Daantje loves to read

Book reviews and a little more

De feestdagen zijn nog in volle gang maar januari komt toch alweer dichterbij. Dat betekend dat we toch alweer bijna op de helft van het winter seizoen zitten maar dat het toch nog wel vroeg donker is. Daarom weer een overzicht om met de nieuwste films voor januari. Als we dan toch in het donker zitten kunnen we beter in de bioscoop in het donker gaan zitten toch? 

 

Verwacht 8 januari 2015: 

‘The Imitation Game’

MV5BNDkwNTEyMzkzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNTAwNzk3MjE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

Verhaal: The Imitation Game vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis, namelijk Alan Turing. Turing was een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegekend. In de film voeren Turing en zijn briljante team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Genre: Biografie uit Verenigd Koninkrijk (2014)  | Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode.

 

Verwacht 15 januari 2015:

‘Taken 3

Taken3_OneSheet

Verhaal: Bryan Mills wordt beschuldigd van een moord die hij niet gepleegd heeft.

Genre: Actie uit Frankrijk (2015) | Cast: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace

 

Verwacht 22 januari 2015:

‘Il capitale umano’

49412

Verhaal: Dino Ossola is een makelaar die aspiraties heeft om op de sociale ladder omhoog te klimmen. Giovanni Bernaschi werkt op de beurs waar hij aan speculeren doet. Hij verwacht niet ooit zaken te kunnen doen met iemand als Dino. Als hun beider kinderen zich echter met elkaar verloven, wordt er van alles in gang gezet. Carla is de rijke maar ongelukkige vrouw van Giovanni, die ondertussen droomt van een ander leven. Roberta is de nieuwe partner van Dino, een gastvrije psychologe die graag moeder zou willen zijn. De twee kinderen zijn Serena en Massimiliano, van wie hun ouders erg hoge verwachtingen hebben. De verlangens naar ware liefde van Serena worden onderdrukt door de vader van Massimiliano. En dan vindt er op een koude nacht, op de avond voor kerst, ook nog eens een mysterieus ongeluk plaats.

Genre: Drama uit Italië (2013) | Cast: Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni Tedeschi. 

 

Verwacht 29 januari 2015:

Michiel de Ruyter’

3042_TEKST_FINAL_B_MICHIEL_DE_RUYTER_FLYER-1_poster

Verhaal: Als de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden aangevallen wordt door Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen, en er een burgeroorlog op het punt staat om uit te breken, kan slechts één man het sterkste wapen van het land leiden: de Duitse vloot: Michiel de Ruyter.

Genre: Actie uit Nederland (2015) | Cast: Charles Dance, Rutger Hauer, Aurélie Meriel

 Overige films in de bios:

 

1 januari 2015:

♥ Of horses and men

Komedie uit IJsland (2013) met Ingvar Eggert Sigurðsson, Charlotte Bøving, Helgi Björnsson.

Kolbeinn houdt van Solveig en zij houdt van Kolbeinn. Maar Kolbeinn is verliefd op zijn dierbaarste bezit, de merrie Grana en die is op haar beurt weer geobsedeerd door de hengst Brunn. De lente komt eraan en dat belooft nogal wat liefde.

8 januari 2015:

♥ Unbroken

Actie uit Amerika (2014) met Finn Wittrock, Jack O’Connell, Jai Courtney.

Louis Zamperini was tijdens de Olympische Spelen van 1936. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort zijn vliegtuig neer op zee. Samen met twee bemanningsleden dreven ze 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

 Wolves

Actie uit Frankrijk (2014) met Jason Momoa, Lucas Till, Merritt Patterson.

Cayden Richards is achttien jaar oud en heeft het allemaal. Hij is de aanvoerder van het footballteam van zijn school, haalt goede cijfers en heeft een bloedmooie vriendin. Maar op een nacht worden zijn ouders op brute wijze vermoord en ontdekt hij een wilde wolf te zijn. Hij slaat op de vlucht en komt uit bij het stadje Lupine Ridge, waar twee groepen weerwolven op voet van oorlog staan met elkaar.

♥ Love is strange

Drama uit Amerika (2014) met John Lithgow, Alfred Molina, Tatyana Zbirovskaya.

Ben en George zijn twee homo’s die na een relatie van 39 jaar eindelijk besluiten te gaan trouwen. Als dit nieuws terechtkomt bij de kerk waar George werkt, wordt hij ontslagen en zijn hij en Ben genoodzaakt hun levensstijl drastisch om te gooien.

♥ Miss Julie

Drama uit Noorwegen (2014) met Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton.

Miss Julie is alleen op het landgoed van haar vader. Ze is terneergeslagen omdat haar verloving zojuist verbroken is. Ter vermaak danst en drinkt ze met het personeel maar die accepteren haar niet als een van hen. Uiteindelijk belandt ze een beetje aangeschoten in de keuken, waar Jean, de lakei van haar vader, zit. Jean is een knappe maar nogal vreemde man met een anarchistische inslag. Hij verafschuwt de klassenmaatschappij maar tegelijkertijd is hij van plan is om de top te bereiken. Jarenlang heeft hij Miss Julie in de gaten gehouden en heeft hij naar haar verlangd. Samen drinken ze verder en raken ze steeds meer in een intens en onthullend gesprek verzeild. Naarmate de avond vordert komen ze dichter en dichter tot elkaar en uiteindelijk verleidt Jean Miss Julie. Maar Miss Julie verkeert nog steeds in geestelijke nood. Als Jean haar vernedert, duwt dat haar over de rand en gebeurt er waar ze al de hele avond op zinspeelde…

♥ La distancia

Mystery uit Spanje (2014) met Jinson Añazco, Pere Celma, Alberto Condón.

Drie Russische dwergen, die telepathisch met elkaar kunnen communiceren, worden ingehuurd door een Oostenrijkse kunstenaar om ‘The Distance’ te stelen. Die ligt in de zwaarbewaakte machinekamer van een afgelegen elektriciteitscentrale in de Siberische bergen. De dwergen zetten hun basis op vlakbij de kerncentrale, alwaar ze zorgvuldige plannen maken voor de overval.

♥ Black coal thin ice

Misdaad uit China (2014) met Fan Liao, Lunmei Kwai, Xuebing Wang.

1999, Noord-China. In een klein stadje worden in een gruwelijke vondst meerdere lijken gevonden. Meerdere agenten komen om en eentje raakt gewond bij een poging de moordenaar te pakken. Zhang Zili, de overlevende agent, wordt geschorst en gaat aan de slag in een fabriek. Vijf jaar later is er weer een reeks moorden en is het aan hem de zaak op te lossen.

♥ La rançon de la glorie

Drama uit Frankrijk (2014) met Benoît Poelvoorde, Roschdy Zem, Séli Gmach.

Kerstmis 1977, Charlie Chaplin is net overleden en de hele wereld is in rouw. Aan de oevers van het Meer van Genève overtuigt Eddy, een Belgische dronkaard, zijn maat Osman, een Algerijnse immigrant, om het lichaam van de acteur te ontvoeren en losgeld te vragen om uit de ellende te raken.

15 januari 2015:

♥ The theory of everything

Biografie uit Verenigd Koninkrijk (2014) met Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior.

Het verhaal van de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking. The Theory of Everything concentreert zich op Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge, waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane. Hij trouwt met haar, maar niet veel later wordt bij hem ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

♥ Onder het hart

Drama uit Nederland (2014) met Kim van Kooten, Frank Lammers, Koen De Graeve.

Masha heeft een overweldigende relatie met Luuk, een gescheiden vader van twee. Niets staat hen in de weg, tot Luuk ongeneselijk ziek wordt en Masha zonder status achter blijft.

♥ Dear white people

Komedie uit Amerika (2014) met Tyler James Williams, Tessa Thompson, Kyle Gallner.

Een stel donkere studenten op een school waar de pleuris uitbreekt wanneer enkele blanke medestudenten een feest geven met een Afrikaans-Amerikaans thema.

♥ Greencard Warriors

Actie uit Amerika (2013) met Manny Perez, Angel Amaral, Vivica A. Fox.

Het tragische verhaal van een Latino-gezin dat geen papieren heeft om in Los Angeles te mogen wonen, nadat zij hun zoon de oorlog ingestuurd hebben.

♥ When animals dream

Drama uit Denemarken (2014) met Sonia Suhl, Lars Mikkelsen, Sonja Richter.

De zestienjarige Marie woont op een klein eilandje, samen met haar zieke moeder en haar vader, die voor de familie zorgt. Asls mysterieuze sterfgevallen gebeuren op het eiland, begint Marie iets vreemds te voelen in haar lichaam.

♥ Une heure de tranquillité

Komedie uit Frankrijk (2014) met Carole Bouquet, Christian Clavier, Rossy de Palma.

Michel heeft een passie voor jazz en is op zoek naar een van die zeldzame albums om te luisteren in zijn woonkamer. Maar de wereld lijkt tegen hem te zijn. Zijn vrouw heeft een geheim onthuld, zijn zoon komt onverwacht langs, zijn moeder doet een beroep op hem en daarmee lijkt zijn kans verkeken om rustig te genieten van muziek.

22 januari 2015:

Birdman (or The Unexpected Virtue of Ignorance)

Komedie uit Amerika (2014) met Michael Keaton, Emma Stone, Kenny Chin.

‘Een acteur is beroemd om het spelen van een iconische superheld en heeft het daardoor moeilijk een goed Broadway theaterstuk op te zetten. In de dagen voor de openingsavond, worstelt hij met zijn ego, pogingen om een nieuwe band met zijn familie op te bouwen, zijn carrière en zichzelf.

♥ Blackhat

Actie uit Amerika (2015) met Chris Hemsworth, Viola Davis, William Mapother.

Het Amerikaanse en Chinese leger werkt samen in een zaak van computerhacking.

♥ Homies

Komedie uit Nederland (2015) met Robert de Hoog, Geza Weisz, Gijs Naber.

Net als Timo zijn vriendin probeert terug te winnen door haar van zijn nieuwe en verbeterde leven te overtuigen, raken hij en zijn vrienden te midden van een drugsconflict. Om in leven te blijven, moeten de vier doodgewone mannen 22 kilo drugs verkopen, in slechts één week tijd.

28 januari 2015:

♥ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

Animatie uit Amerika (2015) met Antonio Banderas, Clancy Brown, Tom Kenny.

Spongebob en zijn vrienden op een zoektocht naar een gestolen recept. Die brengt hen al snel naar onze dimensie, waar ze het aan de stok krijgen met een piraat. Hij heeft het recept gestolen. Om het van hem terug te kunnen stelen, moet de groep zich omvormen tot superhelden. SpongeBob wordt een held met de naam Invincibubble, Patrick gaat voortaan als mr. Superawesomness door het leven, Sandy blijft zichzelf, Mr. Krabs wordt de Iron Man-achtige Sir Pinch-a-lot, Plankton een Hulk-achtige superheld en Squidward wordt Sour Note.

29 januari 2015:

♥ Inherent vice

Komedie uit Amerika (2014) met Jena Malone, Reese Witherspoon, Owen Wilson.

Een wietverslaafde privédetective komt in het Los Angeles van de jaren zestig in de problemen. Op een dag staat zijn ex voor de deur en ze vertelt hem over een kidnapscenario waarbij haar nieuwe, rijke geliefde betrokken is. De hoofdpersoon stort zich in de zaak en ontdekt een bizar web van motieven en passies bij tal van betrokkenen waaronder surfers, oplichters, muzikanten, drugsgebruikers, een moordlustige schuldeiser, een undercover saxofonist, een ex-gevangene met een hakenkruis tatoeage en tot slot een mysterieuze entiteit die bekend staat als de Golden Fang.

♥ Into the woods

Komedie uit Amerika (2014) met Johnny Depp, Anna Kendrick, Emily Blunt.

Een heks leert beroemde sprookjesfiguren belangrijke levenslessen.

♥ The interview

Actie uit Amerika (2014) met James Franco, Seth Rogen, Lizzy Caplan.

Een talkshowpresentator raakt samen met zijn producent verwikkeld in een plot om de leider van Noord-Korea te vermoorden.

♥ Gluckauf

Misdaad uit Nederland (2015) met Johan Leysen, Har Smeets, Ali Ben Horsting.

Lei is een dolende vijftiger, die onderaan de sociale ladder leeft en er alles aan moet doen om in leven te blijven. Hij is vooral bang om zijn zoon, Jeffrey, kwijt te raken. Maar als Jeffrey er achter komt dat zijn vader een enorme schuld heeft bij een gangster, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: zijn vaders schuld op zich nemen.

♥ The taking

Horror uit Amerika (2014) met Jill Larson, Anne Ramsay, Michelle Ang.

Wat heeft bezit genomen van Deborah Logan? Sommige herinneringen zijn het waard om te vergeten.

♥ Girlhood

Drama uit Frankrijk (2014) met Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh.

De 16-jarige Marieme moet opgroeien in een door regels omgeven thuis. Alles ligt vast: het contact met jongens, schoolprestaties en het leven in de wijk… Als ze in contact komt met een groep meisjes die de vrijheid heeft afgedwongen, verandert alles. Ze omarmt de code van de straat, het geweld en de vriendschap om alles uit haar jeugd te halen.

♥ Amour fou

Oostenrijk (2014) met Christian Friedel, Birte Schnoeink, Stephan Grossmann.

In 1811 ontmoet de schrijver en dichter Heinrich von Kleist, na een rijkgevulde carrière, kankerpatiënte Henriette Vogel. Na een tijdje spreekt hij met haar af in een herberg in Potsdam. Maar beiden zijn echter suïcidaal en koesteren het intense verlangen om te ontsnappen aan de pijn en het leed van het alledaagse leven.

♥ MGP Missionen

Familiefilm uit Denemarken (2013) met Johanna Brüel, Sylvester Espersen Byder, Laura Christensen.

De twaalfjarige Karl verhuist tegen zijn zin met zijn moeder van de westkust van Denemarken naar de hoofdstad Kopenhagen. Hij heeft het niet naar zijn zin in zijn nieuwe ruwe en multiculturele omgeving en plant al een ontsnapping terug naar zijn grootouders. Het Turkse meisje Sawsan uit zijn klas neemt hem onder haar vleugels en probeert hem te helpen integreren in de grote stad.

Dit is de hele lijst met nieuwe films voor de maand januari 2015. Ik hoop weer dat er iets voor jullie bijzit.

Liefs,

Daantje

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: