Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Ik hou van New York’ is het eerste boek uit de reeks ‘Ik hou van…’ van de schrijfster Lyndsey Kelk. Ik hoorde van deze schrijfster en de hype om haar boeken en wist niet hoe snel ik een exemplaar op de kop moest tikken. Wat geluk had ik… ik vond namelijk een omnibus met drie titels: Ik hou van New York, Hollywood en Parijs. Nadeel… hij is wel heuuuul dik om mee te nemen als je even buiten de deur wilt lezen. Maar dat mocht de pret niet drukken. 

FullSizeRender 2-1

Uitgever: Van Holkema & Warendorf | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 924 | jaar: 2009 | ISBN: 9789000311132 

‘Ik hou van… New York’  

Lindsey Kelk 

New York, The Big Apple. Welke plek is beter om over je gebroken hart heen te komen? Angela Clarke pakt het eerste vliegtuig als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan. Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela’s liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. Als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen gelezen. Ook door haar twee mannen…

‘Ik hou van… Hollywood’

Angela Clark kan haar geluk niet op. Haar verhuizing van Londen naar New York heeft haar een droom baan en een sexy vriend opgeleverd. Voor een nieuwe opdracht moet ze naar Hollywood om de meest begeerde acteur van dat moment te interviewen: James Jacobs. Met haar beste vriendin Jenny gaat ze naar Californië, dromend van Rodeo Drive en Malibu Beach. Maar Angela komt er al snel achter dat het leven in Hollywood niet alleen bestaat uit glitter, glamour en zonneschijn. Ze heeft het gevoel dat James Jacobs, ondanks zijn reputatie van vrouwenverslinder, echt de enige is die niet nep is. Als de paparazzi intieme fotos van haar en James nemen, is Angela ineens zelf het onderwerp van alle roddels. Kan ze haar baas en belangrijker nog haar vriend ervan overtuigen dat ze niet alles moeten geloven wat ze lezen?

‘Ik hou van… Parijs’

De Engelse Angela Clark heeft een droomleven in haar lievelingsstad New York. Niet alleen krijgt ze een opdracht aangeboden van het tijdschrift Belle, de bijbel voor iedere modeliefhebber, haar sexy vriendje Alex vraagt haar ook nog mee naar de meest romantische stad ter wereld: Parijs! Angela neemt beide uitnodigingen gretig aan. Terwijl ze de hipste plekjes in het mekka van de modewereld opzoekt, besluit ze dat ze wel aan dit leventje kan wennen. Maar er lijken kwade krachten in het spel die Angelas geluk proberen te saboteren. En dan ontdekt ze ook nog eens dat Alex een rendez-vous met zijn ex-vriendin heeft…

 

FullSizeRender-2

IMG_4278-3

‘Ik hou van… New York’ is het eerste boek wat ik heb gelezen van Lindsey Kelk. De boeken van deze auteur zijn een mega hit en ik begrijp absoluut waarom. Allereerst moet ik wel iets bekennen. Namelijk dat ik in eerste instantie totaal niet enthousiast was. Het boek start heel leuk in New York. Vlot en met een sneltreinvaart geschreven (yeahhh!!) Maar dan komt er een soort van ‘klad’ in. Het is een en al detail en super traag. Ik heb het boek daarom ook in de kast gemieterd (hel ik heb een omnibus gekocht!!) om het een paar maanden later toch nog eens te proberen. Wederom konden al die details mij niet boeien. Nog steeds was het te veel details en enorm traag. (hoe kan het nou een mega hit zijn? Doe ik iets verkeerd?) Daar kwam opeens ook nog bij dat ik het enorm ongeloofwaardig begon te vinden. Maar ja, mijn regel is dat ik het boek moet uitlezen. En dus ploegde ik me alsnog door de eerste paar hoofdstukken heen. En wat schetst mijn verbazing? Het wordt beter. Zo goed zelfs dat ik niet meer kon stoppen met lezen (thank god had ik de omnibus ;-). En ik uiteindelijk ook de andere delen heb aangeschaft. Op het begin na schrijft Lindsey Kelk enorm vlot. Ietwat te details maar de details zijn ook haar pluspunten want je hebt werkelijk het gevoel dat je in New York, Hollywood en Parijs rondloopt. Eerlijk is eerlijk zo goed als ze New York beschrijft lukt dat haar niet meer met de andere delen maar ook die zijn nog steeds beter dan ik tot dan toe in andere boeken heb gelezen. Heerlijk hoe ze New York in de winter weet te omschrijven. Natuurlijk is het hoofdpersonage een onwijs leuke, jonge meid die je direct in je hart sluit. En de kleinere personages waar ze vriendschap mee sluit zijn mooi uitgewerkt. Ze gaan werkelijk voor je lezen. De verhaallijn is leuk, liefde, een lach en een traan. Veel drama maar toch  is dat niet wat het boek maakt. Wel zijn dat dus de sfeerzettingen, de omschrijvingen en de geweldig leuke en avontuurlijke personages. Dat is wat het een mega hit maakt. Kortom heb je zin in een enorme reeks leuke boeken. Dan is dit zeker iets voor jou.  

Mijn rating // 8,5

‘De omnibus Ik hou van… New York, Hollywood en Parijs‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 7,99

♥ Ebook // € 8,15

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Las Vegas

♥ Chicklit // London

♥ Chicklit // Ik hou nog steeds van… New York

♥ Chicklit // Rachels mislukte masterplan

♥ Chicklit // Tess valt door de mand

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Ik hou van… New York, Hollywood en Parijs’ – Lindsey Kelk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: