Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Sex and the City’ wie kent de serie niet? Mateloos populair was en is de serie nog steeds. Natuurlijk heb ik de verzamelbox met alle dvd’s. Je kunt dus rustig zeggen dat ik een groot fan ben. Wat was ik blij dat ik toentertijd opeens een boek van de serie tegen kwam. Yeeeeyyy nog meer Sex and the City. Laatst kwam ik hem weer tegen in mijn boekenkast…. en direct wist ik het weer… ik had hem niet uitgelezen…. Maar waarom ook alweer niet? Geen idee. Tijd dus om het boek een nieuwe kans te geven. 

FullSizeRender 3-3
Uitgever: Prometheus | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 184 | jaar: 2001 | ISBN: 9789053339878 

‘Sex and the City’  

Candace Bushnell 

In Sex and the City storten mannen en vrouwen zich vol overgave in het seksuele tijdperk. Ze gaan van feest naar feest, van nachtclub naar nachtclub, op zoek naar amoureuze spanning, sappige roddels en – uiteindelijk toch – ook hartstocht en liefde. Alle personages, en al hun seksuele avonturen in de grote stad, worden door Candace Bushnell scherpzinnig en geestig becommentarieerd. In de populaire, omstreden tv-serie Sex & the City worstelen Carrie en haar vriendinnen met het moderne leven, met de seksuele vrijheid en vooral met mannen. 

FullSizeRender 2-1

Dit boekje bevat een verzameling verhalen van de schrijfster Candace Bushnell. Zij schreef deze columns voor de ‘New York Observer. In deze columns schrijft zij wekelijks over het wel en wee van zeer welgestelde New Yorkse vrouwen in de leeftijd van 34 en 40. Deze zelfstandige dames zijn carrière tijgers en hebben geld genoeg om mannen alleen te gebruiken voor een one night stand. Voor een vaste relatie hebben ze namelijk geen tijd en daar denken ze totaal niet. Althans zo oogt het op het eerste gezicht. Maar diep in hun hard tikt het biologische klokje als een bezetene. Ze zullen het nooit hardop zeggen maar ze verlangen naar een gezin!  

FullSizeRender-1

Dit boek vond ik dus in de kast en ik kon mij niet meer herinneren waarom ik het niet had uitgelezen. Sex & the City is toch fantastisch!! Sterker nog toen ik weer begon te lezen bleek ik niet eens het eerste hoofdstuk te hebben uitgelezen. En direct wist ik weer waarom ik het einde niet had gehaald. Allereerst komt het niet in de buurt van de serie! Het verhaal gaat namelijk helemaal niet over 4 vriendinnen! Het zijn allemaal onbekende verschillende personages. Carrie schrijft die columns dus niet. Hier en daar een personage waarvan je weet dat ie wel eens door je beeldscherm is gewandeld maar over het algemeen onbekende. Geen Carrie, geen Samantha. Daarnaast zijn het allemaal losse verhalen en er is soms geen touw aan vast te knopen. De personages, zijn zoals te verwachten, zeer oppervlakkig uitgewerkt en de humor is ver te zoeken. Allemachtig wat een draak van een boek! Doorbijten Daan, door lezen.  Je kunt het! Het einde is in zicht! Kortom als je hoopt een boek te lezen over de avonturen van de vier meiden zul je op je neus kijken. Ik heb het boek uitgelezen maar ik vond het een verschrikking. Aan het einde wen je een beetje aan de schrijfstijl en heb je je blijkbaar over je teleurstelling heen gezet. Het boek vind ik dus zeer teleurstellend en de schrijfstijl spreekt me totaal niet aan. Ik raad hem dan ook niet aan.

Tot mijn verbazing vond ik naast dit boek nog twee boeken van Bushnell in mijn boekenkast ‘Carries dagboeken en Zomer en de City’!! Ohhh Noooo!! Waarschijnlijk heb ik deze gekocht voordat ik dit boek had gelezen. 

Mijn rating // 5

Sex and the City‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 5

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Carries dagboeken

♥ Chicklit // Zomer en de City

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Sex & the City’ – Candace Bushnell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: