Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Tadaaaaa…. Daar is ie dan… ‘Ik wist het’. Het nieuwe boek van Chantal van Gastel! Voor mijn gevoel moest ik eeuweeeeeen wachten op haar volgende boek (was helemaal niet zo natuurlijk). Maar als je eenmaal fan van een schrijfster bent kan een nieuw boek niet snel genoeg uitkomen. Wat was ik daarom blij dat het zo’n dikke jongen was toen ik hem uitpakte. Yeahhh!!!! bijna 500 pagina’s. Nu maar hopen dat het is waar ik op hoopte.

FullSizeRender-4

Uitgever: The House of Books (Overamstel uitgevers) | categorie: roman | aantal pagina’s: 478 | jaar: oktober 2014 | ISBN: 978 90 443 4486 8

‘Ik wist het’  

Chantal van Gastel

Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf.

Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan op en opent ze haar eigen bloemenwinkel. Mia zet alles op alles om er een succes van te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo,de man van wie ze altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Als een magneet trekt Mia bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen. Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? Hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt? 

FullSizeRender 3-2

FullSizeRender 2-1

‘Ik wist het’ is mijn ultieme bonbonnetje! Ik zal het even uitleggen voor jullie denken dat ik gek geworden ben 🙂 Een bonbon is voor mij een traktatie. Iets waar ik naar uit kan kijken en waar ik heerlijk lang van wil genieten. De ultieme bonbon kom je zo af en toe tegen. Wanneer ik hem vind maak ik er echt tijd voor en ga er goed voor zitten. Een geniet momentje helemaal voor mezelf. Ik neem een klein hapje en dan leg ik hem even neer. Ik sluit mijn ogen… en geniet. Kauwen mag en wil ik niet. Ik laat de zachte vulling en heerlijke chocolade zo lang mogelijk rondgaan in mijn mond en slik hem pas op het laatste moment door. Ik proef de heerlijke chocolade en geniet ervan. Zo hoort een goede bonbon te smaken! Ik doe er zo lang mogelijk over want ik wil niet dat mijn bonbonnetje opgaat. Maar dan is er toch het moment dat je het laatste hapje doorslikt en ondanks dat je het gerekt hebt ben je een ietsiepietsie teleurgesteld. Want hij is toch opgegaan terwijl je zo je best hebt gedaan om er zo lang mogelijk mee te doen. Maar wanneer je weer aan dat ultieme bonbonnetje terug denkt weet je het weer. Hij is het waard en wat een heerlijk gevoel was het toch. (Ik heb gelijk zin in een chocolaatje). Kortom ‘Ik wist het’ is mijn ultieme bonbonnetje. Waarom? Omdat ik  lekker lang over dit boek heb gedaan. Ik heb er de tijd voor genomen. Ik heb genoten en ik ben absoluut niet teleurgesteld en ik denk nog heel vaak terug aan het verhaal en aan de zalige momenten die ik ermee had. Ik werd en word er nog steeds heel blij van. Dat is nog niet veel boeken gelukt trouwens.

Nu de inhoudelijk kant van mijn ‘bonbonnetje’: Zelden heb ik een boek gelezen wat zo goed in elkaar zit. Er is een hoofdverhaal met daarbij een heleboel kleinere verhaaltjes. Later komen alle verhaaltjes samen en valt het als een puzzel in elkaar. Geweldig gedaan! Verder zitten er een aantal hoofdpersonen in en een aantal bijpersonen. Maar exact genoeg om niet in de war te raken. En elk personage is precies goed uitgediept. De een heeft een wat grotere rol en de andere een kleinere. Je sluit ze allemaal in je hart. Daarnaast heeft ze een ongelofelijk goed sfeertje in het boek weten te creëren waardoor je werkelijk over het plein loopt naar de ‘vreetkar’ van Feo of in de bloemenwinkel van Mia staat. Verder weet ze tot het einde spannend te houden voor wie ze nou gaat kiezen. Zelfs de ‘vloeipapier’ momenten (waar ik een beetje huiverig voor was, ik hou niet zo van boeken met dit soort dingen erin) was op zo’n mooie manier geschreven dat ik het geweldig vond dat ze zo’n element erin heeft gestopt. Nergens wordt het te zwaar of beladen. Haar schrijfstijl is weer als vanouds vlot geschreven. Het boek leest als een trein. Het verhaal is prachtig en sereen net zoals de liefde die beschreven wordt. Tevens zit er een prachtige boodschap in. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit boek absoluut nog een keer ga lezen. Het enige nadeel (1) van dit boek is tevens ook weer zijn voordeel (2) wat ook weer zijn nadeel (3) is. Namelijk: nadeel 1: het is dik en dus zwaar (kun je niet makkelijk in bed lezen of meenemen), voordeel 2: wat een heerlijk verhaal, fijn dat het zo dik is (duurt het extra lang voor ik het uit heb), nadeel 3: waarom is dit boek niet dikker? Ik heb hem al uit!!! Neeeee!!! 

Kortom ga hem alsjeblieft lezen. Je zult absoluut niet teleurgesteld worden. Ik heb genoten en ik raad hem iedereen aan.   

Lieve Overamstel uitgevers (The House of Books), dank je wel voor dit prachtige boek! Ik ben altijd dankbaar voor recensie exemplaren maar dit was wel het ultieme cadeautje… of euhh bonbonnetje eigenlijk :-))

♥ Mijn rating // 9,5

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 19,95

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Deel 1 // Zwaar verliefd!

♥ Deel 2 // Zwaar beproefd!

♥ Deel 3 // Zwaar verguld!

Liefs,

Daantje

6 gedachtes over “Recensie: ‘Ik wist het’ – Chantal van Gastel

  1. Chantal schreef:

    Ik vond het ook een heerlijk boek 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: