Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Zomer & de City’ is het derde boek wat ik in de kast had staan en wat betrekking heeft op de hitserie ‘Sex and the City’ (SATC). Dit is het vervolg op het boek ‘Carries dagboeken’. Van eerdere boeken was ik niet zo gecharmeerd al was ‘Carries dagboeken’ al een stuk beter verteerbaar dan haar eerdere boek SATC.

FullSizeRender 3-3Uitgever: Prometheus | categorie: chicklit | aantal pagina’s: 320 | jaar: september 2011 | ISBN: 9789044614701 

‘Zomer & de City’  

Candace Bushnell 

De zomer is een magische tijd in New York City en Carrie geniet van de maffe figuren in haar buurt, de boetiekjes met tweedehandskleding, de wilde feesten en de nieuwe man in haar leven. En het beste van alles: ze volgt eindelijk een echte schrijfcursus en zet zo de eerste stap op weg naar de vervulling van haar droom.
In ‘Zomer & de City’, het vervolg op ‘Carries dagboeken’, krijgt de lezer een verrassende inkijk in het leven van Carrie terwijl ze haar draai probeert te vinden in de Big Apple. Carrie realiseert zich dat het veel ingewikkelder is dan ze had gedacht om succesvol te worden in New York.
Op de hilarische wijze die we van haar gewend zijn beschrijft Candace Bushnell het onweerstaanbare verhaal van hoe het plattelandsmusje – zoals Samantha haar noemt – verandert in de onvergetelijke icoon van New York City: Carrie Bradshaw.

FullSizeRender 2-1

Carrie Bradshaw heeft het gehaald. Ze is in New York om een schrijverscursus te volgen. Het leven lacht haar tegemoet. Ze geniet met volle teugen van de drukte van de stad, de prachtige winkeltje en de fantastische mensen die ze ontmoet. Maar al snel blijkt het toch allemaal niet zo simpeltjes te zijn. Het is behoorlijk ingewikkeld allemaal als je niet de juiste contacten hebt. En daar draait het in New York blijkbaar allemaal om. Maar toch lukt het Carrie om zich te ontwikkelen van een eenvoudige plattelandsmeisje tot een beginnend schrijfster. Al gaat dat met vallen en opstaan en veel pijn in haar hart.  

FullSizeRender-4

‘Zomer en de City’ is het derde boek wat betrekking heeft op de hitserie SATC. Dit boek gaat wederom over Carrie Bradshaw (godzijdank). Waar het boek ‘Carries dagboeken’ op houdt gaat dit boek verder. Wel zijn alle boeken los van elkaar te lezen. Dit boek is inderdaad, zoals ik al hoopte, het beste boek tot nu toe. Boek één ‘SATC’ vond ik een draak. Het gaat namelijk niet over Carrie maar over vreemden en daarnaast is het ongelofelijk lastig te volgen. Goddank is het tweede deel ‘Carries dagboeken’ (wat een geweldige cover/omslag heeft dit boek!) een stuk beter en het gaat zowaar over Carrie Bradshaw als tiener. Er interessant voor de diehard fans.  En dan hebben we dus dit boek (zelfs nog een leukere omslag, een clutch!!). Dit boek gaat meer over het heden al is Carrie nog steeds een jonge Carrie. De schrijfstijl vind ik nog steeds niet echt prettig te noemen maar het is vele malen beter behapbaar dan haar eerdere boeken. Het is zowaar een verhaal en het is vermakelijk. Veel meer dan dat is het ook niet. De serie blijft het beste. Wat best gek is aangezien meestal de boeken beter zijn. Maar helaas gaat dat in dit geval dus niet op. Kortom als je van SATC houdt en je wil weten hoe Carrie haar jeugd spendeert en hoe ze haar vriendinnen ontmoet is het leuk om te lezen. Maar verwacht er niet te veel van. Kun je beter de dvd box nog eens uit het stof trekken. 

Mijn rating // 6,5

Sex and the City‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 5

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Carries dagboeken

♥ Chicklit // Sex and the City

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: