Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Nanny slaat terug’ is het vervolg op het eerder verschenen boek ‘Dagboek van een nanny’. Wat een mega hit werd. Daarom was ik zo benieuwd naar dit boek. Zou dit ook weer zo’n heerlijk geweldig boek zijn? 

FullSizeRender-3
Uitgever: 
The House of Books| categorie: Roman | aantal pagina’s: 368 | jaar: juni 2013 | ISBN: 9789044340990

‘Nanny slaat terug’  

Emma McLaughlin & Nicola Kraus

Nan is inmiddels getrouwd met haar ‘Harvard Hottie’ Ryan en is druk met haar nieuwe adviesbureau en de verbouwing van hun huis in Queens. Op een avond wordt Nan volkomen verrast door haar vroegere oppaskind Grayer, nu zestien, die dronken op de stoep staat en wil weten waarom zij hem destijds in de steek heeft gelaten. Uit schuldgevoel belooft Nan hem en zijn jongere broer Stilton te helpen. Dat betekent een regelrechte confrontatie met haar monsterlijke ex-werkgeefster Mevrouw X en de bizarre wereld van de superrijken in New York City. Inmiddels verwikkeld in een onappetijtelijke scheiding, is het humeur van de neurotische Mrs. X er niet bepaald beter op geworden.

FullSizeRender 2-1

Nan, is getrouwd met haar Ryan en heeft een eigen adviesburo. Samen hebben ze een huis gekocht wat ze aan het verbouwen zijn. Dan opeens staat haar vroegere oppaskind Grayer voor de deur met een prangende vraag. Hij praat haar een schuldgevoel aan en wil dat zij zijn broer Stilton helpt. Het arme jongetje heeft het slecht en doet haar denken aan toen Grayer nog een klein mannetje was. Ze wil Stilton helpen uit schuldgevoel maar dat betekend ook dat ze mevrouw X onder ogen moet komen. Gaat dat goed komen? Hoe moet dit aflopen. Nu ze het net allemaal een beetje verwerkt had.

FullSizeRender 3-2

Retebenieuwd was ik naar dit boek. Hun eerdere boek ‘Dagboek van een nanny’ was zo’n hit en had ik met zoveel plezier gelezen dat ik niet kon wachten. Ik kocht het en diezelfde avond begon ik met lezen. Maar wat een teleurstelling was dat zeg! Ik kwam er niet doorheen…! Al die pagina’s over die saaie verbouwing, haar vent die nooit thuis is, wel of geen kinderen, en dan zomaar plompt verloren staat haar oppaskind voor de deur? Huhhh? Hoezo dan? Wat een tegenvaller. Ik heb het uitgelezen maar het is een zeer slap aftreksel van hun eerdere boek. Het is alsof ze nog maar een boek wilde schrijven om nog even op hun oude succes door te varen maar die dus totaal niet uit de verf komt. Van de hak op de tak en grappig is het allang niet meer. Wat ik zo goed vond aan het eerste boek, de scherpe dialogen, de humor en de fantastisch neergezette personages vallen echt in het niet bij dit boek. Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik dit geen goed boek vond maar ik heb het uitgelezen… omdat ik altijd een boek moet uitlezen (op een enkele uitzondering na dan). Maar dit keer ging het gepaard met heel veel gepush van mezelf. Goedemorgen zeg… ik schrijf het niet snel en ik hoop niemand voor het hoofd te stoten maar dit is echt een draak van een boek. Misschien dat mijn verwachtingen na hun eerste boek veels te hoog waren. Nogmaals ik vind het ontzettend jammer maar je mist het totaal niet als je het niet gelezen hebt. Kun je beter nog hun eerste boek nog eens lezen.     

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel, cosmox.be en bol.com:

♥ Paperback // € 5,00

♥ Ebook //  9,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Dagboek van een Nanny

♥ Mijn rating // 5,9

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: