Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Een beetje liefde’ is het eerste boek van de schrijfster Amanda Prowse. Deze dame is een enorme hit in Engeland en verkocht maar liefst 300.000 exemplaren van haar debuutroman. Haar tweede boek ‘Wat heb ik gedaan?’ volgde al snel. Eerlijkheid gebied mij te schrijven dat ik deze dame en haar boeken helemaal niet kende. Maar ik wilde het heel graag weten dus ik heb hem gelezen. Top of flop?

IMG_4237-3

Uitgever: Aerial Media Company B.V. | categorie: roman | aantal pagina’s: 349 | jaar: september 2014 | ISBN: 9789402600155 

‘Een beetje liefde’  

Amanda Prowse 

Pru is de charmante eigenaresse van een goedlopende patisserie in Mayfair. Ze draagt Chanel en heeft een duur kapsel. Ze heeft de uitstraling van een succesvolle zakenvrouw vol zelfvertrouwen. Maar om te bereiken wat ze nu heeft, heeft Pru vreselijke dingen moeten doen. En ze doet er alles aan deze verborgen te houden. Zeker nu ze voor de eerste keer in haar leven ontzettend verliefd raakt. Een beetje liefde is een boeiend en hartverscheurend verhaal dat je niet meer loslaat.

IMG_4238-4

We hebben allemaal behoefte aan een beetje liefde in ons leven

Pru Plum is de gevierde eigenaresse van de beroemde patisserie in het Londense Mayfair. Ze draagt Chanel en bezoekt de duurste kappers. Je zou niet zeggen dat deze elegante vrouw vorig jaar zesenzestig is geworden. Maar Pru is niet de zelfverzekerde, succesvolle zakenvrouw die ze lijkt te zijn. Ze heeft beschamende dingen gedaan om haar huidige status te bereiken en schuwt geen enkel middel om de geheimen uit haar verleden te beschermen, zeker niet wanneer ze, voor het eerst in haar leven, eindelijk verliefd wordt…

FullSizeRender-2

‘Een beetje liefde’ is het eerste boek wat van Amanda Prowse heb gelezen. De recensies zijn zeer lovend. Ik was dus enorm benieuwd. Om maar meteen met de deur in huis te vallen… het boek is alle lovende woorden waard. Prowse weet ongelofelijk goed een sfeer neer te zetten en een omgeving te beschrijven. Het is werkelijk alsof je room staat te kloppen in de keuken van de bakkerij. Alsof de geuren van de heerlijke gebakken broden je tegemoet komen. En owww…. wat zou ik graag even een kopje koffie drinken en een eclair eten bij Pru en Milly. Het water loopt me in de mond. De schrijfstijl van Prowse is vlot en niet te gedetailleerd. Precies genoeg om een beeld te vormen. Veel karakters maar wel goed uitgediept. Ze zijn allemaal erg sympathiek en je sluit ze direct in je hart. De vriendschappen die ontstaan en de dialogen zijn zeer onderhoudend en prachtig. Het verhaal is erg sereen. De levensloop van twee heel hard werkende vrouwen die een zeer harde jeugd hebben gehad. De armoe wilde ontlopen en daarom keuze hebben moeten maken die hun helaas hun hele leven zullen achtervolgen maar hen wel heeft gebracht waar ze van droomde. Het is een roman met een kleine bite. Je wilt weten wat er in het verleden is gebeurt. Alles zit erin. Hoop, verdriet, liefde, drama, vriendschap, angst, verlies en trouw. Geweldig! Helaas moet ik bekennen dat ik wel 2 kleine kritische puntjes heb. Allereerst: de introductie van een enorme hoeveelheid personages aan het begin van het boek. Bij mij zorgde dat voor verwarring. Later wen je eraan en weet je wie wie is. Ten tweede: de vreemde afkortingen van namen. Ze lagen niet erg voor de hand (voor mij althans) en ze zorgde wederom voor verwarring. Bobby bijvoorbeeld is de afkorting van Roberta en Bill voor William (huhhh?). Naast deze twee hele klein puntjes is het echt een heerlijk boek. Dit exemplaar hoor je zalig op de bank te lezen. Kop koffie of thee erbij met heerlijke doopkoekjes of een doosje eclairs natuurlijk :-). Als je houdt van Meave Binchy en Katie Fforde dan vind je dit ook geweldig. Wat ben ik blij dat ik deze schrijfster onder mijn aandacht kreeg. Ik heb ook het tweede boek van haar ‘Wat heb ik gedaan’. Ik hoop dat dit net zo’n prachtig verhaal is als dit boek. Ik kan niet wachten. Kortom koop dit boek en lees het. Je zult geen spijt krijgen. 

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company B.V. Dank jullie wel!

Mijn rating // 8

Een beetje liefde‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 17,99

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Roman // Wat heb ik gedaan?

♥ Roman // Haar naam is Poppy Day

♥ Roman // Clovers kind

♥ Roman // Verhaal van een moeder

Liefs,

Daantje

5 gedachtes over “Recensie: ‘Een beetje liefde’ – Amanda Prowse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: