Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het is weer tijd voor een Tag. En dit keer een heel persoonlijke. In deze tag zal ik meer over mezelf vertellen. Let op: het is wel een hele lange. Maar liefst 33 weetjes over mij.

bob

1. Wat hoor je op het moment van schrijven?

Een bouwvakker die buiten enorm aan het boren is. Voordat deze vraag werd gesteld was ik me er niet bewust van… nu wel ūüė¶

2. Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)

Nope, ik heb net gegeten.

3. Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was? (emotioneel)

Phoe, das wel een heel moeilijke vraag. Ik kan met het eigenlijk niet herinneren. Which is good!

4. Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?

Liever 10 dan helemaal geen een. Maar tien is wel heul erg veul! Die mondjes moeten wel gevuld worden. Daarom ben ik enorm blij met mijn 2 gezonde kindertjes. Mijn oogappeltjes, mijn engeltjes en bengeltjes. Ik zou absoluut niet zonder ze kunnen. 

spiegel

5. Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteedt?

Nee, teveel niet, maar wel meer dan 5 jaar geleden. Ik merk namelijk, nu de kinderen groter worden, dat ik weer aandacht aan mijn uiterlijk besteed. Toen ze net geboren waren was ik al blij als ik om 16:00 uur kon ontbijten. Inmiddels heb ik een prima ritme gevonden en is er dus weer tijd om mijn make-up te doen. Al zal ik niet snel een f√∂hn of krulset pakken. Ik ben er niet handig in en ik vind het zonde van mijn tijd.¬†Daarnaast werk ik thuis achter de laptop, dus voor mijn collega’s hoef geen krulspelden in te doen.¬†Kleding is met dezelfde reden ook ineens weer interessant geworden tot grote opluchting van mijn man.¬†‘Gooi die ouwe troep toch eens weg en koop iets nieuws, je hebt het al een eeuwigheid’ is een van de vele opmerkingen van Jeroen over mijn kloffie. Inmiddels is de garderobe zo goed als nieuw. ¬†

6. Waar denk je op dit moment aan?

Dat ik een beetje voort moet maken omdat ik mijn engeltjes zo uit school moet ophalen en ik absoluut niet te laat wil komen. Op tijd komen is nog steeds niet mijn sterkste punt. Al heb ik er een bloedhekel aan om te laat te komen.  

7. Sta jij altijd klaar voor je vrienden?

Ik zou het heel graag willen maar we wonen al een paar jaar niet meer in Nederland en dan is het best lastig om er voor je vrienden te zijn. Goddank voor Whatsapp! Wel denk ik enorm veel aan ze. Ik ben niet het type dat honderden vrienden heeft (zelfs niet op Facebook :-)) Maar de paar vriendinnen die ik heb zitten heel diep in mijn hart en ik heb veel respect voor ze met name degene die niet altijd in ideale situaties verkeren.  Ik hoop dat ze dat weten. 

8. Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?

Euuhh ik denk Jeroen. Ik huil bijna nooit en ik kan het me niet herinneren. 

9. Wat doe jij altijd als je nerveus bent?

Euhh…. dan ga ik me wat chaotisch gedragen en loop ik als een kip zonder kop rond. Soms helpt het om mezelf af te leiden door een boek te gaan lezen.

10. Is er iemand die jou volledig begrijpt?

Jeroen. Hij kent/begrijpt mij eigenlijk beter dan ik mezelf begrijp. Hij weet mij feilloos te stimuleren, uit¬†te dagen en te inspireren. Op sommige momenten is het irritant dat ie mij beter kent dan ik mezelf soms maar aan de andere kant vind ik het heerlijk als ik ergens even niet meer uitkom. Ik kan met alles bij hem terecht. Er is nog nooit iemand geweest die zo in mij gelooft als¬†hij. Heel¬†stimulerend werkt dat. Zeker met het project waar ik nu bezig ben. Zalig zo’n vent! ¬† ¬†

dyn008_original_300_188_pjpeg__190eb6e9622ae1667fe0b56f0d8d2032.2

11. Heb je op dit moment een reden om te lachen?

Ja! Ik heb een geweldige vent, twee prachtige, gezonde boefjes, een dak boven mijn hoofd, eten op tafel en ik heb de ruimte gekregen om iets te doen wat ik al heel lang wil doen. Wie weet gaat mijn droom uitkomen. En daarom heb ik alle redenen om op dit moment te smilen en de rest van mijn leven. Dit is mijn moment. Beter zal het niet snel gaan worden.  

12. Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil?

Jazeker!

13. Zou je gelukkiger zijn als het leven een ‚Äúrewind‚ÄĚ-knop zou hebben?

Tja, er zijn altijd dingen waar je later misschien niet zozeer enorme spijt van hebt maar die je liever ander zou hebben gedaan. Maar ja, daar heb je niet zoveel aan. Beetje mosterd na de maaltijd (mmm volgens mij klopt dit niet helemaal ;-). Je kunt beter jezelf herpakken en voorruit kijken. Er staat vast weer iets beter om de hoek te wachten.

14. Vertel jij je ouders alles?

Alles? Mmm… dat denk ik niet maar at the end weten ze wel heel erg veel. Ik zal ze niet altijd alles direct vertellen.¬†Met sommige dingen moet je je ouders niet vermoeien. Hoe lief ze ook zijn, over sommige dingen zullen mijn ouders zich zorgen maken of verdrietig worden en dat is niet altijd nodig. Sommige dingen lossen zich namelijk zomaar ineens op en dan hebben ze zich zorgen gemaakt voor niets.¬†

verleden-heden-toekomst

15. Denk je meer aan het verleden, het heden of aan de toekomst?

Phoe, ik denk regelmatig aan het verleden. Vriendinnen, school, oude werkgevers etc. Leuke herinneringen en lieve mensen. Het heden daar zit ik midden in. Maar wij, als gezin, zijn toch wel heel erg met de toekomst bezig. Welke stappen  moeten we bereiken om eruit te halen wat erin zit. Je leeft maar een keer en die wil je zo geweldig mogelijk leven toch? Daarom hebben wij het vaak over de toekomst. Uiteindelijk wil je het allerbeste voor je kleintjes en zijn de stappen die wij als ouders maken bepalend.

16. Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?

Ik denk dat ik rond de 8 uur gemiddeld slaap. Rond 23:00 uur naar bed en rond 07:00 uur weer op. 

17. Ben jij makkelijk om mee om te gaan?

Oefff… lastige vraag. Uhm… ik ben voor mezelf niet makkelijk en ik ben eigenlijk ook nog eens een enorme einzelg√§nger. Maar ik vind het ook erg leuk om in gezelschap te zijn. Ik denk dat ik niet heel makkelijk ben. Ik kan enorm met je mee leven en er compleet voor je zijn maar als ik merk dat je er niets mee doet kan mijn medeleven omslaan in irritatie en dan ben ik heel makkelijk… dan laat ik je los. Ik kan ook behoorlijk kort door de bocht zijn (als ik dus¬†ge√Įrriteerd ben) en soms wel eens negatief. Maar aan de andere kant ben ik altijd vrolijk, ben je altijd welkom bij me thuis en heb ik een luisterend oor. Ik wil dolgraag het ijsbreken en hang dan de clown uit. Ik vind het geweldig als mensen om mijn grappen moeten lachen maar dat is eigenlijk meer omdat ik dan niet goed met een situatie kan omgaan.¬†Kortom je moet me leren kennen en dan is het best ok√© denk ik.¬†

18. Wat heb je voor het laatst gedronken?

Nespresso! Volluto

19. Welk soort bed heb jij?

Boxspring! Best bed ever!!

20. Zien mensen jou als optimist of pessimist?

Euhh… dat weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk beide. Optimist door mijn vrolijkheid en gewoon doorgaan… pessimist als ik het ‘gezeik’ zat ben.¬†

21. Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?

Met de kleuters van mijn zoon en dochter hun school. Ze gingen naar een theater show en hadden mama’s of pappa’s nodig die ze brachten. Natuurlijk sta ik dan klaar om te helpen. Dus had ik allemaal kleine, lieve, schattige, mensjes in mijn auto. Zo leuk!

The-Penguins-of-Madagascar-Season-2-Episode-2-It-s-About-Time

22. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien?

Ha dat was de film Penguins of Madagascar met toute la famille in het Kinepolis in Brussel. Het was een 3D film waarbij je dus een brilletje krijgt. Mijn dochter van 5 begreep het meteen en vond het erg leuk, zoonlief van 3 vond het maar helemaal niets en heeft de film zonder bril gekeken. Zielug!!!

23. Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen?

Jazeker. Als je van mensen houdt kan het zomaar zijn dat ze je kwetsen. Helaas is dat weleens gebeurt. Maar goed dan ben ik ook direct klaar met je en stap over je heen alsof je een hoop je je weet wel bent. 

24. Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?

Die heb ik natuurlijk niet als verantwoordelijke moeder…. Oke wel natuurlijk. Boterkoek is iets waar ik dol op ben maar zoooooo slecht voor je is. Hier in Belgie heb ik het niet kunnen vinden. Maar ook spekkies, chocolade en drop doen het erg goed. Ben en Jerry liggen ook altijd samen in mijn vrieskist. Punt is dat deze heren toch wel heel erg vaak vergeet. Zeker in de winter.¬†

kb4a6256kb4a6271_1kb4a0224_1

25. Heb je de afgelopen week kleding gekocht?

Euhhh ik heb een vest, een broek met coating (hipperdepip!!) en een heerlijke grote tas besteld bij Loavies. En de tas is natuurlijk het beste!!!

26. Laatste persoon die jou aan het huilen heeft gemaakt?

Ajjj… dan moet ik diep graven… Ohhh ja… my newborn nichtje Roos heeft me laten snotteren. Gaan we daar op bezoek begin ik spontaan te janken toen ik dit kleine hummeltje in mijn armen kreeg. Mijn dochter vond dat een beetje vreemd allemaal. Was een emotioneel moment. Deed me terug denken aan mijn eigen hummeltjes toen ze zo klein waren.¬†

27. Wat doe je morgen?

Schrijven, schrijven, schrijven, bloggen, bloggen en had ik al schrijven gezegd? Anders komt mijn project nooit af. Phoee…

28. Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?

Tuurlijk mijn lieve kids en man. Altijd fijn als ik ze dicht bij me heb. 

DUE40028_MP_SD29. Houd je van suikerspinnen?

Ja, ik zit er serieus over te denken om zelf zo’n apparaat te kopen. Tegenwoordig kun je die bij winkels als Casa gewoon kopen. Briljant. Het water loopt in¬†mijn mond trouwens!

30. Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?

Ik kan het me niet herinneren maar ik denk dat ik wel iemand op kan noemen.

31. Wat is je stemming op dit moment?

Goed! Ik ben lekker bezig en heb er zin in. Mijn planning staat vol met dingen die ik moet doen maar het gaat goed komen. Alleen is het zo donker… Foto’s schieten word een probleempje denk ik.¬†

32. Met wie was je gisteravond?

My husband.

33. Heb je plannen voor dit weekend?

Jazeker. Wanneer jullie dit lezen is sinterklaas al weer naar Spanje. Maar wij hebben het Sinterklaas weekend dan nog voor de boeg en gaan het vieren in Nederland. Een dag bij de ene familie, dan slapen we daar en dan gaan we naar de andere familie en dan hop weer naar Belgie. 

‚ô•

Mocht je het een leuke TAG vinden dan ben je altijd van harte welkom hem over te nemen!

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: