Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Een zaterdag in september’ is een van de eerste boeken die ik las van Maeve Binchy. Een van haar bekendste titels is ‘Het huis op Tara Road’. Wie kent dat boek nou niet en heeft het nog niet gelezen? Nou euhh…. ik dus. Ik heb het al een eeuwigheid op de plank staan om te lezen maar ik ben er nog steeds niet aan toe gekomen. Aangezien ik wel een Binchy wilde lezen maar geen zin had in een heel dik boek werd het dus ‘Een zaterdag in september’

IMG_4337-3

Uitgever: Unieboek| categorie: roman | aantal pagina’s: 192 | jaar: 2006 | ISBN: 9789000336357

‘Een zaterdag in september’  

Maeve Binchy

Elk weekend rijdt Tom Fitzgerald met zijn paarse busje van Dublin naar Rathdoon, een klein plaatsje op het Ierse platteland. En elk weekend stappen dezelfde passagiers in. Ook op deze zaterdag in september zijn ze er allemaal weer.

Nancy Morris, die maar niet begrijpt waarom iedereen zo afstandelijk tegen haar doet. De vrolijke Dee Burke, die zelfs in Rathdoon niet de rust vindt die ze zoekt. Ken Kenney, die zich steeds vreemder lijkt te gaan gedragen. En Celia Ryan, die achter de bar staat in de pub van haar moeder en moed probeert te verzamelen voor een lastige confrontatie.

FullSizeRender 2-1

Elke zaterdag rijdt Tom Fitzgerald een aantal passagiers van Dublin naar Rathdoon. Zes mensen (inclusief Tom zelf) die elkaar allemaal kennen. Ze hebben een verleden en zo ook hun probleempjes en karaktertrekken. Ze leiden hun eigen, verborgen, leven. Nancy Morris bijvoorbeeld, is ontzettend gierig en Dee Buck is de dochter van de plaatselijke arts en heeft stiekem een verhouding met een collega van haar vader. 

FullSizeRender-2

‘Een zaterdag in september’ is een van de eerste boeken die ik las van Maeve Binchy. Binchy is bekend van haar titel ‘Het huis op Tara Road’. Een titel die zo ongelofelijk bekend is en ik dus nog steeds niet heb gelezen. Zelf kan ik het nauwelijks geloven maar ja er zijn ook zoveel boeken om te lezen. Een zaterdag in september verteld het verhaal van 6 verschillende mensen die allemaal met elkaar te maken krijgen. Wat een geweldig sereen verhaal. Maeve heeft een ontzettende fijne warme schrijfstijl. Ondanks dat niet alle verhalen even vrolijk zijn weet zij het geweldig en met zeer veel gevoel te beschrijven. Daardoor zijn alle personages overtuigend en zeer sympathiek. Je voelt je nauw betrokken bij ze. Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken en elk hoofdstuk verteld het verhaal van een van de personages. Zonder dat het langdradig wordt. Ze blijft je aandacht vasthouden. Aan het einde komt dan alles samen. Heel goed gedaan want alles valt als een puzzel in elkaar. Prachtige gewone alledaagse verhalen over zes gewone alledaagse mensen. Mensen zoals jij en ik. En ondanks dat het gewone verhalen zijn wil je weten hoe het afloopt. Het boek is niet weg te leggen, tenzij je het uit hebt. Een heerlijke Maeve Binchy. Ga hem lezen.

♥ Mijn rating // 7,5

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 12,99

♥ Ebook // € 9,06

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Roman // Het huis op Tara Rood

♥ Roman // Hotel aan zee

♥ Roman // Vrienden voor het leven

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: