Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Last Minute’ van Linda van Rijn had ik enige tijd geleden op de kop getikt. Aangezien zij een van mijn favoriete Nederlandse thriller auteurs is had ik goede hoop dat dit ook een geweldig boek zou zijn. Lees je met me mee? 

FullSizeRender-3

Uitgever: Marmer uitgeverij | categorie: thriller| aantal pagina’s: 218 | jaar: april 2012 | ISBN: 9789460680755

‘Last Minute’  

Linda van Rijn

Vijf jaar zijn Susan Waterberg en haar man Hugo getrouwd en gelukkig in Almere. Die mijlpaal wil Susan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze regelt haar schoonouders als oppas voor hun zoontje Stijn van drie en boekt een lastminutevakantie naar Hurghada. Voor Hugo is de trip een grote verrassing, zeker omdat hij zijn PADI (duikbrevet) pas een jaar heeft. Nu kan hij eindelijk echt gaan duiken. Hoewel het afscheid van Stijntje hun beiden zwaar valt, verheugen ze zich op een onbezorgde zonvakantie.

Als ze op de duikschool inchecken krijgt Susan de schrik van haar leven. De duikinstructeur is een ‘oude bekende’ en confronteert haar met een verleden dat ze altijd voor Hugo heeft verzwegen. De zorgeloze strandvakantie die Susan voor ogen had, verandert in een web van leugens en chantage. Om haar gezin te behouden, zal ze definitief moeten afrekenen met haar verleden.

FullSizeRender 3-2

Susan Waterberg is vijf jaar getrouwd met Hugo en samen hebben ze een zoontje Stijn van drie. Om dit te vieren trakteert ze hem op een zonvakantie in Hurghada. Hugo heeft een jaar zijn Duikbrevet en kan niet wachten om de onderwaterwereld van dichtbij te gaan bekijken. Helaas gaat het iets anders. Bij de duikschool loopt Susan haar ex tegen het zeer foute lijf. Susan heeft namelijk een verleden. En niet zo’n hele mooie. Vanaf de ontmoeting met hem loopt alles verkeerd en lijkt het erop dat haar mooi opgebouwde perfecte wereldje in elkaar stort. Dus is er maar een oplossing. Dit heerschap moet uit de weg geruimd worden. Maar dat is iets makkelijker gezegd dan gedaan. 

FullSizeRender 2-1

Dit is het tweede boek wat ik heb gelezen van Linda van Rijn. En ik kan niet anders zeggen dan dat dit een zalig boek is. Hij is net zo goed als Winterchalet. Dezelfde opgebouwde spanning. Een thriller maar hij is niet tenenkrommend eng. Daarnaast is ie helaas ietwat voorspelbaar maar voor een boek tussendoor is het echt zalig. Het verhaal is niet al te ingewikkeld, makkelijk te volgen. Het feit dat het in een warm land afspeelt is alleen maar prettig in deze tijd van het jaar. Linda kan prachtig de sfeer en omgeving beschrijven. Soms was het net of ik zelf in Hurgada liep. Dat is zeker een pluspunt aan dit boek. Verder is het weer met een vlotte pen geschreven. Niet te veel details en zeker niet te veel hoofdpersonen. Dat werkt toch alleen maar verwarrend. Het boek is niet dik. Twee uurtjes lezen en je hebt het uit. Kortom heb je zin in een lekker vermakelijk boek met een beetje spanning dan kan ik je deze van harte aanraden. Prima boek zonder pretenties. Ik ga zeker meer van Linda lezen. 

Mijn rating // 7,5

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 5,00

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Thriller // Off Piste

♥ Thriller // Piste Alarm

♥ Thriller // Vakantievrienden

♥ Thriller // Winter chalet

Liefs,

Daantje

5 gedachtes over “Recensie: ‘Last Minute’ – Linda van Rijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: