Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Enige geleden kwam ik dit boek tegen bij de boekenwinkel (jawel, die bestaat goddank nog) ‘De Selectie’ van Kiera Cass. De prachtige cover trok mij aan. Ik las de achterkant en besloot direct de hele trilogie maar aan te schaffen. Natuurlijk niet zonder eerst nog een aantal recensies te hebben gelezen. Dus hup, zonder gene effe internet checken (in de boekenwinkel!!) De recensies zijn lovend dus hopla, in het mandje (nee, niet het virtuele, maar een echt mandje!) De boeken bleken namelijk een kleine hype te zijn 😉 

FullSizeRender-3

Oorspronkelijke titel: The Selection | Uitgever: Van Goor | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 271 | Jaar: juli 2014 | ISBN: 9789000338344

‘De Selectie’

Selection-Trilogie 1 

Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden. 

FullSizeRender 2-1

In ‘De Selectie’ wordt het verhaal verteld over een meisje genaamd America. Ze groeit op in Iléa, het voormalige Amerika. Iléa is op gedeeld in kaste. In kaste 1 leven de allerrijksten en in kaste 8 de allerarmsten (geen werk, geen geld, geen identiteit en geen eten, je bestaat gewoon niet.) America is leeft in kaste 5. Het leven is hard. Maar dan wordt ‘De Selectie’ aangekondigd. Een wedstrijd waarin  35 meisjes om het hart van de prins strijden. Degene waar Prins Maxon verliefd op wordt zal met hem trouwen en koningin worden van Iléa. Wat betekend dat zij en haar familie direct naar kaste 1 schieten en niet meer in armoede hoeven te leven. America is een van die 35 meisjes. Alleen is zij de enige die hier niet op zit te wachten. Ze is namelijk verliefd op geheime vriend. Voor een beter leven voor haar en haar familie geeft ze zich toch op. Maar dan blijkt dat Prins Maxon helemaal niet zo’n onaardige jongen is en is hij best wel leuk… heel leuk zelfs…

FullSizeRender 3-2

Ik had al een hele tijd geen Young Adult boek meer gelezen tot ik de ‘De Selectie’ van Kiera Cass tegen kwam. Dit is het eerste deel van de Selection-Trilogie. Om te beginnen wil ik even aangeven hoe prachtig ik de cover vind. Goedemorgen! Wat een binnenkomer. Zelden heb ik een mooiere cover gezien. Dan de inhoud van het boek. Nadat ik een paar pagina’s had gelezen dacht ik even dat ik een foutje had gemaakt door iets te snel de hele trilogie te hebben gekocht. Ik vond het namelijk niet zo leuk. Ik vond dat hele gedoe met die kastes en niveaus me zeer bekend in de oren klinken en was daar eigenlijk wel een beetje klaar mee. Maar goed, mijn motto is niet zeuren en doorlezen. Na de eerste paar hoofdstukken begon ik er (goddank) in te komen en ik begon het zelfs heel erg leuk te vinden. Sterker nog ik schoot er door heen, met een sneltrein vaart. Want ondanks dat ‘de kasten’ belangrijk zijn draait het boek niet alleen daarom maar met name over de liefde, de wedstrijd en de vriendschappen. De schrijfstijl is erg prettig en het verhaal wordt almaar leuker en leuker. De auteur trekt je het verhaal in en blijft je vasthouden tot de laatste pagina. En dan ben je eigenlijk al verslaafd en wil je de andere boeken ook lezen. De hoofdstukken zijn niet heel erg lang en de letters niet al te klein dus was het boek in no-time uit. Het is een vermakelijk verhaal en met een open einde aangezien er nog 2 delen zijn. Gelukkig heb ik deze al in bezit. Ondanks dat het liefdesverhaal de boventoon voert wordt er ook veel uitleg gegeven over de kasten en over hoe haar wereld eruit ziet. Het is niet heel ingewikkeld maar ik kan me voorstellen dat als je heel jong bent, je het soms iets ingewikkeld zult vinden. Daarnaast zitten er ook wel wat spannende elementen in zoals de rebellen die aanvallen. Wat voor de jongere lezer ook spannend kan zijn. Niet tenenkrommend maar toch… De hoofdpersonen zijn ontzettend vriendelijk en aardig al zitten er een paar bijpersonages in waar je wel wat jeuk van krijgt of haar ronduit op haar… wil slaan. maar dat is natuurlijk juist de bedoeling. Zo wordt het verhaal lekker smeuïg. Alle elementen voor een goed romantisch verhaal zitten erin: liefde, haat en nijd, jaloezie, twijfel, drama, vriendschap, spanning en ga zo maar door. De liefde wordt sereen beschreven, het voelt als echt aan maar zo ook de twijfels die America heeft. De auteur omschrijft de omgeving paleis, de tuinen etc zo goed dat je daadwerkelijk denkt daar te lopen. Kortom als je zin hebt in iets anders dan een gewoon romannetje dan zul je van dit boek smullen. Inmiddels ben ik begonnen in het tweede deel ‘De Elite’. Ga ze halen bij de bieb, lenen van je vriendinnen of kopen bij de boekenwinkel want ze zijn het waard. Serieus!! Zalig leesvoer. 

♥ Mijn rating // 8

‘De Selectie’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!   ♥ Paperback // € 15 ♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook:

Selection-Trilogie 2 // De Elite 

Selection-Trilogie 3 // De One 

Selection-Serie // De prins en de lijfwacht

Selection-Serie // De Prinses

Liefs,

Daantje

6 gedachtes over “Recensie: ‘De Selectie / Selection-Trilogie 1’ – Kiera Cass

 1. Manon schreef:

  hey daantje,

  ik had eigenlijk een samenvatting nodig voor mijn boekendoos en kwam jou site tegen. En eerlijk gezegd ik vind het geweldig. ik deel de mening over deze boeken serie en ben blij dat iemand het ook kan omschrijven. Echt super tof! ik hoop dat je meer geweldige aanraders hebt. Je hebt echt een hele toffe blog

  xx manon

  Like

  1. Hi Manon, wat leuk dat je zo enthousiast bent over mijn blog. Er staan nog veel meer young adult boeken op. Heb je al gekeken naar de boekenserie Pretty little lairs. Ook erg leuk om te te lezen. Veel plezier nog.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: