebben we nog Winston. Winston is adorable. Wat een leuk personage is dat! Ik lig vaak in een deuk. Ook hij is een beetje weird. Winston komt terug in de tweede aflevering. Hij heeft professioneel basketbal gespeeld in Letland. Dan denk je direct aan grote huizen en dure auto’s. Helaas die arme Winston had dat niet. Het was natuurlijk ook Letland. Dit wordt trouwens constant op de hak genomen op een hele leuke manier. Hij gaat werken voor een basketbal team en wordt daar werkelijke goed in. Daarnaast heeft hij wat bizarre karakter eigenschappen, hij wil graag winnen, denkt dat ie overal goed in is maar kan eigenlijk niets (zelfs een legpuzzel is te ingewikkeld) en als de mannen grappen willen uithalen gaat Winston altijd net te ver. Zij willen iemand met scheerschuim onderspuiten en hij wil degene dan omleggen met een bijl. Dat soort dingen. Je ligt echt in een deuk. Cece is dus de beste vriendin en eigenlijk voor mij ook de minst leuke. Ze is redelijk serieus. Dat is natuurlijk haar rol maar ik vind het de minste. Wel is het echt een prachtige vrouw. Goedemorgen! Coach een fitnesstrainer is een personage waar je in de allereerste aflevering kennis mee maakt maar die we helaas in de tweede aflevering al niet meer terug zien (dit omdat hij in een andere serie speelt, en dat ging niet samen). Coach verdwijnt dus maar in seizoen 3, aflevering 7 komt hij terug om voorlopig aan de serie mee te doen. Coach is een robuuste personage en zeer grappig. Hij heeft de neiging om dingen als een dril sergeant te schreeuwen in plaats van te vertellen of zeggen. Ondanks dat ik nog steeds niet een enorme fan ben is dit een prima serie wanneer je zin hebt om te lachen en even helemaal niet te willen nadenken.  

Deze serie kun je los kijken maar toch lukt mij dat niet. Ik kijk het liefst series vanaf de eerste aflevering. Want toch zit hier ook een rode draad in. Er zijn 4 seizoenen. Elke serie heeft gemiddeld 24 afleveringen en een aflevering duurt ongeveer 21 minuten. In Belgie worden er 2 afleveringen achter elkaar uitgezonden. Yeahh! Perfect voor het slapen gaan. Effe naar die gekke roommates kijken. 

Waar uitgezonden:

Land: België | Zender: BE2. | Dag: Zaterdag | Tijd: 18:00 – 18:21  en 18:25 – 18:46 uur | Seizoen: 1

IMDb rating: 7,9 / Mijn rating: 7!

 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: