Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een ‘Young Adult’ boek las. Tot Disconnect van ‘Juultje van Nieuwenhof’ op mijn deurmat viel. De cover ziet er ontzettend goed uit dus mijn nieuwgierigheid was direct gewekt. Haar eerste boek ‘Delete’ heb ik niet gelezen dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Was het de moeite waard? Of is het alleen een mooie cover? 

FullSizeRender 3-2

Uitgever: Moon | categorie: young adult | aantal pagina’s: 206 | jaar: oktober 2014 | ISBN: 97890488 21693

‘Disconnect’  

Juultje van den Nieuwenhof

Wie er op het idee kwam om in hun oude, leegstaande schoolgebouw in te breken, weet niemand meer. Maar tijdens een nachtelijk eindexamenfeestje besluiten zeven jongeren nog één keer terug te gaan naar de school waar ze jarenlang op hebben gezeten. Ze belanden in het pikdonkere theaterzaaltje. Wanneer blijkt dat de deur niet meer opengaat, dringt langzaam het besef door dat ze opgesloten zitten. Hun mobieltjes hebben geen bereik en ze hebben nauwelijks iets te eten en te drinken. Dan ontdekt een van hen camera’s in het zaaltje. Zijn ze met opzet opgesloten? En zo ja, wie zit er achter? En waarom?

FullSizeRender 2-1

Iedereen moet gestraft worden voor zijn of haar daden. En niemand kan die straf ontlopen. Niemand mág hem ontlopen.

Tijdens een nachtelijk feestje besluiten zeven jongeren terug te gaan naar de school waar ze jarenlang op hebben gezeten. Het gebouw staat al ruim een jaar leeg. Na een tocht door het vervallen schoolgebouw belanden ze in het pikdonkere theaterzaaltje in de kelder. Wanneer de deur niet meer opengaat, dringt het besef door dat ze opgesloten zitten. Hun mobieltjes hebben geen bereik en ze hebben nauwelijks iets te eten en te drinken. Dan ontdekt een van hen een camera. Langzaam maar zeker ontvouwt zich een afschuwelijke werkelijkheid. 

FullSizeRender-3

‘Disconnect’ is het eerste boek wat ik lees van de schrijfster Juultje van den Nieuwenhof. Deze auteur schrijft in de categorie Young Adult (YA). De cover is veel belovend en ziet er zeer spannend uit. Nadat ik de achterkant van het boek had gelezen kon ik niet wachten om erin te beginnen al was ik serieus een beetje huiverig (opgesloten worden in een theatertje in een kelder Ieeehhh eng!). Om maar direct met de deur in huis te vallen…. De cover en de samenvatting doen het iets spannender maken dan dat het verhaal is. Het is natuurlijk een YA en dus een echte horror had ik niet verwacht. Maar toch had ik gehoopt dat ie iets meer ‘thriller’ zou zijn. Het had nog wel ietsje spannender gekund. Er is nergens een moment waarbij echt de kriebels over je armen lopen of dat je niet meer verder durft te lezen. Dit gezegd hebbende vind ik het wel een heel leuk boek en er zullen zat jongeren zijn die dit heel eng vinden. Daarnaast is de schrijfstijl van Juultje erg prettig. Lekker vlot en hedendaags. En godzijdank al helemaal niet al te veel details. Ze schrijft heel fijn en het leest heerlijk weg. Ze geeft de hoofdpersonen allemaal diepgang en iedereen is op zijn of haar manier sympathiek. De opbouw van het verhaal is erg goed en het verhaal zelf ook. Je wil namelijk weten wie wat op zijn kerfstok heeft en wie hen dit aandoet en natuurlijk waarom. Dat maakt het hele verhaal erg leuk. Verder is elk hoofdstuk opgedeeld in de beleving van de personage van dat moment. Wat ik erg goed gedaan vond trouwens. Zo weet je precies wie wat denkt. Tot op het laatste moment weet Juultje te verbergen wie de dader is en waarom deze persoon het doet. Kortom een prima boek voor de jongere lezer. Lekker spannend maar niet te. 

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Moon uitgeverij. (Moon is een imprint van Overamstel uitgever).  Dank jullie wel!

Mijn rating // 7

Disconnect‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 14,95

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Young Adult // Delete

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: