Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Carries dagboeken’ is een boek van de auteur Candace Bushnell. Het is het tweede boek wat ik van haar las. Van haar eerdere boek Sex and the City was ik bepaald niet gecharmeerd. En ik schrok ook een beetje toen ik zag dat ik nog twee boeken in mijn kast had staan. De vraag is natuurlijk of dit boek ‘Carries dagboeken’ net zo’n teleurstelling was als het boek ‘Sex and the City’.

IMG_4324-2
Uitgever: Prometheus | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 259 | jaar: mei 2010 | ISBN: 9789044614695 

‘Carries dagboeken’  

Candace Bushnell 

Carrie Bradshaw, stijlicoon en geliefd personage uit Sex and the City, is terug! Bushnell neemt ons mee naar de late jaren zeventig, waar we in het landelijke Castlebury kennismaken met fashionable tiener Carrie. Ze worstelt net als iedereen met ontluikende liefdes, highschooldrama’s, vervelende zusjes en oude vriendschappen, maar Carrie is ook anders dan de rest. Zij droomt niet van toelating tot een vooraanstaande universiteit of een baan in de omgeving, maar van een schrijverscarrière in New York.
Carries dagboeken beschrijft de zoektocht naar de ultieme tas, man en toekomst. Een must voor alle satc-fans! 

IMG_4326-3

Carries dagboeken gaat over Carrie Bradshaw. De mega populaire hoofdpersoon uit de hitserie: ‘Sex and the City (SATC). In dit boek gaan we terug naar de jonge Carrie Bradshaw. We maken haar mee in haar jeugd. We leren hoe ze omgaat met tienerdrama, liefde, relaties, competitie, kliekjes en eindexamen en dat allemaal zonder haar moeder. Haar vader staat alleen voor de zorg van zijn twee dochters. Hij doet zijn best maar het blijft sukkelen. Carrie’s droom om te wonen en te schrijven in New York komt zo maar op haar pad. En ze gaat ervoor. Hoe het verder met haar gaat weten we natuurlijk allemaal. 

FullSizeRender-1

Carries Dagboeken is het tweede boek wat ik lees van de auteur Candace Bushnell. Helaas moet ik erbij zeggen want ik ben geen fan geworden nadat ik haar eerste boek ‘Sex and The City (SATC)’ had gelezen. Ik vond het werkelijk een draak van een boek (mijn mening hoeft natuurlijk niet het jouwe te zijn 😉 Ik baalde dus ook als een stekker toen ik zag dat ik nog twee boeken van deze auteur in mijn kast had staan. Maar ja SATC, de serie is zo goed en leuk dat ik deze blijkbaar, toen, weloverwogen heb gekocht. Anyway. Dit boek is verdeeld in kleine hoofdstukken wat op zich zeer prettig leest. Godzijdank leest dit boek sowieso beter dan haar eerder verschenen SATC. Maar eerlijk is eerlijk… ook al is dit boek tien keer leuker, Bushnell zal nooit een favoriete schrijver van mij worden. Het blijft aan de langdradige kant en haar schrijfstijl vind ik onprettig. Wel is dit eindelijk een boek wat werkelijk gaat over Carrie. Over haar jeugd om precies te zijn en dat is wel mega leuk. We leren bijvoorbeeld haar zus kennen maar het gaat met name over hoe ze vroeger was. Hoe ze Carrie Bradshaw the columniste is geworden. Tevens kom je erachter hoe ze Samantha bijvoorbeeld leert kennen. Kortom dit is absoluut een beter boek dan haar boek Sex and the City… maar ik ben ook blij dat ik hem uit heb. Nu hoef ik nog maar één boek: ‘Zomer en de city’. Ik hoop dat dat het beste boek is. Anders heb ik echt dikke pech met deze auteur.

Mijn rating // 6

 

‘Carries dagboeken’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 5,-

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Sex and the City

♥ Chicklit // Zomer en de City

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: