Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘De Glamour Code’ is een boek wat ik al een tijdje in mijn kast had staan. Op de een of andere manier kwam ik er niet toe. Tot afgelopen week dan. Toen opeens was ie zomaar uit. Was het de moeite waard of niet?

IMG_4131-2 Uitgever: Luitingh-Sijthoff | categorie: Roman | aantal pagina’s: 558 | jaar: april 2011 | ISBN: 9789021039534

‘De Glamour Code’  

Tasmina Perry

De vier zussen Serena, Cate, Camilla en Venetia zijn opgegroeid in een wereld waarin alles te koop is. Behalve liefde dan. En al helemaal niet de liefde van hun vader. Lord Oswald Balcons grootste plezier was het treiteren van zijn dochters. En nu is hij dood, gestorven na een val van het dak van zijn landhuis.

De vier zussen staan in het middelpunt van de belangstelling in de glitterwereld van glossy magazines, showbizz en internationaal design: ze zijn tenslotte de Balcon-familie. Er wordt dan ook meteen over gespeculeerd of het wel een ongeluk was. Maar alleen zij weten wat er achter gesloten deuren gebeurt, uit de buurt van de paparazzi…

IMG_4132-3

Het leven van de vier zussen staat in het teken van glitter en glamour. Alles kunnen de meiden krijgen behalve de liefde van hun vader. Deze vader is een slechte man zo lang als hij leeft treitert hij de meiden. Zelfs degene waar hij het meeste van houdt. Totdat hij overlijd zomaar door een ongeval. Of is het geen ongeval? De meiden houden stijf hun lippen op elkaar tegen de pers. Maar met elkaar praten doen ze wel. Beetje bij beetje vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Wie weet de waarheid en zullen ze ooit nog gelukkig zijn?

IMG_4134-4

Enige tijd geleden kocht ik dit boek bij de boekhandel. Ik las de achterkant en ik was verkocht. Bleek later dat dat ik dit boek al lang in mijn kast had staan alleen met een andere cover. Oeps. Het boek is geen dunnetjes maar wel weer een Poema Pocket. Which is good! Het telt 558 pagina’s en heeft redelijk kleine letters. Maar dat is geen enkel probleem want het proloog trekt je direct het verhaal in. Het boek is opgedeeld uit een proloog direct na het sterfgeval, deel 1 over het voorgaande jaar, deel 2  gaat over het heden en een afgerond epiloog. Deel 2 is het grootste deel en daar gebeurt ook heel wat. Persoonlijk vond ik het prettig dat het zo is opgebouwd. Lekker duidelijk. Het speelt zich af in de wereld van glitter, glamour, glossy’s, showbizz en fashion. Maar toch zijn de levens van de 4 emotioneel beschadigde vrouwen redelijk leeg en je krijgt toch ondanks de rijkdom medelijden met ze. Hun vader heeft een behoorlijk stempel op het leven van ze gezet. Tasmina is een auteur met een vlotte schrijfstijl, levendige dialogen en doet niet aan ellenlange details. Je stapt op een sneltrein en leest aan een ruk het boek uit ondanks de vele pagina’s maar ze schrijft zo prettig dat je de tijd vergeet. Je zit compleet in het verhaal en in de levensstijl die zij beschrijft. Absoluut de moeite waard om hem mee te nemen als je hem tegen komt. Geweldig boek!

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 5,00

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Roman // Golddiggers (Recensie)

♥ Mijn rating // 8

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘De Glamour Code’ – Tasmina Perry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: