Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na Zestig dagen’ van Gillian King kocht ik direct nog 2 andere titels van haar ‘Geloof me maar’ en ‘O, o, Olivia’. ‘Geloof me maar’ vond ik erg leuk dus ik was reuze benieuwd naar ‘O, o, Olivia’. Lees je mee?   

FullSizeRender 2-1

Uitgever: Zomer & Keuning | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 256 | jaar: mei 2011 | ISBN: 9789059776296

‘O, o, Olivia’  

Gillian King

Wakker worden naast een vreemde: het is de nachtmerrie van elke vrouw. Dit overkomt Olivia, die na een onenightstand geen idee heeft met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld.

Olivia maakt zich na deze misser vlug uit de voeten en gaat terug naar haar vriend, Maarten. Met hem heeft ze een supergoede relatie – toch? Maar de aantrekkelijke Sven blijft door haar hoofd spoken. Ze vertelt haar vriend niets over het slippertje, terwijl ze er wel over fantaseert en het ook uitvoerig bespreekt met haar vriendinnen. Het lijkt er steeds meer op dat ze zal moeten toegeven aan haar verlangen, hoe moeilijk dat ook is. En zelfs dan is het nog niet afgelopen met de leugentjes om bestwil. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.

FullSizeRender-2

Olivia is een jonge meid en staat midden in het leven. Ze werkt op de redactie van een prestigieus blad. Haar baan is ongelofelijk saai maar ze heeft er iets prachtigs van gemaakt tegenover vrienden en familie. En dat is dus leugen nummer één. Ze woont samen met Maarten. Haar rots in de branding. Althans dat denkt ze maar is dat ook echt zo? Is hij werkelijk de persoon waar ze haar leven mee wil delen? Gelukkig heeft ze 2 beste vriendinnen, Mylene en Kirsten, die haar overal in bijstaan. Met name bij het stappen. De dames gaan graag een avondje uit en gieten zich lekker vol. Nadeel daarvan is dat je niet precies weet waar je avontuurlijke avondje eindigt. En zo gebeurt het dus dat Olivia wakker wordt in een vreemd bed met naast zich… Sven en dus niet Maarten. Oeps…! Sven is bepaald Maarten niet. En hij verdwijnt niet uit haar gedachten. Wat nu? Liegen natuurlijk! Maar ja, het blijft niet bij dat ene leugentje en voor ze het weet is er geen houden meer aan. Kan dit ooit nog goed komen?

IMG_4212-3

‘O, o, Olivia’ is de tweede titel van Gillian King. Maar het is mijn derde boek wat ik van haar las. Het laatste boek wat ik las van haar was ‘Geloof me maar’. Een heel erg leuk boek maar wel voor de wat jongere chicklit lezer. Daarom was ik dus erg benieuwd naar dit boek. En godzijdank werd  ik niet teleurgesteld. Dit boek is een stukje volwassener! Ik bedoel daarmee dat de hoofdpersonen nog steeds twintigers zijn maar zich wel volwassener gedragen. Oke, op dat drinken na dan. Er wordt namelijk echt enorm vaak in gedronken. Gezopen eigenlijk. Het verhaal is erg leuk en spreekt tot de verbeelding. Vooral de dialogen tussen de meiden zijn erg leuk en herkenbaar. Evenals de vriendschap tussen hen. Doordat ze zo levensecht zijn en super aardig heb je direct medelijden met wat ze alle drie meemaken. Kommer en kwel.. Het draait natuurlijk om de liefde en de leugens. Allereerst moet ik zeggen dat liegen echt heuuuul, heuuuul slecht is, en nieeeeemand mag liegen. Dat gezegd hebbende moet ik wel bekennen dat ik me echt rot gelachen heb om Olivia en haar web aan leugens (I know, Im a bad, bad girl!! sham on me!). Wat betreft de liefde, die overwint natuurlijk alles. Heerlijk beschreven romantiek. Wat ik zeer knap vond aan Gillian is dat je pas aan het einde weet met wie Olivia haar leven wil gaan delen. Echt heel leuk gedaan. Verder heb ik er niet veel aan toe te voegen. De schrijfstijl van Gillian King is echt heerlijk, makkelijk leesbaar en met een vlotte pen geschreven. Niet te veel hoofdpersonen en precies goed uitgediept. Goddank geen ellenlange alinea’s over nutteloze details. Yek! Het verhaal is zalig om te lezen. Je stapt op een rijdende trein en je wil er niet meer afspringen tot het uit is en dan nog moet je even uitrusten van de rit want hij gaat in een sneltreinvaart. ‘Gillian, je boeken zijn te leuk! Ik had hem in een dag uit’ !! Goddank heb ik nog het meest recente boek ‘Zwart Wit’ om te lezen. Kortom, schaf hem aan, duik op de bank met een kop thee (dat duiken doe je natuurlijk nadat je eerst je thee hebt neergezet hè) en een dekentje. Ik wed dat je er voorlopig niet meer vanaf komt (pas wanneer hij uit is waarschijnlijk :-).  

♥ Mijn rating // 8

 

O, o, Olivia‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 12,99

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Zwart Wit

♥ Chicklit // Zestig dagen

♥ Chicklit // Geloof me maar

Liefs,

Daantje

3 gedachtes over “Recensie: ‘O, o, Olivia’ – Gillian King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: