Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Zwart-wit’ is het meest recente boek van Gillian King. Zij is een van mijn favoriete auteurs. Haar eerdere boeken ‘Geloof me maar’, ‘O, o, Olivia’ en ‘Zestig Dagen’ waren veels te snel uit uit… Ze waren om te smullen. Daarom probeer ik een beetje rustig te lezen (het bonbonnetjes syndroom). Maar ja, er komt toch een moment dat er geen houden meer aan is… en dan opeens is hij toch zomaar uit…. jammer of iets minder jammer? 

IMG_4304-2

Uitgever: Zomer & Keuning | categorie: roman | aantal pagina’s: 272 | jaar: mei 2014 | ISBN: 978 94 0190 060 7

‘Zwart-wit’  

Gillian King

Je hebt van die dagen waarop alles anders gaat dan je verwacht. Op weg naar een solliciatiegesprek scheelt het maar een haartje of Elin krijgt Vicky onder haar auto. Geschrokken brengt ze het meisje naar huis. Daar ontmoet ze ook Vicky’s oom Nick, die haar meteen wantrouwt, en Vicky’s opa Max, die haar meteen inhuurt als personal assistant. 

In dienst van het familiebedrijf leert Elin de kleurrijke Rijnders-clan al snel beter kennen. Vooral Nick. Deze man is super aantrekkelijk, maar lijkt ook heel wat issues te hebben. Tegen haar eigen voornemens in voelt Elin zich tot hem aangetrokken, en hij tot haar. De timing kan alleen niet slechter. Dus ze spreken af: wij worden niet verliefd op elkaar. 

IMG_4305-3

Elin is op weg naar een sollicitatie wanneer ze bijna Vicky voor haar sokken rijdt. Ze brengt deze vrolijke puber naar huis en ontmoet daar de oom van Vicky ‘Nick’. Nick is een zeer aantrekkelijk heerschap en direct staan haar zintuigen op scherp. Vervolgens krijgt ze een baan aangeboden bij het familiebedrijf van Nick en wordt het allemaal wat ingewikkelder wanneer Elin en Nick elkaar toch wel heel erg leuk blijken te vinden. Maar ja, beide hebben niet zulke leuke ervaringen op liefdesgebied, daarom afspreken ze af niets met elkaar te beginnen. Maar bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan… 

FullSizeRender 2-1

FullSizeRender-3

‘Zwart-wit’ is het meest recente boek van auteur Gillian King. Zoals jullie wellicht wel weten ben ik een groot fan van Gillian en wat was ik blij dat ik nog een boek van haar had om te lezen. Inmiddels heb ik hem al weer uit en tja wat kan ik zeggen… ik ben diep teleurgesteld. Kom ik zo op terug. Eerder schreef zij: Geloof me maar’, ‘O, o, Olivia’ en ‘Zestig Dagen’. Dit is dus haar vierde boek. Voor alle duidelijkheid, het is niet zo dat ik op zoek ben naar minpunten of kritiek voor een recensie want iedereen beleeft een boek anders. Het is dus mijn mening. Anyway, op haar eerste boek had ik zowaar een klein (min)puntje gevonden. Namelijk dat ik het meer voor de jongere chicklit lezer vond. Maar daar zei ik eigenlijk alleen maar mee dat ik gewoon een ouwe tosti ben :-). Verder was ik zeer positief over dit boek. Bij haar tweede boek ‘O, o, Olivia’ werd het al lastiger om opbouwende kritiek 🙂 te vinden. Okee, dat gelieg misschien maar dat was eigenlijk retekomisch. Dan misschien het vele drankgebruik? Mmmm, is dat wel zo? Want ik kan mezelf echt niet als meetpunt nemen, ik drink namelijk niet. Geen alcohol maar ook geen frisdrank en water heel zeldzaam. Sleeeeecht I know!! (dokter: ‘Foei Daan!’) Ja, ja, maar als ik ooit in de woestijn terecht kom zonder water overleef ik het rustig een heel jaar zonder dat ik dorst krijg en ik hoef niet mijn eigen urine op te slurpen zoals Bear Grylls altijd doet. Iehhhh… Hoe groot is die kans trouwens 😉 Afijn, het begint een beetje saai te worden… wederom positief over haar boek dus. Dan haar boek ‘Zestig Dagen’. Tja, toen werd het wel heel moeilijk. Weer alleen maar positief! Wat een pracht boek is dat zeg. Uiteindelijk had ik iets meer van de titel verwacht maar het verhaal is zo mooi dat je dat direct weg stopt. Tja, en dan komen we dus bij dit boek. ‘Zwart-Wit’! Het voorlopig laatste boek. Maar waarom ben ik nou teleurgesteld? Nou eigenlijk heel simpel. Dit boek leest zo ongelofelijk lekker. Het zit zo goed in elkaar en is zo vlot geschreven dat ik het al uit heb en dat is ook nog oke. Maar er is nog geen nieuwe King!! Voor alle duidelijkheid…. Ik ben dus helemaal niet teleurgesteld he. Ik heb genoten en ik heb alleen zelf de fout gemaakt om dit boek als een bezetene achter elkaar uit te lezen. Dat is natuurlijk oliedom. Dat moet je nooit doen met zoiets heerlijks. Je moet ervan genieten. Maar ja, het liefdesverhaal is zo leuk en ook de personages zijn om op te vreten. De dialogen zijn herkenbaar net zoals de vriendschap van de zussen. Ik zou spontaan mijn broer willen inruilen voor Elin. (Sorry Roy, was een grapje natuurlijk!) Daarnaast lag ik af en toe in een deuk. Natuurlijk weet je al lang hoe het gaat eindigen but who gives a damn! Je wil gewoon weten wat er in Nick zijn verleden is gebeurt en of ze elkaar gaan krijgen. Passie! En die suspense kan Gillian als geen ander om/beschrijven. Dus was ik zo dom om maar door te lezen. Gelukkig is Gillian in geen een van haar boeken van de vele personages (heb ik echt een bloedhekel aan en leidt veels te veel af.) Ook in dit deel dus niet. De karakters worden licht uitgediept en ook de omgeving wordt niet tot in de treuren beschreven. Who cares dat er een pakketvloer in hun appartement ligt en dat er bloemetjes behang op de muren zit. Het gaat om het verhaal. Het liefdesverhaal welteverstaan. Gaan ze elkaar krijgen of toch net niet? Wat ik ook ontzettend leuk vond is dat de hoofdstukken verdeelt waren over de hoofdpersonages. Zo heeft niet alleen Elin de hoofdrol maar ook zus Bibi. En laten we Nick niet vergeten. Yummie Nick! Voor dit boek dus alleen maar positieve punten geen opbouwende kritiek of ‘min’punten. Misschien alleen dat Gillian sneller, veel sneller, nog veeeel sneller moet schrijven en veuuul dikkere manuscripten moet aanleveren ;-)) Grapje natuurlijk. Gillian King heeft hiermee de lat wel weer een stukje hoger gelegd voor alles en iedereen. Prachtig om te zien hoe haar boeken almaar beter en beter worden. Ik ben een groot fan. Kortom…. Ga dit boek lezen. Maar een tip… lees hem rustig. Misschien haal je het wel tot haar volgende nieuwe boek.

♥ Mijn rating // 8

‘Zwart-wit is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 14,99

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Geloof me maar

♥ Chicklit // Zestig dagen

♥ Chicklit // O, o, Olivia

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Zwart-wit’ – Gillian King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: