Daantje loves to read

Book reviews and a little more

’21 Zomers en andere verhalen’ kwam ik tegen in mijn boekenkast nadat ik ‘Ik wist het’ weer terug op de plank zetten. Wat kun je daar gelukkig van worden. Van het zomaar vinden van een boek van Chantal van Gastel. You gotta love her. 

IMG_4320-3

Uitgever: The House of Books  | categorie: roman | aantal pagina’s: 192 | jaar: juni 2014 | ISBN: 9789044344745

’21 Zomers en andere verhalen ‘  

Chantal van Gastel

Ik blijf nog even zitten, de zon schijnt hier heerlijk en ik kan mijn ogen niet van de horizon afhouden. Het wordt drukker en dan weer rustiger. De boot meert aan en vaart weer weg. Ik heb geen haast om te vertrekken. Alles wat me thuis zo dwarszit, glijdt langzaam van me af. Weet je wat? Ik denk er gewoon helemaal niet meer aan. Weg zijn mijn problemen. Ik ben nu hier en ik ga van elke seconde genieten. Aan het eind van de zomer zal ik herboren zijn.

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel. In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxys Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York. Een heerlijk zomers leesfeest!

FullSizeRender-2

Dit boekje is een verzameling van vijf korte verhalen van Chantal van Gastel die eerder gepubliceerd zijn in o.a. Viva en vrouw Telegraaf. Daarnaast is het zesde verhaal de preview van haar inmiddels verschenen nieuwe boek ‘Ik wist het’. De verhalen gaan allemaal over  vrouwen die op zoek zijn naar de liefde. 

FullSizeRender 2-1

Nadat ik ‘ik wist het’ had uitgelezen en deze weer terug zette in mijn boekenkast kwam ik zomaar 2 ongelezen boeken tegen van Chantal. Hoe is dat nou mogelijk. Twee Van Gasteltjes ongelezen in de kast!! ’21 Zomers’ en ‘Zoek het maar uit’. Was ik ze vergeten? Geen idee en ‘who cares’. Ik was happy want ik ik kon weer verder lezen. Aangezien het winter is begon ik lekker aan dit zomerse boek. Het is een dun boekje met maar vijf korte verhaaltjes en een preview. Helaas ontdekte ik al snel dat ik één verhaal al kende en tja, aan de preview van ‘Ik wist het’ had ik ook niet veel want die had ik net met heel veel plezier uitgelezen. Dat was een beetje balen maar ja, dat is het risico van een verhalen bundel. Er is altijd wel een verhaaltje wat je al kent. De korte verhalen gaan allemaal over de liefde. Maar allemaal zijn ze anders. De een vind haar liefde terug in New York en de ander ontmoet een nieuwe zomaar in Frankrijk. Weer een ander blaast nieuw leven in een relatie die op sterven na dood is. Zo gaan ze dus allemaal over de liefde. Super leuk gedaan. Een van de verhalen is een new adult. Wat betekend dat het een seksueel getint verhaal is. Ik had geen idee dat Chantal dit soort verhalen ook schreef. Persoonlijk is het niet mijn ding maar ze schrijft het leuk. Daarnaast zijn alle verhalen weer typische Chantal verhalen (op die new adult na dan,  die Chantal toch ;-). Ondanks dat het vlot geschreven is weet ze toch de personages uit te diepen. Heel knap. De verhalen zijn allemaal luchtig en heerlijk om te lezen. Geweldig dat het ena laatste verhaal afspeelt in de stad New York. Geweldig!!!! Met name omdat ik in April ook naar New York ga. Het komt als geroepen. Zalig beschreven. Die bustour gaan we dus niet doen!  Ja, de verhaaltjes zijn kort en soms wat voorspelbaar maar het gaat om de liefde en niet om de enorme ingewikkelde plots. Dit boekje is net zoals al haar andere werk, moeilijk om weg te leggen. Heerlijk om te lezen op een strandbedje of gewoon hartje winter op de bank met een kop thee en een dekentje. Helaas, nogmaals het was weer veels te kort. Goddank heb ik dus nog het boek ‘Zoek het maar uit’. Kortom heerlijk boekje voor tussendoor. Ga hem lezen!   

♥ Mijn rating // 7,5

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 9,95

♥ Ebook // € 5,24

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Deel 1 // Zwaar verliefd!

♥ Deel 2 // Zwaar beproefd!

♥ Deel 3 // Zwaar verguld!

♥ Roman //Ik wist het

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ’21 Zomers en andere verhalen’ – Chantal van Gastel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: