Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Winterchalet’ van Linda van Rijn vond ik enige tijd geleden in de boekenkast. Ik besefte ineens hoeveel romans en chicklits ik afgelopen tijd heb gelezen. Hoog tijd dus voor een thriller van eigen bodem. En wat voor een! 

FullSizeRender-3

Uitgever: Marmer uitgeverij | categorie: thriller| aantal pagina’s: 246 | jaar: oktober 2013 | ISBN: 9789460681578

‘Winterchalet’  

Linda van Rijn

Tijdens een gezellige skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Isa, Chantal, Karen en Annemieke eindelijk weer eens tijd met elkaar doorbrengen. Door haar werk kan Annemieke pas later aansluiten, maar dat mag de pret niet drukken. Ook zonder haar genieten de andere drie de eerste dagen van de besneeuwde hellingen, het stralende weer, de zon en de altijd gezellige après-ski in het Oostenrijkse skidorp. 

De vakantie krijgt een onverwachte wending als een van de vriendinnen op brute wijze wordt vermoord. Rechercheur Günter Wolfsberg start een onderzoek. Hij ontdekt al snel dat sommige mensen wel erg graag de verdenking willen afschuiven.

FullSizeRender 2-1

Vier vriendinnen hebben besloten met elkaar te gaan skiën in Kirchberg, Oostenrijk. Ze hebben het allemaal druk met hun eigen leven en zijn daardoor niet op de hoogte van wat er allemaal speelt in elkaars leven. Vandaar dit gezellig uitje. Ze hebben er zin in. De vakantie begint gezellig ondanks dat Annemieke later zal arriveren. Ze kletsen wat af bij het open haardvuur. De drank vloeit rijkelijk. Maar al snel zit er wat venijn in de gesprekken. Het weer is prachtig en het skiën is geweldig waar door de venijnigheid weer wat weg ebt. Maar dan arriveert laatkomer Annemieke. Bij aankomst treft zij een van haar vriendinnen dood aan. Rechercheur Günter Wolfsberg van de politie in Kirchberg start een onderzoek. Hij  moet uitzoeken wat er is gebeurt en wie de dader is. Al snel ontdekt hij dat er een heleboel daders kunnen zijn inclusief de partners van de vriendinnen. Wie zou het gedaan kunnen hebben en waarom?

FullSizeRender 3-2

Dit is het eerste boek wat ik las van Linda van Rijn. Een Nederlandse auteur. Ik was benieuwd. De meeste thrillers die ik lees of heb gelezen zijn Amerikaans of Engels. Dus ik was zeer benieuwd. Door het verhaal op achterkant was ik direct nieuwsgierig. Ik houdt namelijk wel van een goede thriller. Direct in de eerste pagina’s wordt er spanning opgebouwd waardoor je het boek eigenlijk niet meer wil weg leggen. je weet dat er een moord gepleegd gaat worden maar wie zal het zijn en wanneer gebeurt het. Heel goed gedaan van Linda. Ze schrijft met een vlotte pen, zonder al te veel details. Maar wel genoeg informatie om het geloofwaardig te maken. De vriendschappen en de problemen worden lekker uit de doeken gedaan. De karakters worden niet al te veel uitgediept maar dat is ook niet nodig. Je krijgt precies het hoognodige te horen. Waardoor je blijft gissen wie het is. De spanning in het verhaal stijgt maar ook bij de vriendinnen want ook zij gissen wie de dader is. Enorm spannend! De spanning stijgt bij de vriendinnen maar ook bij mij. Tot op de laatste pagina’s blijf je gissen. Nadat je het weet wordt de reden aangegeven. Goddank. Want ik haat het als dat laatste niet wordt verduidelijkt. Kortom… een zalig boek. Zeker nu het winter is. Hou je van Saskia Noort of Esther Verhoef dan is dit boek er een voor jou. Een toppertje! Ik ga zeker meer van haar lezen.

Mijn rating // 7,5

Winterchalet‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 10,75

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Thriller // Off Piste

♥ Thriller // Piste Alarm

♥ Thriller // Vakantievrienden

♥ Thriller // Last minute

Liefs,

Daantje

7 gedachtes over “Recensie: ‘Winterchalet’ – Linda van Rijn

  1. Femke Steketee schreef:

    Oh ik hou van dit soort boeken! Toevallig bedacht ik me deze week dat ik weer meer boeken wil gaan lezen, in plaats altijd zelf maar te schrijven 😉 Heerlijk, bedankt voor de tip! x

    Like

    1. Hahahaha ja ik ken het probleem. Schrijven is bereleuk maar lezen is ook heerlijk. Ik vond nog een heleboel boeken (verstop achter een rij andere boeken) van Nederlandse thriller schrijfsters…. allemaal ongelezen… Ik kan niet wachten om de volgende te lezen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: