Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Blauw water ‘ van Simone van der Vlugt is het eerste boek wat ik van haar heb gelezen en ik ben direct fan geworden. Inmiddels heeft ze een behoorlijk aantal titels op haar naam staan en kan ik nog even vooruit met Simone :-). Naast een aardige imposante rij Nederlandse Chicklit/roman auteurs hebben we ook een behoorlijk lange rij imposante thriller auteurs. En dit is er dus één van. Wederom een thriller van eigen bodem. Wat vond ik ervan?

FullSizeRender 2-1

Uitgever: Anthos | categorie: thriller| aantal pagina’s: 220 | jaar: februari 2008 | ISBN: 9789041414038

‘Blauw water’  

Simone van der Vlugt

Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt staat er plotseling een ontsnapte tbs’er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar vijfjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter gegijzeld worden in hun eigen huis. 

Senta verdwaalt met haar auto in de mist. Als ze besluit aan te bellen bij een dijkhuisje, wordt er niet opengedaan. Ze loopt om het huis heen en ziet tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Ze vlucht, maar terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks…

FullSizeRender-3

Wanneer een jonge moeder, niets vermoedend, de was buiten op hangt staat, er opeens een enge vent voor haar neus. Het blijkt een ontsnapte tbs’er te zijn. Ze rent direct naar binnen waar haar dochter van vijf is, maar ze is net te laat om de deur op slot te draaien. Waarop hij binnendringt en zich een week verschanst in haar huis. Hij bedreigt, mishandelt en verkracht de vrouw. Lisa doet alles om haar dochter te beschermen.

Een journaliste verdwaalt met haar auto en komt het verlaten dijkhuisje van Lisa tegen. Wanneer ze aanbelt om de weg te vragen en er niet wordt opgedaan loopt ze om het huis daar ziet ze dat Lisa wordt bedreigt door een kerel met een mes. Ze vlucht weg en wil hulp gaan halen maar beland daarbij met haar auto in het water. Ze wordt net op tijd gered. Helaas voor Lisa ligt de enige die haar redden kan… in coma. Hoe moet dit aflopen?

FullSizeRender 3-2

‘Blauw Water’ is de eerste thriller die ik las van deze auteur. Simone heeft een zeer prettige schrijfstijl. Ze weet je op het puntje van je stoel te houden door het spannende verhaal. Het is namelijk toch een beangstigend gegeven ‘opgesloten zitten met je kinderen in je eigen veilige huis (denk je) met een idioot!! Jasses! Deuren op slot!  Wat ik erg fijn vindt is dat er niet te veel details worden beschreven en er niet te veel hoofdpersonen in het verhaal zitten. Knap dat ze toch de aandacht wist vast te houden door mij nieuwsgierig te maken. Wat bezielt deze tbs’er en wat heeft Lisa op haar kerfstok? Het verhaal is goed bedacht en zit ook goed in elkaar. Ondanks dat ik het een prima verhaal vind, heb ik wel eens een spannender boek gelezen. Daarnaast is het ook wel wat voorspelbaar. En toch wil je weten hoe het af gaat lopen. Zeer goed beschreven is het onvoorspelbare gedrag van de tbs’er. Het houdt je scherp. Het is een dun boek dus je hebt hem zo uit. Ondanks dat het geen enorm eng boek is is het wel een vermakelijk boek voor op een zondagmiddag. Kortom lekker boek voor tussendoor. 

Mijn rating // 6,5

‘Blauw water is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 12,50

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Thriller // Vraag niet waarom

♥ Thriller // Schaduwzuster

♥ Thriller // In mijn dromen

♥ Thriller // Op klaarlichte dag

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Blauw water’ – Simone van der Vlugt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: